Solskjær: – Det største jeg har opplevd med Molde

GLASGOW/OSLO (NRK): Superveteran Daniel Berg Hestad (40) legger opp etter sesongen. Men først skulle han sende Molde videre til 16-delsfinalen i europaligaen!

Hestad

MOLDE-JUBEL: Her har Daniel Berg Hestad sendt Molde opp i 2-1 som tidenes eldste målscorer i europaligaen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Moi

STORSPILTE: Mohamed Elyounoussi skapte mye trøbbel for Celtic i Glasgow.

Foto: Andy Buchanan / Afp

– Akkurat nå rangerer jeg dette helt på toppen. Vi vant serien for første gang på 100 år i 2011, men dette er en utrolig stor prestasjon fra alle i klubben – fra langt, langt, langt tilbake i tid, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær, som kom tilbake til klubben for tre uker siden.

Molde-skalpen i Glasgow betyr nemlig at hverken Ajax, som spilte 0-0 mot Fenerbahce, eller Celtic kan ta igjen romsdalingene med to kamper igjen å spille.

Dét var det neppe noen, heller ingen i Molde, som turte å tro da gruppe A ble en realitet tidligere i høst.

Molde har nå, etter fire spilte kamper, like mange poeng (10) som storhetene Fenerbahce, Ajax og Celtic til sammen!

Historisk Hestad

Og ikke nok med det: Gjestene herjet til tider med Celtic, som igjen hadde store, store problemer i forsvar.

Laster Twitter-innhold

Mohamed Elyounoussi straffet avventende Celtic-spillere og sendte Molde i føringen med en herlig halvvolley, mens Daniel Berg Hestad tok tilbake ledelsen etter et strålende forarbeid fra landslagsuttatte «Moi».

 • Se fyldig kampreferat øverst i saken.

40 år og 99 dager gamle Hestad ble dermed tidenes eldste målscorer i europaligaen, ifølge Statbunker.

Laster Twitter-innhold

Deila under stort press

Da Celtic begynte å jakte en utligning på tampen, kontret Molde og Ola Kamara, som til slutt ble frarøvet en klar målsjanse av Nir Bitton. Dermed avsluttet Celtic kampen med ti mann, og det var faktisk Molde som sto for kampens største sjanser i sluttminuttene.

Og nå øker presset på Celtic-manager Ronny Deila (40), som altså tapte for Molde også i det første oppgjøret.

Celtic-supporterne viste sin tydelige misnøye ved å servere nordmannen og spillerne en høylytt pipekonsert da dommeren blåste av kampen.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

 • Viking sikret bronsemedaljen

  Viking blir nummer tre i årets eliteserie i fotball etter 3-1-seier og tre sterke poeng mot Odd søndag.

  Rogalandsklubben kan ikke bli innhentet av fjerdeplasserte LSK og er sikret bronsemedalje foran siste serierunde. Opp til Molde på sølvplass er det tre poeng, men det skiller mye på målforskjellen mellom lagene.

  Odd startet best og tok ledelsen allerede etter tre minutter spill. Men en sterk snuoperasjon av Viking sørget til slutt for 3-1 og tre poeng. Sebastian Sebulonsen, Veton Berisha og Samuel Fridjónsson scoret Vikings mål.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Odd
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Chelsea med ny tittel: – Utklassing

  Det ble en norsk duell om FA-cuptittelen i England, men spesielt spennende ble det aldri.

  Chelsea, med Guro Reiten fra start, knuste Arsenal 3-0 i finalen på Wembley. Det var tredje gang London-klubben vant den gjeve turneringen.

  – Det var kjempeartig. Vi starta jo med å tape mot Arsenal i første seriekamp, så vi følte vi hadde litt å revansjere, sier Reiten til NRK.

  Hun viser stolt frem FA-cuptrofeet sammen fra indre bane på Wembley sammen med lagvenninne og norsk landslagskaptein Maren Mjelde. Hun fikk med seg kampen fra sidelinjen etter å ha vært ute med kneskade i lang tid.

