NRK Meny
Normal

Her hånes Neymar for VM-fadesen

Atlético Madrid-spiller Juanfran (30) brukte alle midler for å prøve å sette Barcelona-stjernene ut av spill.

Juanfran

PROVOKASJON: Her holder Juanfran (t.h.) opp sju fingre mot Neymar, som så Brasil tape 7-1 for Tyskland i VM-semifinalen. Bildet brukes med tillatelse fra C More.

Foto: SKJERMDUMP / C MORE

Juanfran

ANDRE GANG: Her gjentar Juanfran budskapet til Neymar.

Foto: SKJERMDUMP / C MORE

Det ble svært høy temperatur da Barcelona avanserte til semifinalen i Copa del Rey: Fem mål, to røde kort og skokasting var noe av det som stjal overskriftene.

Den oppmerksomme seeren plukket kanskje også opp en situasjon like etter pause, som oppsummerer den ampre stemningen: Juanfrans håning av Brasils VM-exit.

Etter først å ha sendt Neymar i gresset, viste Juanfran sju fingre mot brasilianeren – før han gjentok gesten.

Røk selv i gruppespillet

Det var et åpenbart hint til Brasils ydmykende 7-1-tap for Tyskland i VM-semifinalen, som Neymar måtte stå over på grunn av skade. Og så kan det vel stilles spørsmål ved selvinnsikten til Juanfran, som var del av et Spania-lag som ble feid ut av gruppespillet.

Det er likevel liten tvil om at hensikten var å provosere Neymar, som avgjorde semifinalen med sine to mål.

Neymar

AVGJORDE: Neymar satte inn både 1-1 og 3-2 til Barcelona før pause.

Foto: Andres Kudacki / Ap

Superstjernen har tidligere fortalt hvordan VM-skaden – og lagkameratenes påfølgende tap – sendte ham mentalt rett i kjelleren.

– Juanfran viser den gesten bare fordi han ikke vet hvordan han skal stoppe Brasils beste spiller, skriver tidligere Barcelona-spiller og landsmann Edmilson på Twitter, ifølge Aftonbladet.

– Ble stygt

Temperaturen under semifinalen ble etter hvert så høy at Barcelona-trener Luis Enrique valgte å ta av kampens nøkkelspiller et kvarter før slutt.

– Det var et øyeblikk hvor det ble så stygt at jeg følte det var riktig å ta av Neymar, slik at ting ikke kom ut av kontroll, sier Enrique til spanske AS.

Atlético-trener Diego Simeone forsvarte imidlertid spillerne sine selv om de pådro seg seks gule og to røde kort.

Arda Turan kunne også blitt utvist da han mistet hodet og kastet skoen etter linjedommeren, men tyrkeren slapp unna med gult.

– Jeg er stolt av spillerne. De viste veldig kampånd, men Barcelona spilte på kontringer og gjorde det bra, sa Simeone etter kampen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.