Higuain gjorde Maradona lykkelig

Gonzalo Higuain gjorde sin sjef Diego Maradona lykkelig og satte inn ikke mindre enn tre mål mot Sør-Korea.

Diego Maradona

En overlykkelig Maradona jublet over seieren.

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp

Kampen ble akkurat den festforestillingen mange hadde håpet den skulle bli. Med en Higuain i scoringsform og en Messi som innfridde, hadde Sør-Korea i realiteten ingen sjanse.

- Koreanerne var aldri i stand til å true oss. Visst scoret de, men de var aldri i stand til å dominere noen del av kampen, sa Argentinas trener Diego Maradona.

- Jeg har 23 toppspillere som er overlykkelige for må få ta på seg trøya og jobbe ute på banen, og det gjør meg lykkelig, la han til.

Higuain

Enkelt for Higuain foran mål.

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Seieren betyr at Argentina allerede er så godt som klar for åttedelsfinalen.

- Om jeg har blitt en bedre trener? Det må du spørre spillerne om, sier Maradona selv.

NRKSport.no fulgte kampen

Resultater/tabeller - fotball-VM

Tok ledelsen etter selvmål

Argentina åpnet kampen klart best, og dominerte stort sett 1. omgang. Laget tok ledelsen etter 16 minutter etter et selvmål av Park Chu Young.

Se bilder fra Argentina - Sør-Korea

Så fikk Gonzalo Higuain teften av nettmaskene. Etter 33 minutter doblet han ledelsen for Argentina med sin første scoring i VM. Målet kom på en heading som først gikk i bakken og deretter i nettaket.

Diskutér: Kan Argentina vinne VM?

Argentina følte seg nok rimelig sikker på seier etter dette målet, men like før pause skapte Lee Chung Yong og Sør-Korea ny spenning i kampen. Sør-koreaneren reduserte til 1-2 etter klønete keeperspill.

Scheie chattet under kampen - les hva han svarte

Higuain, Messi, Aguero

Messi og Higuain feirer Aregntinas tredje scoring.

Foto: ROBERTO SCHMIDT / Afp

Kom mer med i kampen

I 2. omgang kom Sør-Korea mer med i kampen. Yeom Ki Hun var blant annet farlig nær en utligning etter en contring (58 minutter), men skjøt like utenfor.

Så, etter 76 minutter, avgjorde Higuain kampen da han satte inn 3-1 for Argentina. Higuain fikk ballen av Aguero som passet videre til Messi. Argentineren skjøt bra, men Jung reddet med en fin benparade.

Følg NRKsport på Facebook

Messi innfridde

Messi satte returen i stanga og Higuain kunne dermed sette ballen i mål fra en meters hold.

Fire minutter senere kom Higuains tredje etter forarbeid av Messi igjen og Maradonas svigersønn Sergio Aguero. En nydelig scoring.

Higuain står med tre mål hittil i sluttspillet, og er VMs toppscorer.

Fotball

 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB