Hevder Berg får sparken i Legia

Henning Bergs tid i Legia Warszawa går mot slutten, hevder polske medier. Nordmannen selv avviser spekulasjonene.

Berg

UNDER PRESS: Legia Warszawa-trener Henning Berg har viktige kamper foran seg.

Foto: Peter Dejong / Ap

Til tross for at storklubben har hatt en brukbar start på sesongen, stilles det skyhøye krav fra supportere og klubbledelse. Legia er i øyeblikket nummer tre på tabellen, men de er hele åtte poeng bak overraskelseslaget Piast Gliwice.

Berg

CUPJUBEL: Her løfter Henning Berg cup-pokalen i mai.

Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters

Samtidig tapte Legia åpningskampen i europaligaen mot Midtjylland, og resultatene gjør at ledelsen skal ha mistet tålmodigheten.

Det skriver blant andre den polske statskanalen TVP og sportsavisen Ofensywni, som begge hevder russeren Stanislav Tsjertsjesov erstatter Berg.

En av Polens største tabloidaviser, Fakt, skriver at den tidligere Dinamo Moskva-treneren er så godt som klar, mens andre medier mener Berg er avhengig av et resultat mot Napoli i europaligaen torsdag.

Tøft kampprogram

– Det tror jeg ikke du skal tenke for mye på. Det skrives mye i polsk media, og det er sikkert noe som stemmer og noe som ikke stemmer. Det viktigste for oss er at vi jobber riktig og gjør de riktige tingene på trening og i kamp, sier Berg til NRK.

Samtidig innrømmer nordmannen at han gjerne skulle vært nærmere Piast i serien. Berg forklarer at laget har lidd av skader på flere førstelagsspillere i starten av sesongen. Legia er det eneste polske laget med kamper i Europa, og det er en utfordring å stille maksimalt forberedt i både serie, cup og europaligaen, mener Berg.

– Flere av våre konkurrenter spiller 38-39 kamper, og vi spiller 59. Det er en veldig stor forskjell, og det gjør at når vi spiller sent torsdag kveld, hviler laget vi møter i serien, påpeker Berg.

Rival på bunn

Tsjertsjesov

PEKES UT: Stanislav Tsjertsjesov.

Foto: CARLO HERMANN / Afp

Forrige seriekamp ble det kun 1-1 hjemme mot nyopprykkede Termalica. Klubben kommer fra lille Nieciecza med 750 innbyggere.

Miniputten har imidlertid vunnet fire av sine seks siste kamper.

Lech Poznan, som snappet seriegullet foran Legia med ett poeng forrige sesong, har hatt en mareritt-start og ligger helt sist i Ekstraklasa.

– Poznan har hatt det samme kampprogrammet som vi har hatt, sier Berg.

– Vi har lyst til å være nærmere serieleder Piast enn det vi er, men Piast har hatt en veldig bra start på sesongen.

Berg fikk en drømmestart med ligagull og cupgull i sin første sesong etter å ha tatt over i desember i 2013. Denne våren var han imidlertid i hardt vær da Legia ikke vant serien.

Nordmannen lar seg imidlertid ikke stresse av skriveriene i Polen. Nå venter storlaget Napoli, som har hatt en veldig god start på sesongen.

– De er store favoritter, og vi er ikke i nærheten av deres budsjett. Men det blir en god test for oss. Penger er ikke alt i fotball, sier Berg.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter