Carlsen etter stjernemøtet: – En uforglemmelig bursdag

Magnus Carlsen avsluttes sin drømmekveld på Santiago Bernabéu med å hilse på Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Zinedine Zidane.

Real Madrid

Magnus Carlsen med kompiser fikk møte Gareth Bale, som ble lørdagens store helt med tre mål.

Foto: Real Madrid

Lørdag fikk den nybakte verdensmesteren Magnus Carlsen en bursdagspresang han sent vil glemme. Kvelden startet med at han tok et såkalt æresavspark før oppgjøret mellom favorittlaget Real Madrid og Real Valladolid.

Deretter ble han avbildet sammen med flere av Real Madrid-stjernene. Disse bildene la han ut på sin Facebook-side søndag formiddag.

– Uforglemmelig

På bildene poserer Carlsen smilende med Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidan og Real Madrid-presidenten Florentino Perez.

Twitter la han ut et bildet med småskadde Cristiano Ronaldo med følgende tekst:

– Jeg hadde en uforglemmelig bursdag på Santiago Bernabéu der jeg så Real Madrid slå Valladolid 4–0.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ronaldo

Verdens beste sjakkspiller møtte en av verdens beste fotballspillere, Cristiano Ronaldo.

Foto: Real Madrid

Så kamp fra VIP-område

Carlsen så kampen fra VIP-området på stadion. På Real Madrids nettsider står det at 23-åringen i tillegg fikk en klokke av klubbpresidenten med en personlig inskripsjon.

Han og manager Espen Agdestein ble kontaktet av representanter fra storklubben etter at sjakkesset tok en knusende VM-seier over Vishy Anand.

– De ringte meg og inviterte ham. Magnus fikk også et personlig brev fra presidenten. Det er veldig hyggelig. De har fått med seg at han er Real Madrid-supporter, sa Agdestein til NRK.no lørdag.

– Hvordan reagerte Carlsen?

– Han syntes det var veldig hyggelig og takket for invitasjonen.

– Det er jo litt av en bursdag?

– Jeg tror ikke han tenker så mye på bursdagsfeiringen, han bruker ikke å feire. Han er der med noen venner og kommer tilbake i morgen, sa Agdestein.

Den ferske verdensmesteren i sjakk, og Real Madrid-supporter, Magnus Carlsen fikk lørdag æren av å ta avspark på mektige Santiago Bernabeu i Madrid. Carlsen var invitert av Real Madrid på sin egen bursdag. (Bilder med tillatelse fra MAX).

SE VIDEO: Magnus Carlsen hadde tatt på seg en Real Madrid-trøye for anledningen, og smilte og lo mens han tok æresavspark for Real Madrid. (Bilder med tillatelse fra MAX, som sendte kampen)

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø signerte tre nye spillere

  Tromsø henter inn tre forsterkninger i spillerstallen.

  Den danske duoen Niklas Vesterlund (21) og Felix Winther (20) har signert kontrakter som strekker seg henholdsvis til 2023 og 2024. Vesterlund er forsvarsspiller og kommer fra svenske Trelleborg. Winther er midtbanespiller og spilte sist i danske Fremad Amager.

  Den tredje signeringen er keeperen Simon Thomas (30). Han spilte sist for Sarpsborg 08 og har kontrakt ut sesongen.

  Tromsø innledet serien med 0-3-tap for Bodø/Glimt.

  Tromsø fotball
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ferguson skrev avskjedsbrev

  Alex Ferguson måtte hasteopereres for hjerneblødning i mai for tre år siden. Nå forteller han blant annet om hvor redd han var i tiden på sykehuset etter operasjonen.

  Den mangeårige Manchester United-sjefen fryktet at han skulle miste både hukommelsen og evnen til å snakke.

  – Det var en stor bekymring jeg hadde. Det skjedde etter operasjonen, da jeg mistet stemmen. Det var den mest skremmende delen, sier skotten til The Guardian og fortsetter:

  – Jeg visste at jeg var i live, men jeg begynte å tenke for meg selv: «Jeg lurer på om de forteller meg sannheten». Operasjonen var vellykket, men du er i den ensomheten. Det kan være skremmende. Da jeg mistet stemmen, tenkte jeg at «de fortalte meg ikke at dette kunne skje».

  Ifølge sønnen Jason Ferguson, som har laget en dokumentarfilm om faren, skrev den da 76 år gamle Ferguson brev til sin kone, til sønnene og alle sine barnebarn.

  – Det var i bunn og grunn avskjedsbrev, forteller sønnen til avisen.

  Alex Ferguson
  Foto: ANDREW YATES / AFP
 • Eliteseriekamper flyttes

  Norges Fotballforbund har omberammet Odds to første seriekamper. De måtte flyttes da en spiller avga positiv koronatest sist lørdag.

  Det utsatte oppgjøret mot Sandefjord legges til onsdag 28. juli klokken 19, og det planlagte 16.-mai-oppgjøret mot Stabæk flyttes til onsdag 19. mai kl 20.

  Sammy Skytte (Stabæk) mot Odd
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Innbrudd hos Rosenborg

  Uvedkommende brøt seg natt til tirsdag inn i lokalene til Rosenborgs fotballkvinner. Det er foreløpig uvisst hva som er stjålet.

  Det opplyser politiet i Trøndelag på Twitter.

  Innbruddet skjedde i klubblokalene på Ladesletta i Trondheim.

  – Flere kontorer er brutt opp. Uvisst hva som er borttatt, noe småmynt (vekslepenger), skriver politiet.

  Det er foretatt undersøkelser på åstedet, og sak er opprettet på forholdet.

  Lagbilde, Rosenborg kvinner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Tidligere RBK-kaptein Tore Reginiussen legger opp etter årets sesong. 35-åringen varsler avgangen på Instagram. Reginiussen dro til Bundesliga-laget St. Pauli i januar etter åtte år i RBK-trøya.

  Tore Reginussen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United