Her er helgas fotballsnakkiser

En surmulende José Mourinho blant West Ham-fansen, rekorder som sto for fall og et trøndersk seriegull. Her er det vi husker aller best fra fotballhelga.

mourinho og ¨özil

To glade og en litt mindre glad: Mens Mesut Özil og Rosenborg hadde mye å juble for i helga, måtte en utvist Jose Mourinho nok en gang se sitt Chelsea tape.

Trønderfest og danse-Kåre

Kåre

Kåre Ingebrigtsen har fotarbeidet på stell.

Foto: Skjermdump fra C More

Vi har visst lenge at det kom til å skje, og søndag kveld skjedde det: Rosenborg tok det nødvendige poenget mot Strømsgodset og er årets seriemester!

Og som følge av det fikk vi en annen godbit: trener Kåre Ingebrigtsen vartet opp med sin helt særegne seiersdans, som kort forklart består av å bevege beina svært raskt frem og tilbake (se gjerne video her - ekstern lenke).

Rekord-Özil

Mesut Özil måtte tåle å høre seg selv bli omtalt som både lat og ineffektiv i fjor.

Nå blir det litt vanskeligere å kritisere Arsenal-spilleren.

I helga ble han nemlig spilleren med flest målgivende pasninger i snitt pr kamp i hele Premier League-historien!

Og Arsenal leder Premier League.

mesut

Mesut Özil er kjent som en gavmild og uegoistisk spiller. Han sender som regel heller ballen videre enn å prøve å score selv.

Hattrickhelter

Det puttes på i europeisk toppfotball. Harry Kane, Luis Suarez og Pierre Aubameyang scoret alle hattrick denne helga.

Sistnevnte holder faktisk følge med Robert Lewandowski på scoringslistene i Tyskland, og scoret sitt andre hattrick denne uka. Han gjorde nemlig det samme mot Qäbälä i midtuka.

SOCCER-ENGLAND-BOU-TOT/ AFC Bournemouth v Tottenham Hotspur - Barclays Premier League

Tottenhams Harry Kane har funnet målformen igjen.

Foto: Toby Melville / Reuters

Vardyifull

Jamie Vardy ble den åttende spilleren i Premier League-historien som scoret i åtte kamper på rad da han satte inn matchvinnermålet for Leicester mot Crystal Palace.

Dermed skrev 28-åringen med det plutselige gjennombruddet seg inn i historiebøkene sammen med navn som Thierry Henry, Alan Shearer og Ruud van Nistelrooy.

SOCCER-ENGLAND-LEI-CRY/ Leicester City v Crystal Palace - Barclays Premier League

Jamie Vardy er en populær mann om dagen. Premier League-toppscoreren (i midten) feirer her en av sine åtte scoringer så langt.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Utvisningseldorado

Det vil seg ikke helt for Chelsea. Da Nemanja Matic ble utvist mot West Ham svartnet det for både José Mourinho selv og store deler av støtteapparatet. Mourinho og to av hans assistenter ble vist til tribunen.

Mournho ble til gjengjeld stående bak en gjeng West Ham-supportere, som selvsagt sørget for at han fikk høre det da West Ham slo Chelsea.

Nå spørs det hva som må gjøres for å få fjorårsmesterne tilbake på vinnersporet.

SOCCER-ENGLAND-WHU-CHE/

Ser du Mournho? Manageren måtte stå med West Ham-fansen da han ble utvist.

Foto: Eddie Keogh / Action Images

Drømmekvinnen 100

Norges sisteskanse Ingrid Hjelmseth brukte lang tid på å få spilletid på landslaget. Først i slutten av 20-årene ble hun foretrukket. Men etter det har hun vært selvskreven.

Fredag noterte 35-åringen seg for landskamp nummer 100. Hun holdt som så ofte buret rent. Norge slo Wales 4-0 i EM-kvaliken.

TOPSHOTS-FBL-EURO-2013-WOMEN-NOR-DEN

Ingrid Hjelmseth begynner å nærme seg spillerne med flest landskamper for Norge.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

De siste vonde minuttene

Sandefjord tok ledelsen borte mot Odd med bare fire minutter igjen å spille. En seier ville ført dem helt opp i ryggen på Start og Mjøndalen, men så var det å spille til dommeren blåser, da...

Ingen andre lag i eliteserien har sluppet inn så mange mål som Sandefjord det siste kvarteret. Hele 18 før helgas runde!

Dessverre var det ikke stopp der. Olivier Occean og Jone Samuelsen scoret det 19. og 20. og snudde kampen til seier 4-3 for Odd.

sandefjord

Victor Bindia og resten av Sandefjord-laget ser ut til å være på vei tilbake til førstedivisjon.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Noen snakkiser vi glemte? Minn oss gjerne på dem i kommentarfeltet!

Fotballnyheter