Scheie tipper mesterligagruppene: – Usedvanlig spennende i år

Storkampene kommer som perler på en snor når mesterligaens gruppespill sparkes i gang tirsdag. Her er Arne Scheies spådommer for fotballens gjeveste turnering.

FBL-GER-CUP-DFB-BAYERN MUNICH-STUTTGART

Bayern München gikk til topps i forrige sesongs mesterliga, og Arne Scheie spår naturligvis at det tyske storlaget går rett til topps i sin gruppe denne høsten.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Resultatservice: Følg mesterligaen direkte fra kl. 20.45 her!

– I år synes jeg det er usedvanlig spennende med mesterligaen, for det er ikke mye listefyll når du ser hvem som er med. Det ligger an til gode og tette kamper allerede på de første trinnene, sier Arne Scheie.

Trekningen har lagt opp til flere storkamper allerede i mesterligaens gruppespill, som starter tirsdag kveld.

Arne Scheie

NRKs mangeårige fotballkommentator Arne Scheie er spesielt spent på å se om de tyske storlagene vil dominere mesterligaen i like stor grad som i forrige sesong.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

I den anledning har NRKs mangeårige fotballkommentator spådd hvem han tror går videre fra de ulike gruppene:

Gruppe A:

 • Bayer Leverkusen
 • Manchester United
 • Real Sociedad
 • Sjakhtar Donetsk

Arne Scheies tips: Manchester United vinner, Bayer Leverkusen blir nummer to.

– Dette er en tøff gruppe. Likevel går jeg for det tyske og engelske innslaget når jeg tipper hvem som går videre, litt basert på tidligere prestasjoner. Manchester United og Leverkusen møtes allerede i første kamp, så da får man et godt inntrykk av styrkeforholdet.

Gruppe B

 • FC København
 • Galatasaray
 • Juventus
 • Real Madrid

Arne Scheies tips: Real Madrid vinner, Juventus nummer to.

– Her er det så stor forskjell på de to jeg tipper på topp og de to andre, at jeg er ikke i tvil i det hele tatt. Både Real Madrid og Juventus kan vinne hele mesterligaen. Det blir nok tøft for FC København og Galatasary.

Gruppe C:

 • Anderlecht
 • Benfica
 • Olympiakos Peiraios
 • Paris Saint-Germain

Arne Scheies tips: Paris vinner, Benfica nummer to

– PSG har stjernegalleriet sitt, som bør ta dem langt i mesterligaen. Olympiakos levner jeg ingen sjanse her, og Anderlecht er på papiret svakest.

Gruppe D:

 • Bayern München
 • CSKA Moskva
 • Manchester City
 • Viktoria Plzen

Arne Scheies tips: Bayern vinner, Manchester City nummer to.

– City har noen litt dårlige erfaringer fra mesterligaen, men nå må de klare det. Utenom Bayern München er dette lag de bør klare å holde bak seg. Bayern er så klart favoritt som regjerende mester.

Gruppe E:

 • Jose Mourinho

  Chelsea vant mesterligaen for to år siden, og Jose Mourinhos retur som manager for klubben har gjort at forventningene til klubben er blitt høyere denne sesongen.

  Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
  Basel
 • Chelsea
 • Schalke
 • Steaua Bucuresti

Arne Scheies tips: Chelsea vinner, Schalke nummer to.

– Basel har hatt noen gode enkeltprestasjoner og resultater i mesterligaen tidligere, men jeg tror ikke de er gode nok til å gå videre. Steaua har til og med vunnet hele turneringen en gang, men det er lenge siden. Her er jeg ikke i tvil om at det er de to andre som går videre.

Gruppe F:

 • Arsenal
 • Borussia Dortmund
 • Marseille
 • Napoli

Arne Scheies tips: Borussia vinn, Arsenal nummer to.

– Dette er den tøffest gruppen, for lagene er både gode og jevne. Alle gjør det bra i sine hjemlige serier. Borussia Dortmund var i finalen i fjor, og ser sterke ut i år også. Napoli setter jeg et lite spørsmålstegn bak, for de har hatt god tilvekst siden sist. Litt av gammel vane tipper jeg likevel Borussia og Arsenal, spesielt siden Arsenal historisk sett har hatt en tendens til å gå videre.

Gruppe G:

 • Atletico Madrid
 • Austria Wien
 • Porto
 • Zenit St. Petersburg

Arne Scheies tips: Atletico vinner, Zenit nummer to.

– Dette må jeg vel si er den antatt svakeste gruppen. Jeg tror ikke Austria Wien har det som trengs for å gå videre. Andreplassen står mellom Porto og Zenit, og det blir nesten som å kaste mynt å tippe hvem av de som klarer det. Jeg mener de er ganske jevne. Atletico Madrid har begynt serien hjemme bra, og er min favoritt.

Gruppe H:

 • SOCCER-CHAMPIONS/ Barcelona's Adriano, Neymar and Lionel Messi take part in a training session at Ciutat Esportiva Joan Gamper in Sant Joan Despi near Barcelona

  Barcelona, med Lionel Messi og Neymar i spissen, har så å si alltid favorittstempel i mesterligaen.

  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
  Ajax
 • Barcelona
 • Celtic
 • Milan

Arne Scheies tips: Barcelona vinner, Milan nummer to.

– Dette er en kjempegruppe med to klare favoritter. Som i gruppe D har vi her to lag som kan vinne hele turneringen. Barcelona er alltid favoritter, og jeg tipper dem derfor foran Milan. Ajax og Celtic er gode lag, men jeg tror ikke de har nok muskler mot denne konkurransen.

Tør ikke tippe vinner

Det er spesielt én ting Scheie er spent på før gruppespillet starter, nemlig om den tyske dominansen fortsetter også denne sesongen. I fjor ble Bayern München mestere etter å ha slått Borussia Dortmund i finalen.

– Jeg tror nok spesielt Bayern er i stand til å nå så langt som en finale igjen, sier Scheie.

Han tipper gjerne hvem som går videre fra gruppene, men nøler med når det gjelder hvem han tror står igjen som vinner til slutt.

– Det ville vært veldig urettferdig å velge noen nå. Vi får en pekepinne nå som de begynner, men jeg mener faktisk at det er seks til åtte lag som er sterke nok til å vinne i år. Det vil forundre meg om ikke Barcelona, Bayern München, Manchester United, Juventus og Real Madrid ikke er med når det begynner å dra seg til, sier Scheie.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Ni utbryterklubber får kjempebøter

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med bøter, melder NTB.

  Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

  I tillegg ilegges de en bot som skal tilsvare fem prosent av inntektene etter én sesong med europacupkamper. Uefa legger til at de aksepterer unnskyldningen etter at de forsøkte å starte sin egen superliga. De ni klubbene har sagt ja til å være en del av Uefas turneringssystem framover.

  De risikere ytterligere bøter på opp til 150 millioner euro om de gjør nye forsøk på å bryte ut.

  Ifølge en pressemelding fra Uefa, har de ni klubbene akseptert disse betingelsene.

  Tre klubber risikerter imidlertid enda tøffere sanksjoner. Det gjelder klubbene Juventus, Barcelona og Real Madrid. Trioen har ikke gitt opp planene om en framtidig Super League i europeisk fotball. Saken mot disse klubbene sendes videre til Uefas disiplinærkomité.

  nZptWNhyI8s
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United