NRK Meny
Normal

Landslagsstjernene: – Denne spilleren vil herje i Premier League

Slik tror flere av Norges landslagsspillere at årets Premier League-sesong vil bli.

Landslagsspillerne har spådd den kommende Premier League-sesongen

– Jeg tror at Mario Balotelli (til høyre) får en veldig god sesong, mener Norges Alexander Søderlund og John Arne Riise.

15. august 1992: Sheffield Uniteds Brian Deane setter inn 1-0 mot Manchester United, og blir med det tidenes første målscorer i Premier League.

20 år senere venter en hel fotballverden på at den nye sesongen skal sparkes i gang. Spørsmålet de fleste stiller seg, er:

Kan Manchester United revansjere rival Manchester Citys serieavslutning fra forrige sesong?

To overtidsscoringer i fjorårets sisterunde sørget for at Roberto Mancinis menn til slutt kunne løfte bøtta over hodet, mens Manchester United-spillerne sto slukøret tilbake på Sunderlands Stadium of Light.

Snart starter kampen om det høythengende serietroféet igjen.

NRK.no har tatt en prat med flere av landslagsprofilene om deres tanker før første avspark i engelsk fotball denne helgen.

John Arne Riise (Fulham):

John Arne Riise og Steven Gerrard

John Arne Riise spår at gamleklubben Liverpool og Steven Gerrard får en opptur under den nye manageren Brendan Rodgers.

Foto: JON SUPER / AP

– Hvem ender på topp fire i Premier League?

– Manchester City kommer til å vinne serien. Manchester United, Arsenal og Chelsea havner på plassene bak. Kanskje kommer Liverpool tilbake, og kan være med og kjempe om en av de plassene også. De har fått en meget bra trener nå. Det samme gjelder Tottenham.

– Hvilke lag vil slite med å holde seg?

– De nyopprykkede lagene kommer til å kjempe i bunnen. Det er veldig jevnt fra 11.-12.-plass og nedover, men jeg tror hovedsaklig det blir de nyopprykkede lagene som vil slite mest.

– Hvem vil overraske?

– Swansea overrasket i fjor, men nå har de mistet mange spillere. Blant annet Gylfi Sigurdsson og Joe Allen, og ikke minst en veldig god manager i Rodgers (Liverpool).

– Jeg tror mange kommer til å bli overrasket over måten Liverpool spiller fotball på. Brendan Rodgers har en fantastisk fotballfilosofi, så jeg tror de vil gjøre det bra og jeg håper det går vesentlig bedre enn det gikk i fjor.

– Hvilken spiller vil imponere mest?

– Mario Balotelli får en veldig god sesong. Han spiller på et bra lag og viste glimt av storhet i fjor. I tillegg kommer han fra et EM hvor jeg synes han så meget bra ut.

– Samtidig tror jeg Steven Gerrard, om han får en skadefri sesong, vil spille slik vi kjenner ham. Jeg tror han er veldig tent på å vise seg fra sin beste side igjen, etter et par sesonger med mye skadetrøbbel.

– Hvem er vinnerne på overgangsmarkedet så langt?

– Jeg har ikke fulgt så mye med, men jeg har fått med meg at Chelsea har handlet inn en del spillere og satser hardt på ligaen og Mesterligaen. Men Premier League er alltid spennende fordi man vet aldri hva som kommer til å skje.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Brendan Rodgers

Vil Brendan Rodgers lykkes med å ta Liverpool tilbake til toppen av engelsk fotball?

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Alexander Søderlund (Haugesund):

Alexander Søderlund

FKH-spiss Alexander Søderlund tror Mario Balotelli vil sette fyr på Premier League denne sesongen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Alexander Søderlund er relativt fersk på det norske landslaget, men 25-åringen fra Haugesund har hatt et godt øye til engelsk fotball siden han var liten.

Spesielt til favorittlaget Liverpool.

I likhet med John Arne Riise tror Søderlund på Balotelli, men holder også en knapp på en annen bråkete City-profil.

– Hvem ender på topp fire i Premier League?

– Jeg håper at Liverpool skal blande seg inn i topp fire igjen. Bortsett fra det tror jeg det blir Manchester City, Manchester United og Chelsea som tar de tre øverste plassene.

– Hvilke lag vil slite med å holde seg?

– Jeg har ikke noen glassklare nedrykkskandidater. Det er vanskelig å spå fordi jeg tror det vil bli svært jevnt på nederste del av tabellen.

– Hvilken spiller vil imponere mest?

– Jeg tror Mario Balotelli og Carlos Tevez vil stå frem. Om Tevez får en sesong uten alt bråket utenfor banen, tror jeg han vil slå kraftig tilbake. Så blir det spennende å se om Fernando Torres finner tilbake til sitt gamle jeg, hvis ikke tror jeg fort det kan bli hans siste sesong i Chelsea.

– Hvem er vinnerne på overgangsmarkedet så langt?

– Det er vanskelig å si, for mye vil sikkert skje i løpet av de siste ukene. Chelsea er som alltid ivrige, mens Manchester City har holdt litt tilbake.

Magnus Wolff Eikrem (Molde):

Magnus Wolff Eikrem

Magnus Wolff Eikrem har en fortid i Manchester United. Han tror de røde djevlene vil revansjere forrige sesongs andreplass.

Foto: Jon Super / AP

Tidligere Manchester United-spiller Magnus Wolff Eikrem tror at gamleklubben vil slå tilbake denne sesongen, etter at tittelen glapp i sluttsekundene i mai.

