Hirschfeld blir ny Vålerenga-keeper

Tidligere Tromsø- og Rosenborg-keeper Lars Hirschfeld har skrevet kontrakt med Vålerenga.

Lars Hirschfeld

Lars Hirschfeld blir førstekeeper i Vålerenga.

Foto: Heino Kalis / Scanpix/Reuters

- Jeg ser fram til å spille for en så stor klubb som Vålerenga. Jeg vet at supporterne her er fantastiske og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Hirschfeld.

Onsdag ble det klart at klubbens førstekeeper Troy Perkins forlater Vålerenga til fordel for DC United.

Les mer her: Vålerenga mister førstekeeperen

Fredag ble hans erstatter klar. 31-årige Lars Hirschfeld har signert en ettårskontrakt med Vålerenga, melder vif-fotball.no

Gode referanser

Hirschfeld kom til norsk fotball sommeren 2005, som erstatter for skadde Knut Borch i Tromsø. Han storspilte og signerte etter sesongen for Rosenborg, hvor han de to neste sesongene var førstekeeper. Deretter gikk turen til Cluj i Romania.

31-åringen signerte kontrakten hos sportsdirektør Truls Haakonsen fredag morgen, etter å ha vært gjennom en legesjekk.

- Lars er en spiller vi hadde på blokka med en gang vi fikk vite om situasjonen til Troy. Vi har veldig gode referanser på han både menneskelig som type og sportslig, sier Haakonsen.

Andresen fornøyd

Vålerengas manager, Martin Andresen, er også godt fornøyd med å ha sikret seg en erstatter for Troy Perkins så kjapt.

- Vi har hentet en erfaren keeper som kjenner den norske fotballen godt. Vi føler oss veldig trygge på at Lars fyller tomrommet etter Troy Perkins og vel så det, sier Andresen.

Hirschfeld kommer til Vålerenga fra den tyske klubben Energie Cottbus i 2. Bundesliga, der han har spilt siden i fjor sommer. Hirschfeld har 29 landskamper for Canada, men har tyske foreldre. Han har både canadisk og tysk statsborgerskap.

Tror du Hirschfeld blir en suksess i Vålerenga? Si din mening her.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Flyttar cupfinalen frå Ullevaal

  Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må bli flytta frå Ullevaal, opplyser NFF. Årsaka er faren for å øydelegge dekket, og at ein held på å bygge om garderobane i inngangspartiet. Det er ikkje bestemt enno kvar finalen blir heldt.

  MEFzvsK84LA
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Topptrener vil frede draktnummer ti

  Diego Maradona spilte hele karrieren med tallet 10 på ryggen. For å hedre det avdøde fotballikonet ber André Villas-Boas om at draktnummeret blir «pensjonert».

  – Det er veldig sørgelige nyheter. Jeg vil at Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) freder nummer 10 for alle lag i alle turneringer. Det vil være den fineste hyllesten vi kan gi ham. Han er et utrolig stort tap for fotballverdenen, sier Marseille-trener André Villas-Boas, ifølge Marca.

  Maradona er blitt hyllet over hele verden etter det ble kjent at han hadde gått bort onsdag ettermiddag norsk tid. (NTB)

  tyrdtgdr
  Foto: Carlo Hermann / AFP