Svensk avis: – Høgmo har takket nei til Djurgården

Per-Mathias Høgmo skal ifølge svenske aviser være ferdig i Djurgården. Alt ligger dermed til rette for at han kan ta over det norske fotballandslaget etter Egil Olsen.

Høgmo

Per Mathias Høgmo er favoritt til å ta over som norsk landslagssjef i fotball etter at Egil Olsen gir seg.

Foto: Hillergren, Andreas / NTB scanpix

«Supporterne skriker hans navn, spillerne vil at han skal bli værende og sportssjefen har lagt frem en treårskontrakt».

Slik beskriver svenske Aftonbladet Djurgårdens iherdige innsats for å beholde Per-Mathias Høgmo som trener i klubben. Likevel skal han ifølge Expressen allerede ha bestemt seg for at hans tid i Sverige er over for denne gang.

– Ifølge våre kilder tyder alt på at Høgmo har takket nei til tilbudet (fra Djurgården), skriver Expressen.

Landslagsfavoritt

Det er en dårlig bevart hemmelighet at Høgmo er blitt favoritt til å ta over det norske herrelandslaget i fotball, ikke minst etter at Ole Gunnar Solskjær gjorde det klart at han er uaktuell til jobben.

solskjær

Ole Gunnar Solskjær er ifølge seg selv uaktuell som norsk landslagssjef nå.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Drakampen mellom Norge og Sverige for å få suksesstreneren kan dermed være avsluttet.

– Ifølge våre kilder skal han gi beskjed til Djurgården i dag, skriver Aftonbladet fredag.

– Djurgården har allerede begynt å se seg om etter alternativer, skriver Expressen.

Solskjær uaktuell

Også NRKs kilder sier at en avklaring på landslagsjobben kan komme allerede før helgen.

– Jeg har hatt det supert i Stockholm fra dag én, og det har vært en glede å jobbe med støtteapparatet, spillerne, styret, administrasjonen og fansen. Selvsagt har det vært hard jobbing, men det har vært morsomt hele tiden. Uansett hva jeg bestemmer meg for, så er klubben på vei til å stabilisere seg på et høyt nivå, sier Høgmo til Aftonbladet.

Torsdag kveld avkreftet Ole Gunnar Solskjær for første gang at han er aktuell som ny landslagssjef for Norge, noe som styrker forventningene om at det er nettopp Høgmo som tar over etter Drillo.

– Jeg er nok mer en klubbtrener, medga Solskjær da NRK spurte om landslagsjobben.

Egil Olsen gir seg etter at VM-kvalifiseringen er over i midten av oktober, eventuelt etter Brasil-VM neste år dersom Norge gjennom et lite fotballmirakel skulle klare å kvalifisere seg i siste liten.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Aftonbladet: Grytebust nær overgang til IFK Göteborg

  Landslagskeeper Sten Grytebust skal være på vei fra FC København til spill i svensk fotball for IFK Göteborg.

  Det er den svenske avisen Aftonbladet som hevder å ha kilder på at overgangen nærmer seg å bli en realitet.

  32 år gamle Grytebust har en fortid i Aalesund og danske OB, men var i fjor høst utlånt til danske Vejle.

  Han har slitt med å få spilletid i FC København de siste sesongene. Denne sesongen har Kamil Grabara vært førstevalget på keeperplassen. Svenske Karl-Johan Johnsson har også stått foran Grytebust i køen.

  Den norske landslagskeeperens kontrakt med FCK utløper til sommeren. (NTB)

  Sten Grytebust
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Jarstein nærmer seg trening med laget etter kneoperasjon

  Rune Almenning Jarstein er snart tilbake i trening med lagkameratene i Hertha Berlin etter kneoperasjonen i slutten av november.

  Den norske keeperprofilen var gjennom et inngrep for å fikse menisken og brusken i kneleddet for halvannen måned siden. Nå jobber han mot et skadecomeback.

  – Rune kom seg bra gjennom kneoperasjonen. Han jobber for tiden med rehabilitering og er delvis på treningsbanen. Det vil imidlertid ta litt tid før Rune er i form igjen, sier Hertha Berlins sportsdirektør Fredi Bobic, ifølge Berliner Zeitung.

  Jarstein har ikke spilt for klubblaget siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars i fjor. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse. (NTB)

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres
 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Lewandowski årets spelar

  Robert Lewandowski er kåra til året spelar for 2020/21. Bayern Münchens polske storscorar gjekk til topps på FIFAs "The Best"-galla i kveld.

  Han scora 48 mål på 40 kampar sist sesong. Han slo også Gerd Müllers 49 år gamle rekord for Bundesliga med eitt mål og enda på 41.

  Lewandowski vann prisen for andre gong. Den første var i desember 2020.

  Dei andre spelarane i finaleheatet var Lionel Messi og Mohamed Salah.

  Årets beste kvinnelege fotballspelar blei Barcelonas Alexia Putella.

  Chelsea tok begge prisane for årets trenar, ved Thomas Tuchel og Emma Hayes.

  Robert Lewandowski
  Foto: Wolfgang Rattay / Reuters