NRK Meny
Normal

Landslagsprofil forlot banen i tårer - følte seg mobbet

Under en treningskamp på La Manga onsdag følte Lillestrøm-spiller Isabell Herlovsen (25) seg så mobbet av Stabæk-supportere at hun ikke orket å fullføre kampen. Stabæk Support vurderer nå å følge opp saken internt.

Isabell Herlovsen

Isabell Herlovsen er en profilert norsk landslagsspiller. Hun reagerer på oppførselen Stabæk-fansen viste under en treningskamp på La Manga onsdag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det virket som de kun var der for å slenge dritt til meg. Man skal selvfølgelig tåle noe som fotballspiller, men dette var langt over grensen. Jeg følte meg mobbet, sier Herlovsen til Romerikes Blad.

Episoden skjedde under en treningskamp mellom Lillestrøm og Avaldsnes på La Manga i Spania onsdag ettermiddag.

Enkelte Stabæk-fans skal ha blitt igjen på tribunen etter sitt eget lags treningskamp tidligere på dagen.

Orket ikke mer

Ifølge Romerikes Blad følte Herlovsen at Stabæk-supporterne var ute etter henne. Det skal spesielt ha vært etter pause tilropene ble såpass stygge at hun til slutt valgte å forlate banen gråtende, skriver Romerikes Blad.

– Jeg skulle egentlig byttes ut, men følte jeg bare måtte gå av tidligere. Det er sikkert dumt å vise at slikt går inn på meg, men jeg verken gadd eller orket å høre på dette noe mer, sier Herlovsen.

Forholdet mellom Herlovsen og Stabæk-fansen er ampert etter at landslagsspissen i fjor viste dem fingeren i semifinalen i cupen etter det som skal ha vært slengbemerkninger.

– Vi støtter ikke mobbing

Leder for Stabæk Support, Gjermund Skaar, var ikke selv på La Manga, men har snakket med noen av supporterne der som har gitt ham følgende versjon av det som skjedde:

– De sier til meg at de sendte ett rop mot Herlovsen og det var «den ballen rekker du ikke» i forbindelse med en situasjon der hun løp etter en ball mot sidelinja. Hun skal da ha svart dem med kommentaren «skikkelig kameratslig». Et par minutter etter det gikk hun av banen, sier Skaar til NRK.no.

– Hva tenker du om at Stabæk-supportere roper ting til en spiller?

– Stabæk Support støtter ikke mobbing og det kan hende vi skal følge opp dette i etterkant, sier Skaar.

Nulltoleranse

Daglig leder i Serieforeningen, Tone Angeltveit, sier til NRK.no at de ser alvorlig på saken.

– Dette skal vi ha slutt på. Det er nulltoleranse for slik oppførsel, sier Angeltveit.

Hun har snakket med både representanter for de involverte klubbene og representanter for dommerne som var tilstede.

– Vi vil ta opp saken med forbundet og klubbene, sier Angeltveit til NRK.no.

PS! NRK.no har vært i kontakt med Isabell Herlovsen onsdag kveld, men spissen sier at hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere nå.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.