NRK Meny
Normal

Her får banestormeren kjempetreff

En banestormer stjal showet da Tottenham vant 1–0 over West Ham lørdag. Supporteren sprintet ut på banen, tyvlånte ballen og fikk kjempetreff på frispark.

Tottenham

Banestormeren stjal ballen og showet i Premier League-kampen mellom West Ham og Tottenham. Her sender han ballen i en nydelig bue over muren. Dessverre for supporteren var keeper Adrián med på notene.

Foto: Sang Tan / Ap

Nabil Bentaleb

Nabil Bentaleb og de andre Tottenham-spillerne jublet ellevilt da Eric Dier scoret på overtid.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Det ble dramatisk da West Ham og Tottenham barket sammen i Premier League-åpningen lørdag ettermiddag. To røde kort, straffebom og ett mål var fasiten da dommeren blåste av kampen.

Eric Dier reddet Tottenham på overtid av kampen og sikret dermed manager Mauricio Pochettino en herlig Premier League-debut.

Men tidvis manglet finspillet og kvaliteten på Upton Park, og mange vil kanskje si at det var en banestormer som imponerte mest i andreomgangen i London.

Sendte ballen over muren

Drøyt 60 minutter ut i kampen fikk Tottenham frispark i god posisjon etter at James Collins felte Adebayor på vei gjennom West Ham-forsvaret. Collins fikk rødt kort etter fellingen og tuslet slukøret av banen.

Da kom plutselig en banestormer sprintende ut på gresset og løp i retning ballen som lå på 20 meter. Supporteren fikk et godt treff og sendte ballen i en herlig bue over West Ham-muren.

Men dessverre for banestormeren hadde keeper Adrián rimelig god kontroll og fanget ballen i klypene.

Christian Eriksen fikk faktisk et langt dårligere treff enn banestormeren på frisparket sekunder etter. Dansken sendte ballen et godt stykke over mål.

Hyllet på sosiale medier

Hendelsen fikk tilskuere, supportere, og TV-seere til å humre, og – ikke overraskende – ble frisparket en stor «snakkis» på Twitter. Fotballekspert Jan Åge Fjørtoft skrev følgende etter frisparket.

– Du vet det har vært en dårlig kamp når en supporter stormer banen og skyter et frispark bedre enn spillerne dine.

Unggutten fikk hva han ønsket, noen sekunder med berømmelse. Men han ble kjapt plukket opp av banemannskapene som geleidet han av gressmatten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

James Collins

James Collins var mildt sagt lite fornøyd da han fikk rødt kort i andre omgang.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Midtstopper ble matchvinner

Selv om det bare ble ett mål på Upton Park, fikk tilskuerne mye valuta for pengene. Allerede etter 30 minutter fikk Tottenham-spilleren Kyle Naughton rødt kort da han handset innenfor 16-meteren.

Mark Noble stilte seg opp på 11-meteren, men sendte av gårde en forferdelig straffe som gikk utenfor stolpen.

Drøye 30 minutter etter – i andre omgang – var det altså West Ham-spiller Collins sin tur til å få marsjordre.

Det så lenge ut som om det skulle bli målløst på Upton Park, men heldigvis for Tottenham og manager Mauricio Pochettino dukket Eric Dier opp på rett sted til rett tid to minutter på overtid.

Midtstopperen mottok en strålende ball av Harry Kane, rundet keeper og satte ballen sikkert i nettet.

Fotballnyheter