NRK Meny
Normal

Her er statistikken Norge vil glemme

OTTAWA (NRK): Norge hadde så mange feilpasninger mot Tyskland at i 45 minutter var laget knapt til å kjenne igjen. Det endte godt, men spillerne er klare på at det ikke kan skje igjen.

WWCup Germany Norway Soccer Kristine Minde, Tabea Kemme

Kristine Minde og resten av Norge-spillerne slet med å få pasningsspillet til å sitte mot Tyskland. Statistikken viser en oversikt over alle Norges mislykkede pasninger i kampen.

Foto: Sean Kilpatrick/Skjermdump av grafikk: Optasports / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er glemt, og jeg vil heller ikke snakke noe om det, svarte landslagstrener Even Pellerud bestemt, men med glimt i øyet da NRK spurte ham om pasningsspillet i 1-1-kampen mot Tyskland.

For selv om Norge klarte å snu kampen og kjempet til seg ett poeng etter en god andreomgang, var pasningsspillet til tider forbløffende svakt.

– Pasningsspillet til det norske midtforsvaret er under enhver kritikk, sa NRK-ekspert Tom Nordlie.

– Ikke godt nok

Statistikk fra Optasports (se bildet øverst i artikkelen) viser at Norge hadde svært mange feilpasninger, spesielt i førsteomgang. Spillerne selv understreker at et slikt nivå ikke holder videre i VM.

– Det (pasningsspillet) ligger bak at vi ikke fikk det til i den første omgangen. Vi var ikke nøyaktige nok i de avgjørende øyeblikkene. Alle er enige i at det ikke var godt nok, sier Ada Hegerberg.

Spissen fikk vanskelige forhold på topp for Norge nettopp på grunn av pasningsspillet, som gjorde at hun og Isabell Herlovsen sjelden fikk noe å jobbe med før sidebyttet.

– Vi vinner ballen, men så blir vi kanskje litt stresset og bare slår ballen vekk. Det er ikke godt nok. Da blir man fort straffet, så sånn sett skal vi være glade det ikke ble flere mål imot, beskriver Isabell Herlovsen.

Midtstopper Maria Thorirsdottir, som for øvrig VM-debuterte, sier hun syntes det var vanskelig å finne frem til de gode pasningsvalgene.

– Da ble det mye til at jeg spilte den til Marita (Skammelsrud Lund, den andre midtstopperen) og hun pelma den opp. Og når jeg slo den opp var det kanskje ikke helt samspill med Ada og Isabell. Da blir det litt frustrasjon, men det løsnet heldigvis etter hvert, sier Thorirsdottir, som spilte seg godt opp etter pausen.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Tom Nordlie.

Snudde det i pausen

Nøkkelen videre i mesterskapet er å unngå at det skjer igjen, og da er det en fordel å vite at man klarte å snu det og i tillegg slippe unna med skrekken mot et godt lag som Tyskland.

Norge entret banen i andreomgang nærmest som et nytt lag, og etter Maren Mjeldes fantastiske frispark fikk de karret til seg uavgjort. Pasningsspillet holdt også en langt bedre kvalitet.

Herlovsen sier at laget pratet om pasningsspillet i pausen, og at de da ble enige om at de skulle tørre å være roligere med ballen.

– Det fungerte til de grader, men vi må kanskje jobbe litt med det videre også. Vi må tenke at vi har litt bedre tid. Og så må vi kanskje tørre å dra av folk, vi også. Vi ser at det er det tyskerne er så gode på. De kommer seg forbi og da blir det vanskelig for motstanderen, sier Herlovsen.

Komm.: Andreas Stabrun Smith og Tom Nordlie.
Komm.: Andreas Stabrun Smith og Tom Nordlie.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.