NRK Meny
Normal

Kåring: De har vært VMs beste til nå

BLOGG: VMs innledende runder er ferdigspilt. Her er elleveren som har imponert mest.

Gruppespillets beste

Her er VMs beste ellever (4-3-3): Guillermo Ochoa (Mexico), Daley Blind (Nederland), Giancarlo González (Costa Rica), Rafael Marquez (Mexico), Serge Aurier (Elfenbenskysten), James Rodríguez (Colombia), Toni Kroos (Tyskland), Arjen Robben (Nederland), Neymar (Brasil), Lionel Messi (Argentina) og Enner Valencia (Equador). Trener: Miguel Herrera (Mexico).

Foto: Getty images

Drømmelaget er satt opp i en 4-3-3-formasjon:

Keeper: Guillermo Ochoa, Mexico

Se Mexicos keeper redde mange av Brasils målsjanser.

Guillermo Ochoa stod ikke bare godt i kanonkampen mot Brasil. Krølltoppen holdt også nullen mot Kamerun, og er således VMs mest patente målvakt til nå (delt med to andre). Kun ett mål har han sluppet inn - i 3-1-seieren mot Kroatia. Det er det kun Costa Rica og Belgia som kan matche. Ochoa går likevel foran både Keylor Navas (Costa Rica) og Thibaut Courtois (Belgia) grunnet de elleville redningene mot Neymar og co.

Høyreback: Serge Aurier, Elfenbenskysten

Elfenbenskysten utligner mot Japan

Toulouse-backen har imponert stort i sin frie rolle på Elfenbenskystens høyrekant. Fosser fremover så ofte han kan, og har hatt målgivende pasninger på to av ivorianernes fire mål i mesterskapet. Har spilt samtlige tre kamper for et Elfenbenskysten som røk ut i aller siste minutt mot Hellas.

Midtstopper: Rafael Márquez, Mexico

1-0 til Mexico

Rafael Marquez ble historisk da han stanget Mexico i ledelsen i skjebnekampen mot Kroatia. Kapteinen har nå scoret i tre VM-sluttspill på rad. Ikke dårlig for en 35 år gammel midtstopper. Har ellers holdt god kustus i Mexicos bakre rekker, og bare sluppet inn ett mål mot henholdsvis Brasil, Kamerun og Kroatia.

Midtstopper: Geancarlo González, Costa Rica

For et VM han har spilt! Den vrakede Vålerenga-stopperen har tatt fullstendig luven av stjerneangripere som Edinson Cavani, Mario Balotelli og Wayne Rooney i en meget vanskelig gruppe. Sammen med stoppermakkerne Oscar Duarte og Roy Miller har González holdt buret nesten helt rent (kun ett innsluppet mål - på straffespark mot Uruguay). Mot alle odds la forsvarsarbeidet til González grunnlaget for at Costa Rica vant gruppe D. Italia og England måtte reise hjem.

Venstreback: Daley Blind, Nederland

Nederland utlignet

Et vanskelig valg på venstrebacken, ettersom flere venstrebacker har imponert. Valget falt likevel på Nederlands urutinerte Daley Blind. Med tre målgivende pasninger er 24-åringen VMs assist-konge (sammen med Colombias Juan Cuadrado). En av hans målgivende pasninger var for øvrig krempasningen i forkant av Robin van Persies lekre stupheading mot Spania. Ajax-spilleren har knapt spilt landskamper før Brasil-VM, men har imponert stort på et Nederland i storform.

Høyre kant: Arjen Robben, Nederland

Robben gnir salt i såret

Arjen Robben er pur, pur klasse. Bayern-vingen har vært banens beste i alle tre kampene til nå, i en slags vandrende spissrolle ved siden av Robin van Persie. 30-åringen har vært et konstant uromoment i Nederlands angrepsrekke og scoret tre vakre mål. Spesielt 5-1-scoringen mot Spania var sjeldent vakker. For et tempo, for et driv og for en revansje! Måtte målfesten fortsette også i cupspillet.