  – Vi burde jo ha vunnet den her kampen til pause, men så gjorde vi det litt spennende ved å ikke sette ballen i mål X antall ganger. Vi var ganske sikre på at vi skulle klare det. Etter pausen var det rett og slett utklassing, sier Mjelde.

  For Arsenal og landslagsvenninne Frida Maanum endte kampen i en gedigen skuffelse.

  Fran Kirby snappet ballen foran Maanum og sendte Chelsea i føringen etter bare tre minutter. De kongeblå dominerte stort etter pause, og etter 57 minutter økte Sam Kerr til 2-0.

  – Vi får ikke til alt av spill som vi ønsker, men vi er farlige fremover hver gang og vi skaper så mange store sjanser, så den kampen her burde vært avgjort til pause. Men men, det går greit, vi avgjorde andreomgangen da, sier Reiten og gliser.

  Arsenal var ikke i nærheten av å snu kampen. Istedet punkterte Kerr finalen tolv minutter før slutt. Reiten spilte nesten hele kampen, men ble byttet ut med tre minutter igjen av kampen.

  Mjelde, Kirby og Reiten etter FA-cupseieren
  Foto: John Walton / Pa Photos
 • Tronstad med to perlemål

  Sondre Tronstad hadde virkelig stilt inn siktet da Vitesse vartet opp med en storseier over Cambuur i den nederlandske æresdivisjonen lørdag. Nordmannen smalt inn to langskudd, før han ble byttet ut etter 72 minutter på stillingen 5-1 til Vitesse. Noen minutter senere sto det 6-1 på tavla, og det ble også resultatet.

  Sondre Tronstad, Vitesse
  Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
 • Dommerbråk etter Dortmund-tap

  Erling Braut Haaland noterte seg for scoring da Borussia Dortmund tapte 2-3 etter en omdiskutert VAR-straffe til Bayern.

  Haaland forsto svært lite av dommerens avgjørelse.

  – Det er en skandale, sier Haaland om dommerens innsats.

  Dortmund-spilleren følte laget skulle hatt straffe selv, da Marco Reus ble felt tidligere i kampen.

  – Det var en klar straffe. Jeg spurte dommeren om hvorfor han ikke sjekket VAR, men han mente det ikke var nødvendig, fortalte Haaland til Viasat-reporter Jan Åge Fjørtoft etter kampslutt.

  Kampen startet godt for Dortmund, som tok ledelsen etter bare fire minutter ved Julian Brandt. Ledelsen holdt dog bare i fire minutter, da toppscorer Robert Lewandowski utliknet for bortelaget. Like før pause sørget Kingsley Coman for 2-1 ledelse til Bayern.

  Etter hvilen var det Dortmund som åpnet best. Jude Bellingham fant Erling Braut Haaland, som skrudde ballen i lengste kryss med sin antatt svakere høyrefot.

  Det holdt ikke for Dortmund. Etter en klønete hands av Mats Hummels ble Bayern tildelt straffe etter en VAR-sjekk. Straffen ble ekspedert i mål av Lewandowski som også fastsatte sluttresultatet til 2-3. Situasjonen var svært omdiskutert, og Dortmund-trener Marco Rose pådro seg et rødt kort i kjølvannet av situasjonen.

  Haaland etter scoring mot Bayern.
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Nytt nei til Edvartsen

  Tidligere toppdommer Svein-Erik Edvartsen har for tredje gang fått nei til å komme tilbake som fotballdommer. Han er tidligere direktør i Storhamar Dragons, og hadde denne siste gangen søkt om å få dømme i 3. divisjon, skriver VG. Edvartsen har i flere år hatt en rekke konflikter med fotballforbundet.

  Svein- Erik Edvartsen, klubbdirektør i Lørenskog ishockey
  Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic