NRK Meny
Normal

Her stormer fansen banen etter Bournemouths sensasjonelle opprykk

Lille Bournemouth feide Bolton av banen og er klare for Premier League for første gang. Ikke rart både spillere og fans gikk helt av skaftet.

opprykk

Elleville fans inntok banen etter seieren som sikret opprykke til Premier League. (Bilder med tillatelse fra TV 2)

Laster innhold, vennligst vent..

Den lille klubben fra sørkysten klarte mandag kveld det «umulige»: opprykk til øverste nivå. Noe svært få hadde forventet før denne sesongen.

Laget har aldri vært i den øverste divisjonen før, og har bare vært på nest øverste nivå i to sesonger.

Da maktdemonstrasjonen av en 3-0-seier over Bolton var klar, tok det bare sekunder før banen var full av jublende glade supportere.

Fra krise til opprykk

AFC Bournemouth v Bolton Wanderers - Sky Bet Football League Championship

Bournemouth-manager Eddie Howe feirer etter Matt Ritchies scoring.

Foto: Matthew Childs / Action Images

De har i kveld vært vitne til siste kapittel i et fantastisk eventyr. Seks år etter at Bournemouth endte på 89.-plass i det engelske ligasystemet er de klare for Premier League.

Byen har knappe 200.000 innbyggere og klubbens hjemmebane Dean Court har plass til 12.000 tilskuere. Det blir lite når storklubbene i Premier League nå snart kommer på besøk - faktisk den klart minste i ligaen.

Det er kun teori som kan ødelegge for opprykket.

Med én runde igjen er laget tre poeng foran Middlesbrough. Men samtidig har de 20 mål bedre målforskjell, noe som betyr at opprykket i praksis er sikret.

Dermed har klubben virkelig reist seg siden den store krisen i 2009. Da fikk laget hele 17 poeng i minus på grunn av økonomisk rot og et eierskifte som ikke skjedde innen tidsfristen.

Laster Twitter-innhold

Solid seier

Bolton har ingenting å spille for, og ble heller ingen målestokk for opprykksjagende verter tirsdag. Det tok likevel en stund før målene kom, men da var det ingen tvil.

Matt Pugh satte inn det første etter 39 minutter, før Matt Ritchie økte like før pause.

Etter 70 minutter ble Dorian Dervite utvist for Bolton, samtidig som han forårsaket straffespark. Yann Kermorgant misbrukte straffesparket, men like etter sørget Callum Wilson for å sette inn 3-0.

På slutten kunne laget økt ledelsen ytterligere. 3-0 var imidlertid mer enn nok på en kveld hjemmefansen vil huske svært lenge.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.