Stryker seg selv fra Barcelonas liste

Jupp Heynckes har mer enn nok med husdyr og hage. Å overta Barcelona kommer ikke på tale.

Germany Soccer Bundesliga Bayern Munich Heynckes

Jupp Heynckes gjorde Bayern München til verdens beste fotballag. Nå har han gjort sitt, ifølge seg selv.

Foto: Marc Mueller / Ap

Hvem overtar som Barcelona-trener?

Det er spørsmålet som akkurat nå overskygger alle spekulasjoner rundt spillere som Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic og Cesc Fabregas, etter at Tito Vilanova fredag måtte trekke seg fra jobben på grunn av kreftsykdommen.

Mange navn er blitt nevnt som mulige erstattere. Et av dem er, ikke overraskende, Jupp Heynckes – mannen som ga seg i Bayern München etter å ha ledet det tyske storlaget til mesterligaseier i mai.

Nå setter imidlertid 68-åringen strek over sitt eget navn på listen av kandidater.

– Umulig

– Jeg tror det ville være umulig for meg, etter jobben i Bayern München, å ta over en ny klubb, sier han til Sky Sports Tyskland.

Heynckes konsentrerer seg for tiden om helt andre ting enn fotball.

– Jeg holder på med idrett og hobbyer. Jeg har dyrene mine og en stor hage, poengterer han – og understreker at han stortrives i sin nye tilværelse:

– Jeg har forstått signalene kroppen sender meg. Jeg føler meg veldig bra og nyter tiden jeg har for meg selv.

Villas-Boas eller Bielsa

Barcelona har varslet at den nye treneren vil være klar tidlig kommende uke. Thore Haugstad – som fotballkommentator for NRK.no – tror Barcelona-ledelsen har bestemt seg.

LES OGSÅ: Kravene til Vilanovas erstatter

I en kommentar lørdag peker Haugstad på to kandidater som peker seg ut. Den ene er Tottenham-manager André Villas-Boas. Den andre er tidligere Athletic Bilbao-trener Marcelo Bielsa.

– Uansett hvem som tar over, blir Barcelonas største utfordring å komme seg videre etter Vilanovas avgang. De mentale sårene blir viktige å lege, fastslår Thore Haugstad.

Fotballnyheter