Se Howards redningsbonanza

Tim Howard hylles av en hel fotballverden etter fantomkampen mot Belgia. 35-åringen var i det umulige hjørnet og vartet opp med 16 redninger. Aldri før har en keeper reddet så mye i én VM-kamp.

Tim Howard storspilte mot Belgia og satte ny rekord for antall redninger i en VM-kamp.

SE VIDEO: Tim Howard sto som en vegg i kampen mot Belgia. Her kan du se keeperens 16 redninger!

Laster innhold, vennligst vent..
Tim Howard

Tim Howard måtte til slutt kapitulere – og slapp i to mål i første ekstraomgang.

Foto: Lars Baron - FIFA / FIFA via Getty Images

– Det er en helt syk statistikk. Men det føles litt bittersøtt akkurat nå. Jeg holder jo ikke tellingen over antall redninger, sier Tim Howard ifølge The Guardian.

Det var nesten sensasjonelt at det sto 0–0 mellom USA og Belgia etter 90 minutter på Arena Fonte Nova. Og ganske utrolig at resultattavlen viste 2–1 etter 120 minutter.

Belgia spilte seg nemlig frem til sjanse etter sjanse, men ble gang på gang stoppet av en 35 år gammel sprellemann med navn Tim Howard.

Amerikanerens armer og bein var overalt i målet og gjorde tidvis kampen svært frustrerende for de belgiske stjernene.

  • Se alle redningene i videovinduet over!

Ny rekord

Men den rutinerte USA-keeperen måtte til slutt kapitulere for Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku i første ekstraomgang.

Da åttedelsfinalen var slutt hadde Howard gjort 16 redninger, ifølge FIFAs offisielle statistikk. Det er ny VM-rekord. Everton-keeperen banket den 36 år gamle rekorden til Peru-målvakten Ramon Quiroga som lød på 13 redninger.

– Redningene betyr ikke noe for meg nå. Det er en del av jobben å sette ansiktet mitt foran ballen. Det er vondt å tape uansett om jeg har null eller 20 redninger, sier Howard.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tim Howard,

Tim Howard fikk noen trøstende ord fra Everton-lagkompis Kevin Mirallas og tidligere Everton-spiller Marouane Fellaini.

Foto: Natacha Pisarenko / Ap

Endret Wikipedia-side

I den offisielle FIFA-statistikken står Howard oppført med fire redninger i førsteomgang, åtte etter hvilen og fire i ekstraomgangene.

Howards innsats var så oppsiktsvekkende at en nettbruker hadde gått inn på Wikipedia og byttet ut navnet til USAs forsvarsminister, Chuck Hagel, med Tim Howard etter kampen, skriver USA Today.

Mikkel «Mix» Diskerud fulgte lagkompisens redningsshow fra USA-benken med store øyne.

– Belgia var et godt lag, men vi hadde en Tim Howard i buret som var helt suveren, sier Diskerud til NRK.no.

Hylles av motspiller

Howard møtte flere tidligere og nåværende lagkompiser fra Everton i Nazaré i Salvador denne kvelden – og det var spesielt én som utmerket seg:

Romelu Lukaku, som sist sesong var utleid til Everton fra Chelsea, kom inn i ekstraomgangene, la opp til ett mål og scoret det andre.

– De satte inn store «Rom», og han var vanskelig å hanskes med. Han kom på raid, scoret et mål og skapte sjanser. Han endret kampen, sier Howard.

Men det er trolig Tim Howard flest husker etter kampen. Belgias kaptein Vincent Kompany oppsummerer det hele fint med denne tweeten:

Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter