Hevder Everton vil ha U21-Johansen

TEL AVIV (NRK.no): – Hyggelig hvis det stemmer, sier U21-helten Stefan Johansen om den angivelige interessen fra Premier League-klubben Everton.

stefan

Stefan Johansen i duell mot Englands Nathaniel Chalobah. Norge vant til slutt 3-0, og engelskmennene røk ut av U21-EM.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

stefan

Johansen avbildet utenfor spillerhotellet i Tel Aviv.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det er den britiske avisen The Daily Mail som hevder å vite at Everton-manager Roberto Martinez er interessert i Stefan Johansen.

Avisen ramser opp spillerne som topper de store klubbenes ønskelister, og der har Strømsgodset-spilleren fått en plass.

– Den nye manageren, Roberto Martinez, ser etter løsninger på hvordan han skal løfte Everton, og har sett på 22 år gamle Johansen, skriver The Daily Mail.

– Må ta det med en klype salt

Johansen er blitt linket til flere klubber det siste halvåret, og vil helst ikke si så mye om dagens rykter.

– Det er så klart hyggelig hvis det stemmer, for Everton er jo en stor klubb. Men jeg må ta det litt med en klype salt, for jeg vet hvordan det ofte er i fotballen med rykter og sånn, sier Johansen til NRK.no.

Vardøværingen har hatt en kjempesesong for klubblaget, og har også fått mye oppmerksomhet for innsatsen på U21-landslaget.

Mesterskapet i Israel blir sett på som et veldig godt utstillingsvindu for de yngre spillerne. Det skal blant annet ha vært hele 40 talentspeidere fra forskjellige storklubber tilstede da Tyskland møtte Nederland.

– Det blir mye rykter når det er mange store klubber her og ser på kampene, og det fører til mange spekulasjoner. Jeg har ikke hørt noe fra agenten min, sier Johansen.

– Drar ikke ut for å sitte på benken

Midtbanedirigenten er midt i gullstriden med Strømsgodset, men det har lenge blitt hevdet at han kommer til å forsvinne fra klubben lenge før eliteserien er avgjort.

Johansen har imidlertid uttalt at ikke er aktuelt å reise fra gulljakten for å sitte på benken i en annen klubb - nesten uansett hvilken det er snakk om.

– Det er fortsatt som jeg har sagt før. Jeg drømmer om proffspill og legger ikke skjul på det. Kommer det tilbud fra rett klubb vil jeg nok ut, men jeg ofrer ikke et seriegull for å sitte på benken, fastslår Johansen.

De norske unggutta har imponert stort så langt i U21-EM, spesielt med 3-1-seieren over England og tirsdagens 1-1-oppgjør mot Italia.

Norge er dermed klare for semifinale, der de møter enten Spania eller Nederland.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.