Hvem ender på topp fire i Premier League?

– Manchester United vil slå tilbake, og jeg tror de havner foran Manchester City, Arsenal og Tottenham på de fire øverste plassene.

– Hvilke lag vil slite denne sesongen?

– De nyopprykkede lagene.

– Hvilken spiller vil imponere mest?

– Det blir spennende å følge Shinji Kagawa. Han er en meget bra spiller. I tillegg er unggutten Nick Powell, som også ble United-spiller i sommer, en meget god signering.

– Hvem er vinneren på overgangsmarkedet så langt?

– Chelsea har handlet mye, men jeg tror likevel at de vil slite. De ser ikke sterke ut, spesielt ikke defensivt.

Artikkelen fortsetter under bildet....

Shinji Kagawa

Magnus Wolff Eikrem gleder seg til å se Shinji Kagawa på Old Trafford.

Foto: NTB SCANPIX / Reuters

Morten Gamst Pedersen (Blackburn):

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen tror islandske Gylfi Sigurdsson kan bli en populær mann på White Hart Lane.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Hvem ender på topp fire i Premier League?

– Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea

– Hvilke lag vil slite denne sesongen?

– Det blir veldig spennende å se hvordan de nyopprykkede lagene gjør det. Det er som regel alltid noen av dem som overrasker og holder seg oppe. Sam Allardyce er en rutinert manager, og West Ham har en del spillere med Premier League-erfaring.

– Newcastle presterte meget godt i fjor og det blir interessant å se om de klarer å følge opp denne sesongen. Det blir spennende å se hva som skjer med Tottenham. Beholder de Luka Modric og Emmanuel Adebayor? Forsvinner de kan de få det tøft med tanke på å kjempe om en topp fire plassering.

– Hvilken spiller vil imponere mest?

– Gylfi Sigurdsson var god i Swansea forrige sesong, så jeg gleder meg til å se han igjen i Tottenham. Manchester City har en svært god tropp. Det store spørsmålet der er om de klarer å holde alle spillerne i godt humør en hel sesong.

– I tillegg blir det spennende å se hvor Robin van Persie havner. Blir han værende i Arsenal eller ikke?

– Hvem er vinnerne på overgangsmarkedet så langt?

– Chelsea har vært ivrige på overgangsmarkedet, men det vil ikke dermed si at de vil komme best ut av dette vinduet når det stenger. Én tin er imidlertid sikkert: Det blir veldig interessant å se hva som skjer de neste ukene.

Brede Hangeland (Fulham):

Brede Hangeland, Fulham.

Landslagskaptein Brede Hangeland tror at Manchester City vinner serien også denne sesongen.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

– Hvem ender på topp fire i Premier League?


– Jeg er rimelig sikker på at Manchester City vinner igjen. De har det desidert beste laget. De øvrige topplasseringene vil fordeles mellom Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Liverpool.


– Hvilke lag vil slite denne sesongen?


– Ligaen er delt i to slik jeg ser det. Du har topplagene som kjemper om mesterliga og europacup, mens de andre lagene må sloss om å unngå å havne i bunnstriden, sier Hangeland, og legger til:


– Jeg håper selvsagt at Fulham vil overraske positivt. Det har vært en del utskiftninger i laget, så jeg er litt usikker på hvordan vi står i forhold til de andre. Jeg håper vi unngår bunnstrid, og når 40 poeng så fort som mulig. Kanskje kan vi klare en topp ti-plassering, slik vi gjorde forrige sesong.

– Hvilken spiller vil imponere mest?

– Det er en stor fordel å være en spiss på et av de store lagene, så det vil ikke være noen overraskelse om Sergio Aguero, Robin van Persie eller Wayne Rooney skinner og havner på toppen av toppscorerlistene.

Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach):

Håvard Nordtveit

Håvard Nordtveit tror Lukas Podolski vil by på problemer for forsvarere rundt omkring i England.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Håvard Nordtveit har tre sesonger bak seg i Bundesliga.

Han tror at en tysk storscorer vil være med på å krydre årets Premier League.

– Hvem ender på topp fire i Premier League?

– Jeg har troen på rutinen til Manchester United, med Manchester City like bak. De to lagene er litt vanskelig å velge mellom. Jeg både tror og håper at Arsenal gjør det bra, og havner bak Manchester lagene, med Chelsea på fjerde.

– Hvilke lag vil slite denne sesongen?

– De nyopprykkede lagene vil slite. Samtidig tror jeg Norwich vil få en svak sesong. Vi spilte mot dem i en treningskamp, og de var relativt dårlige. De har også mistet en god manager i Paul Lambert.

– Hvilken spiller vil imponere mest?

– Lukas Podolski kommer til å havne i nytt lys. Han kommer fra Köln hvor han hadde et stor press og måtte bære mye på egne skuldre. I Arsenal tror jeg han vil slippe seg litt løs, og ikke må ta like stort ansvar defensivt, sier Nordtveit, og legger til:

– Det gjelder for eksempel returløp på 50 meter, slik han måtte gjøre i tysk fotball.

– Hvem er vinneren på overgangsmarkedet så langt?

– Det er som regel i sluttspurten det pleier å eksplodere, så det er litt tidlig å konkludere akkurat nå.

Lukas Podolski

Lukas Podolski har forlatt hjembyen Köln til fordel for London og Arsenal.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.