NRK Meny
Normal

Her skjeller Zlatan ut Joe Hart

Først var han glad, så ble han veldig sint. Til slutt tuslet Zlatan Ibrahimovic slukøret av banen med en knust EM-drøm i tankene.

13819652

Mens lagkompisene jubler i bakgrunnen for Olof Mellbergs 2-1-mål, skjelte Zlatan Ibrahimovic ut England-keeper Joe Hart.

Foto: Adam Davy / Pa Photos

expressen

Slik så expressen.se ut like etter kampslutt. Svenske fotballfans går en tung natt i møte.

Les også: Welbeck hælsparket Sverige ut av EM

For Zlatan Ibrahimovic og Sverige ble fredagskvelden en berg- og dalbane i følelser, og det endte med en trist EM-sorti.

– Fryktelig bittert

«Förlust – nu är det över», var krigstypene som prydet den svenske tabloiden Expressens nettutgave bare sekunder etter at dommer Damir Skomina blåste av kampen i Kiev.

– Vi fortjener ikke dette, sa en meget skuffet Zlatan Ibrahimovic til TV 4 etter kampen.

– Vi er bedre enn dem (England). Men de gjør tre mål, vi gjør bare to.

Da dramaet i Kiev var over, gikk Ibrahimovic - superstjernen som skulle frelse Sverige i EM - og så ned i bakken. Skuffelsen var enkel å lese.

– Det er synd. Det er tragisk. Det finnes ingen positive følelser, sier Zlatan.

Les videre under bildet!

Soccer Euro 2012 Sweden England

Zlatan Ibrahimovic (til venstre) i Mikael Lustig etter tapet.

Foto: Martin Meissner / Ap

Zlatan var ingen frelser

Ibrahimovic var ingen gigant mot England. Til det stoppet spillet litt for mye opp de gangene han fikk ballen. Ofte ville han gjøre ting selv, men John Terry og co. var aldri langt unna den digre svensken. Og de fikk stort sett stoppet ham.

Men én gang misset de. Ibrahimovic tok, på stillingen 1-0 til England, et frispark. Han traff muren, men rakk returen først. Han fikk sendt til Olof Mellberg i feltet, og den svenske stopperlegende kranglet ballen i mål til 1-1. Glen Johnson ble kreditert selvmål. Zlatan og co. jublet.

Skjelte ut Hart

Mer jubel skulle det bli. Sverige gikk opp til 2-1 ti minutter senere, i det 59. minutt. Mellberg skallet inn ledermålet, og svenskene jublet som besatt. Keeper Joe Hart hentet ballen ut av nettet, og ble litt irritert på de jublende gultrøyene. Han ga Johan Elmander en liten dytt, og da boblet det over for «Ibra».

Han svarte med å brøle noen ukvemsord rett opp i ansiktet på City-keeperen. Joe Hart valgte å forholde seg rolig, og det var kanskej like greit.

Det skal imidlertid nevnes at han ga Hart en god klem i spillertunnelen etter kampen.

Les videre under bildet!

EURO 2012

BILDET SOM SIER ALT: John Terry jublet, Zlatan Ibrahimovic var knust.

Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

Resten ble trist for Sverige. Roy Hodgson satte inn The Walcott, og England hevet seg. Walcott satte inn 2-2, og Danny Welbeck avgjorde med et kunstmål tolv minutter før full tid.

Sverige er dermed sjanseløse på avansement i EM. De ender sist i gruppa selv om de skulle slå Frankrike i siste kamp.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.