Hodgson tok ut ung VM-tropp: – Noen er nok overrasket

Englands landslagssjef Roy Hodgson (66) tok ut en uvanlig ung 23-mannstropp til fotball-VM i Brasil mandag. Lagets gjennomsnittsalder er mer enn to år yngre enn under forrige VM.

Roy Hodgson

VM-TROPPEN ER KLAR: Roy Hodgson har tatt ut en uvanlig ung 23-mannstropp til Brasil-VM.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

 • Se hele troppen nederst i artikkelen!

– Noen er nok overrasket over at så mange unge spillere er med til VM. Jeg håper like mange gleder seg over at Englands fremtid får sjansen, sa Hodgson da troppen ble offentliggjort mandag ettermiddag.

Alle de 23 spillerne som mandag ble tatt ut, reiser til Brasil. Mange av dem har svært få landskamper. Blant ungguttene finner vi Luke Shaw (18), Ross Barkley (20), Raheem Sterling (19) og Alex Oxlade-Chamberlain (20).

Snittalderen på troppen er 26 år og 117 dager, ifølge statistikktjenesten Infostrada.

Fabio Capellos VM-tropp til Sør-Afrika i 2010 var til sammenligning 28,7 år.

Luke Shaw

TREDJE YNGSTE: Luke Shaw har hatt en kanonsesong for Southampton. Nå skal 18-åringen spille VM for England.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Southampton-back Luke Shaw blir tidenes tredje yngste England-spiller i et VM-sluttspill, ifølge Infostrada.

Kun Theo Walcott (17) i VM 2006 og Michael Owen (18) i VM 1998 har vært yngre enn Shaw.

Hodgson avviser uerfarent lag

Landslagssjef Roy Hodgson mener det finnes mer enn nok erfaring i troppen.

– Balansen i troppen er god. Vi har Glen Johnson, Cahill, Jagielka, Baines, Hart, Rooney... De har mange landslagskamper. Det er ingen vits å sette fokus på at mange av spillerne i troppen mangler erfaring. Erfaring får du ved å spille store mesterskap, og det vil disse spillerne få nå, sier Hodgson til engelsk presse.

Landslagssjefen er svært imponert over hva de mange ungguttene i troppen har prestert i årets Premier League-sesong.

– De har spilt utrolig bra, og virkelig vist seg frem før VM-uttaket. Dersom jeg skulle tatt ut denne troppen i oktober i fjor, ville den nok sett annerledes ut, sier 66-åringen.

Fem av spillerne i troppen kommer fra Liverpool - flest av alle lag i Premier League. Deretter følger Manchester United (4) og Everton (3). Arsenal, Manchester City og Chelsea har alle med to spillere.

Steven Gerrard blir lagets kaptein. Liverpool-kapteinen skal lede England i sitt tredje VM-sluttspill.

Troppen reiser til Portugal i neste uke for å starte forberedelsene til VM. England møter Peru til en treningskamp på Wembley 30. mai.

Lineker: – Ungt og spennende

Tidligere England-spiss og fotballekspert Gary Lineker roser Hodgson for å ha tatt ut en ung og spennende tropp.

– Gratulerer til de 23 spillerne som har fått plass i Hodgsons England-tropp. Det er et ungt, energisk og spennende lag. Gjør landet deres stolt, har Lineker skrevet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Skuffet Carrick og Walker

En av Englands mer rutinerte spillere, Michael Carrick, havnet «bare» på reservelista til Hodgson. Carrick har spilt 31 landskamper for England.

– Skuffet over å bli utelatt fra troppen. VM er spesielt og å gå glipp av det, gjør vondt. Vil ønske gutta lykke til, skriver United-midtbanespilleren på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Heller ikke Tottenhams Kyle Walker ble friskmeldt i tide til å være aktuell for VM.

– Utrolig surt å gå glipp av VM på grunn av skaden min. Jeg har fortsatt noen uker igjen før jeg er frisk, så jeg forstår hvorfor sjefen droppet meg, skriver Walker på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Hodgson forteller at Kyle Walker, Theo Walcott, Jay Rodriguez og Andros Townsend alle ville vært med til VM om de ikke var skadet.

Hodgson innrømmer at det var tøft å ringe flere av spillerne som har blitt vraket. Veteranen Ashley Cole, med over 100 landskamper, er blant dem som ikke kom med til Brasil.

– Det var ingen god opplevelse. Hva som ble sagt i samtalene, forblir privat. Det er en del av jobben min å ringe rundt, sier Hodgson.

England møter Italia i sin første gruppespillskamp 14. juni. England er ellers i gruppe med Uruguay og Costa Rica.

Her er den endelige troppen:

Målvakter: Joe Hart (Manchester City), Ben Foster (West Bromwich Albion), Fraser Forster (Celtic).

Forsvarsspillere: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Luke Shaw (Southampton), Chris Smalling (Manchester United).

Midtbanespillere: Ross Barkley (Everton), Steven Gerrard (Liverpool), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Southampton), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Raheem Sterling (Liverpool), Jack Wilshere (Arsenal).

Angripere: Rickie Lambert (Southampton), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Daniel Welbeck (Manchester United).

Reserve: John Ruddy (Norwich City), Jon Flanagan (Liverpool), John Stones (Everton), Michael Carrick (Manchester United), Tom Cleverley (Manchester United), Andy Carroll (West Ham United), Jermain Defoe (Toronto FC).

Hva synes du om troppen? Noen som mangler? Del din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Agüero sa unnskyld etter pinlig bom

  Sergio Agüero har fått kritikk for straffebommen mot Chelsea. Han forsøkte å lobbe straffen, men Chelsea-keeperen sto på streken og reddet.

  Agüero la lørdag kveld ut en unnskyldning på Twitter.

  – Unnskyld til lagkamerater, støtteapparat og tilhengere for at jeg bommet. Det var en dårlig vurdering og jeg tar alt ansvar, skriver spissen.

  Laster Twitter-innhold
 • Feiret gull med målfest

  Etter at Leipzig tapte mot Dortmund, var Bayern München ligamestere allerede før kveldens kamp mot Borussia Mönchengladbach. De valgte å feire med en heidundrende målfest.

  Til slutt sto det 6-0 i favør Tysklands desidert beste fotballag, som nå har vunnet gull ni sesonger på rad.

  Robert Lewandowski scoret tre av målene, og er oppe i vanvittige 39 mål på 27 kamper i Bundesliga så langt denne sesongen. Det er 14 mål mer enn nummer to på toppscorerlisten, Erling Braut Haaland.

  Det betyr at polakken kun er ett mål bak Gerd Müllers utrolige målrekord i Bundesliga. Müller ga seg ikke før han hadde 40 fulltreffere i 1971/72-sesongen. Lewandowaki har to kamper å gjøre det på.

  Bayern München
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hele Odd-laget i karantene

  Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB.

  «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside.

  Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge Telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.

  Klubbens sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor NTB at den koronapositive spilleren kjente på symptomer lørdag formiddag. Vedkommende er satt i isolasjon og følges opp av Odds medisinske apparat.

  – Det er kjedelig. Vi var klare og godt forberedt til kamp. Det er utrolig kjedelig når sånne ting dukker opp. Konsekvensene er så store, sier Andersen.

  Odds Ballklubb
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United