NRK Meny
Normal

Herlovsen-dobbel i VM-fest: Sjekk den selfien!

OTTAWA/OSLO (NRK): Her «foreviger» Isabell Herlovsen (26) Norges VM-åpning i Canada. Men det var ikke alle som skjønte den originale feiringen.

Herlovsen setter inn 3-0 for Norge og feirer med en liksom-selfie.

SMIL: Slik feiret Norge og Isabell Herlovsen sitt tredje mål mot Thailand.

Laster innhold, vennligst vent..
Totti

FØRST PÅ BANEN: Francesco Totti skapte overskrifter da han tok selfie-trenden ut på fotballbanen etter to mål mot Lazio. Italieneren gikk først av banen for å hente mobilen.

Foto: Gregorio Borgia / Ap

– Dette. Hva er dette? spurte NRKs fotballekspert Tom Nordlie da Herlovsen samlet lagvenninnene bak seg.

– Her henger ikke gamle Nordlie med, lo han.

  • Se resten av målene nederst i saken.

Tok «en Totti»

Herlvosen avgjorde i praksis kampen da hun headet inn sitt andre – og Norges tredje – mål mot VM-debutant Thailand.

Det var kanskje derfor Norge turte å by på en nokså original feiring. Spissen gikk ned på kne, samlet lagvenninnene bak seg og tok en «liksom-selfie» på kunstgresset.

– Vi hadde en konkurranse før VM, og da ble det bestemt at dette skulle være vår feiring i VM. Vi har øvd litt på den, forklarer Herlovsen.

Feiringen var ikke ulik Francesco Totti, som fikk mye oppmerksomhet for sin supporter-selfie i januar. Men Roma-kapteinen tok seg tid til å hente mobilen.

– Kanskje vi kan gjøre det med mobil vi også, hvis noen står klar med den på sidelinjen neste gang, sier Herlovsen spøkefullt.

Artikkelen fortsetter.

Laster Twitter-innhold

Thailand yppet seg – i ti minutter

Det var få som forventet særlig motstand fra Thailand, som stiller i sitt aller første VM. Faktisk hadde Thailand selv mål om å tape mindre enn 9-0.

Likevel var Kanjana Sungngoen kun centimetere unna å ryste Norge allerede etter fem minutter, men spissen bommet regelrett på ballen fra kloss hold. Også Naphat Seesraum kom til en brukbar sjanse kun minutter senere, men Ingrid Hjelmeseth fikk kontroll på skuddet.

Derfra og ut handlet «alt» om Norge. Trine Rønning sendte rødtrøyene i ledelsen med et nydelig treff fra frispark, mens Isabell Herlovsen la på til 2-0 etter lekkert kombinasjonsspill på Thailands halvdel, hvor Solveig Gulbrandsen til tider herjet med motstanderne.

– Vi har godt spill innimellom, men vi er først og fremst glade for å ha kommet oss gjennom åpningskampen, sier landslagssjef Even Pellerud til NRK.

Etter «selfie-målet» skulle det lugge litt mer for Norge etter pausen, men Ada Hegeberg var nok fornøyd med å åpne VM-kontoen i det 68. minutt. Hun fikk en enkel jobb med å dytte inn ballen etter forarbeid fra Elise Thorsnes.

Norge fikk flere sjanser til å øke ledelsen, men hverken Maren Mjelde (straffespark) eller innbytter Emilie Haavi klarte å finne nettmaskene.

Laster innhold, vennligst vent..
Trine Rønning sender Norge i ledelsen på frispark.
Norge leder 2-0 over Thailand
Ada Hegerberg setter inn 4-0 mot Thailand

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.