NRK Meny
Normal

Her har du et gratis stjernelag

Selv om det internasjonale overgangsvinduet er stengt for denne gang, er det fremdeles mulig å hente kontraktsløse stjerner uten å betale overgangssum.

Gratislaget

Dette stjernelaget står uten kontrakt. Victor Valdés, Anthony Réveillère, Joseph Yobo, Carlos Marchena, Andrea Dossena, Sotiris Ninis, Alou Diarra, Ronaldinho, Florent Malouda, Adriano og Hugo Almeida.

Foto: NTBScanpix/Colourbox

Som vanlig var det hektisk aktivitet under sommerens overgangsvindu, bare i engelsk Premier League ble det kjøpt spillere for over åtte milliarder norske kroner.

Men det er fremdeles mange spillere der ute med imponerende CV-er som er såkalt «free agents».

Dette er spillere som står uten kontrakt. Enten har klubbene eller spilleren selv brutt kontraktene, eller avtalen med klubben har utløpt. De har uansett det til felles at de kan gå vederlagsfritt til en ny klubb, men man må selvsagt regne med å gi dem en solid lønningspose.

Her er noen av de største stjernene som står uten kontrakt:

Ronaldinho, offensiv midtbane:

Brazil Ronaldinho Mansion Ronaldinho
Foto: Bruno Magalhaes / Ap

Utvilsomt den på «gratislaget» med den mest imponerende CV-en. Den 34 år gamle brasilianeren har blant annet vunnet den italienske og spanske serien med henholdsvis AC Milan og Barcelona. I tillegg vant han Mesterligaen med Barcelona og VM med Brasil i 2002. Han fikk også Gullballen som verdens beste fotballspiller i 2005. Så sent som i 2013 var han kaptein på landslaget, men han falt i unåde hos Luiz Felipe Scolari og etter det har karrierepila pekt nedover. Siste klubb var brasilianske Clube Atlético Mineiro.

Victor Valdés, keeper:

FBL-EUR-C1-BARCELONA-FILES
Foto: LLUIS GENE / Afp

Barcelonas sisteskanse i en årrekke var i sommer på vei til AS Monaco men en skade stoppet den overgangen, og han står nå uten kontrakt. Valdés som kom til Barcelona som 13-åring, fikk med seg 6 seriemesterskap og 3 Mesterligatitler på de 528 kampene han spilte for katalanerne. 32 år er ingen alder for en keeper og Liverpool er sterkt linket til Valdés av flere engelske medier.

Joseph Yobo, midtstopper:

Nigeria's Joseph Yobo
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Yobo var kaptein på Nigeria under sommerens VM, men ga seg på landslaget etter mesterskapet. Han har rekord i antall landskamper for Nigeria med 101 kamper. 33-åringen har blant annet en lang karriere bak seg i Everton fra 2003–2012. Siste sesong var han lånt ut fra Fenerbache til Norwich uten særlig suksess.

Florent Malouda, venstre kant:

Florent Malouda
Foto: PHIL NOBLE / Reuters

34-åringen har så langt i karrieren vært en sentral spiller både i Lyon og Chelsea. Var tidligere fast inventar på det franske landslaget, men de siste årene har vært tunge for Malouda. I 2012 kom han inn som innbytter da Chelsea vant Mesterligaen, den påfølgende sesongen valgte han å fullføre en lukrativ kontrakt med London-klubben uten særlig spilletid. Maloudas siste klubb var tyrkiske Trabzonspor.

Hugo Almeida, spiss:

FBL-WC-2014-POR-PORTRAIT
Foto: STAN HONDA / Afp

Den 30 år gamle portugiseren har skåret jevnt og trutt både i portugisisk, tysk og nå sist i tyrkisk toppserie for Besiktas. Han spilte fra start i Portugals første VM-kamp i sommer, men ble skadet og etter det har fremtiden vært usikker. Har aldri vært spesielt rask og alderen taler imot han, men har skåret tosifret antall mål for sine klubber de siste sju sesongene.

Fotballnyheter