NRK Meny
Normal

Her frir Neymar til Barcelona-fansen

Slik så det ut da den brasilianske fotballstjernen Neymar (21) viste seg fram for sine nye tilhengere.

Etter lang budkrig mellom rivalene Real Madrid og Barcelona, var det sistnevnte som gikk av med seieren. I dag ble Neymar presentert.

Reportasje: Neymar klar for Barcelona. Reporter: Christian Nitschke Smith.

– Både Real Madrid og Barcelona ønsket meg, og det er gledelig. Men hjertet mitt fortalte meg alltid at det måtte bli Barcelona, sa Neymar da han ble presentert som ny Barcelona-spiller på en pressekonferanse på Camp Nou.

Neymar

Neymar vinket til fansen på sin nye hjemmebane.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Det brasilianske fotballvidunderet skrev under en femårskontrakt etter en vellykket legesjekk. Så fortsatte frieriet inne i Barcelonas storstue.

21-åringen trikset, showet og vinket til de 55 000 fremmøtte, i det som var en av de mest besøkte spillerpresentasjonene i spansk fotball noensinne.

  • Se video av Neymars møte med Barcelona-fansen over!

Ukjent overgangssum

Det er ikke klart hvor mye Barcelona har betalt for å sikre seg Neymar fra Santos. Medierapportene spriker mellom 50 og 70 millioner euro. Det tilsvarer mellom 380 og 530 millioner kroner.

Tidligere Barcelona-trener og klubblegende Johan Cruyff sa i forrige uke at han er usikker på om Neymar vil finne seg til rette i Barcelona sammen med fotballstjernen Lionel Messi.

Andrés Iniesta er ikke bekymret.

– Gode spillere vil alltid forstå hverandre. Messi vil gjøre Neymar til en bedre spiller, mens Neymar vil kunne gjøre Messi enda bedre. Fotball er et lagspill, sier midtbanespilleren.

– Kan spille overalt

Neymar selv er heller ikke særlig bekymret før han gyver løs på sin fremtid som Barcelona-spiller.

– Jeg kan spille hvor som helst i angrep. Og jeg er klar til å spille der manageren ber meg om å spille, sa Neymar på pressekonferansen.

Han ville ikke si noe om hvilket nummer han får på drakten sin. I stedet ville han understreke at han er klar for utfordringen som venter i Barcelona.

– Jeg vet det vil bli en stor forandring å komme til Barcelona. Det vil bli vanskelig. Men jeg håper å tilpasse meg veldig raskt, sa stortalentet.

– Kan du klare å vinne Ballon d'or i løpet av Barcelona-karrieren?

– Jeg bryr meg ikke om å bli den beste spilleren mens jeg er her. For meg er den beste spilleren allerede i klubben. Nemlig Lionel Messi, sa Neymar.

Neymar

– Jeg kan spille hvor som helst i angrep, sa Neymar da han ble presentert som Barcelona-spiller.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.