Sentral midtbane: Toni Kroos, Tyskland

Stor konkurranse om den sentrale midtbanerollen i dette drømmelaget, men valget falt til slutt på Kroos. Bayerns midtbanejuvel har styrt den tyske midtbanen med jernhånd og ledet de tyske favorittene til en komfortabel seier i en vanskelig gruppe. Står med to målgivende pasninger så langt i VM. Bunnsolid.

Venstre kant: James Rodríguez, Colombia

James Rodriguez satte spikeren i kista med sin 4-1-scoring mot Japan i fotball-VM.

For et deilig spill James Rodriguez har levert i dette mesterskapet. James, eller «Hames» som han heter dersom man uttaler navnet hans på spansk, var det første navnet jeg noterte på lista da jeg skulle sette opp dette drømmelaget. Klinisk avslutter, kreativ hjerne (står bak så å si alt Colombia produserer fremover på banen) i tillegg til noen herlige målfeiringer. Fikk meg til å bli mo i knærne da han chippet inn 4-1-målet mot Japan tidligere denne uka. Få, om noen, beveger seg mer elegant enn Rodríguez på banen. VMs morsomste spiller til nå.

Spiss: Enner Valencia, Equador

Ecuadors Enner Valencia har vært en av VMs store overraskelser til nå.

Enner Valencia var et ukjent navn for de fleste før Brasil-VM, men er på alles lepper etter å ha scoret samtlige av Equadors tre mål i turneringen. 25-åringen, som til daglig spiller i mexicanske Pachuca, har også vist frem sin enorme atletisme ved flere anledninger. Det er vel kun Cristiano Ronaldo kan måle seg med Valencias utrolige spenst. Valencia velges foran Thomas Müller da han i større grad enn tyskeren har båret laget sitt på egen hånd.

Spiss: Lionel Messi, Argentina

2-1 til Argentina

Herregud, som verdens beste fotballspiller har innfridd. Messi har scoret i alle tre kampene til nå, og flere av målene har vært ordentlig lekre. Uten ham ville Argentina slitt med å ta seg videre i turneringen. Virker ofte uinteressert, men eksploderer i ren fotballmagi når han først får ballen. Står med fire mål til nå - lille Lionel kan skyte Argentina til VM-gull om alt går veien.

Spiss: Neymar, Brasil

Neymar scorer sitt fjerde mål i VM.

200 millioner brasilianere forventer at unggutten fra São Paulo skal skyte vertsnasjonen til gull. Og jammen ser det ikke ut til at 22 år gamle Neymar da Silva Santos Júnior er stor nok for oppgaven. Fire mål har han laget, og vartet opp med noen lekre finter, hælspark og detaljer. Sånt elsker hjemmefansen. Og resten av oss som følger med. Barca-stjernen har taklet presset fra hjemmenasjonen nesten urovekkende bra. Eier han ikke nerver?!

Trener: Miguel Herrera, Mexico

Trener Miguel Herrera jubler etter at Mexico tar ledelsen mot Kamerun.

Mexico er videre til åttedelsfinale, og har sluppet inn ett mål så langt i turneringen. Imponerte stort mot Kroatia i siste gruppespillskamp. På sidelinjen har de VMs desidert mest engasjerte trener. Videoen over sier mer enn tusen ord. For en fotballkjærlighet!

Spillere som neste nådde opp:

 • Vincent Enyeama, Nigeria (keeper)
 • Thibaut Courtois, Belgia (keeper)
 • Kostas Manolas, Hellas (forsvar)
 • Thiago Silva, Brasil (forsvar)
 • Ricardo Rodríguez, Sveits (forsvar)
 • Mathieu Debuchy, Frankrike (forsvar)
 • Marcelo, Brasil (forsvar)
 • Muhamed Besic, Bosnia (midtbane)
 • Andranik Teymourian, Iran (midtbane)
 • Mathieu Valbuena, Frankrike (midtbane)
 • Andre Ayew, Ghana (midtbane)
 • Juan Cuadrado, Colombia (kantspiller)
 • Thomas Müller, Tyskland (spiss)
 • Karim Benzema, Frankrike (spiss)
 • Robin van Persie, Nederland (spiss)
 • Asamoah Gyan, Ghana (spiss)

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.