Hevder å ha fikset OL-kamper og sikret VM-plass til to lag

Den kjente kampfikseren Wilson Raj Perumal avslører i en ny bok hvordan han skal ha gått frem for å få landslagsspillere til å hjelpe ham med å påvirke kamper i både OL- og VM-sammenheng.

Finland Match Fixing

Wilson Raj Perumal er dømt for kampfiksing en rekke ganger. Denne uken ble han på nytt arrestert i Finland, men han har likevel rukket å gi ut bok om sitt liv som kampfikser på heltid.

Perumal, som er dømt for kampfiksing en rekke ganger, omtales ofte som mannen som hates mest av det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Og det med god grunn, i alle fall om man skal tro det han skriver om i selvbiografien som ble lansert mandag.

Perumal hevder blant annet at han nærmest egenhendig sørget for at Nigeria og Honduras fikk plass i forrige fotball-VM i 2010.

– Å føre Nigeria og Honduras til VM var en personlig prestasjon. Jeg fikk de til VM, men jeg kunne ikke si det til noen, skriver Perumal i boken, ifølge The Guardian.

Fikk penger og tillatelse til å fikse kamper

Perumal, som opprinnelig er fra Singapore, skal ha tilhørt en større gruppe kampfiksere som hevdes å ha påvirket resultatet i hundrevis av kamper over hele verden. Han er dømt og har sonet flere fengselsstraffer for forskjellige kampfiksingsskandaler han har bidratt til.

Forrige uke ble han på nytt arrestert i Finland. Han har likevel rukket å lansere selvbiografien Kelong Kings, som han har skrevet sammen med to journalister.

I boken beskriver blant annet hvordan han skal ha møtt en person «høyt oppe i fotballsystemet» og lovet ham å hjelpe Nigeria i VM-kvalifiseringen.

Som betaling skal Perumal ha blitt lovet frie tøyler til å fikse tre treningskamper før mesterskapet.

Han skal også ha fått en del av pengene nasjonen fikk fra FIFA til å arrangere treningsleir før VM.

Deretter skal Perumal ha lovet fotballforbundet i Mosambik en solid bonus for å spille uavgjort mot Tunisia, noe som ville gjøre at Tunisia forble under Nigeria på tabellen.

Han skal i tillegg ha betalt tre spillere for å sikre de nødvendige resultatene.

Mosambik vant til slutt 1-0 mot Tunisia og Nigeria tok seg til VM.

– Planen min fungerte og jeg var den ukjente helten i Nigerias kvalifisering til VM i 2010, skriver Perumal i boken.

Fikk andre til å gjøre jobben

Når det gjelder Honduras skal han ikke ha behøvd å legge ned like mye arbeid. Perumal skriver i boken at han opprettet et selskap kalt Fotball4U som et påskudd for å påvirke fotballspillere og personer i fotballsystemet.

Slik møtte han en mann som han sier gjorde jobben med å få Honduras til VM. Landslaget skal ikke ha visst hva som foregikk.

Tribunesport har konfrontert generalsekretæren i det nigerianske fotballforbundet, Barrister Musa Ahmadu, med påstandene i boken.

– Jeg har ingen kommentar til dette nå, sier han til avisen.

Spilte på innkast og hjørnespark

Perumal hevder også å ha vært med på å påvirke flere OL-kamper. Han nevner spesielt Beijing-OL i 2008.

SOCCER CAMPOS KIDNAPPING

Den meksikanske målvakten Jorge Campos ble tilbudt penger for å bidra til kampfiksing, men nektet. Keepere er ofte de første som blir spurt om å bidra til kampfiksing ettersom de har størst mulighet til å påvirke resultater.

Foto: JOE CAVARETTA / AP

Fiksingen skal først og fremst ha dreid seg om såkalt situasjonsbetting, hvor Permual skal ha avtalt med spillere at de for eksempel sikret at deres lag fikk et visst antall hjørnespark eller innkast.

Slikt går det nemlig an å sette penger på, og ved å vite utfallet på forhånd kan kampfiksere sikre seg gevinsten.

I boken forteller kampfikseren at han overtalte flere landslagsspillere til å bidra til kampfiksingen.

En episode som skildres er da Perumal skal ha møtt Mexicos målvakt Jorge Campos på et hotellrom under sommer-OL i 1996. Perumal skal ha tilbudt ham en stor sum i kontanter for å påvirke en kamp, men spilleren skal ha nektet og rast ut av hotellrommet.

Navnga andre fiksere

Perumal ble arrestert for kampfiksing første gang i 1995. Dette skremte ham ikke akkurat fra å fortsette.

De nye avsløringene fra selvbiografien føyer seg bare inn i en lang rekke av kampfiksingsskandaler Perumal skal ha vært involvert i.

Så sent som i 2011 ble han arrestert og måtte sone en ny fengselsstraff for å ha fikset en rekke kamper i Finland. Denne uken ble han altså arrestert i samme land på nytt.

Etter å ha blitt arrestert i 2011 følte Perumal seg forrått av sine tidligere medsammensvorne og bestemte seg for å navngi mange av de han hevder å ha samarbeidet med.

FIFA beskrev det den gang som et stort gjennombrudd i deres kamp mot internasjonal kampfiksing.

Fotballnyheter