Her er stjernene Carew må danke ut

John Carew (33) har fått 15 dager på seg til å overbevise Inter-ledelsen om at han ikke har glemt gamle kunster. Da må han helst være bedre enn gutta på bildet over.

Carew Cassano og Palacio
Foto: NTB Scanpix

33-åringen fra Lørenskog har helt plutselig havnet inn i en av verdens største fotballklubber.

Nordmannen, som ikke har spilt en fotballkamp siden 17. april i fjor og som ikke har scoret på over 500 dager, er på prøvespill i selveste Inter - klubben som vant mesterligaen for bare tre år siden.

Men skal det bli spilletid på den moteinteresserte kraftspissen, må han prestere.

Skrantende spillerstall

For det er ikke hvilken som helst klubb som lar Carew teste formen. Inter har vunnet Serie A 18 ganger opp gjennom historien, mesterligaen tre ganger og UEFA-cupen, nå kalt Europaligaen, tre ganger.

Mye har imidlertid forandret seg i Milano-klubben siden den gang.

Borte er lagets stjernetrener José Mourinho (Real Madrid), den solide sisteskansen Jùlio Cesar (QPR), den brasilianske høyrebacken Maicon (Manchester City) og superspissen Samuel Eto'o (Anzji Makhatsjkala).

I tillegg valgte lagets største stjerne, nederlandske Wesley Sneijder, å søke lykken i tyrkiske Galatasaray i januarvinduet.

Stallen har med andre ord krympet de siste årene, og da lagets toppscorer denne sesongen, Diego Milito, røk korsbåndet i februar, fikk klubben et alvorlig spissproblem.

For uten Milito, er det kun to reelle spissalternativer igjen. Marko Livaja ble nemlig utlånt til Atalanta i januar, og er utilgjengelig.

Igjen står den italienske urokråka Antonio Cassano og den vesle argentineren Rodrigo Palacio. Med kun to klare førstevalg kan Inter gå en målfattig vår i møte, en klubb som har som mål om å vinne Europaligaen i år og som har tett kampprogram utover våren.

Inter-president Massimo Moratti hentet inn veteranen Tommaso Rocchi (35) etter nyttår, men den tidligere Lazio-spissen har slitt med å få spilletid. Kun to kamper har det blitt på Rocchi siden overgangen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp