Dette er de største Riise-snakkisene på landslaget

Overskrifter og konflikter har forfulgt John Arne Riise på landslaget. NRK har samlet de største sakene venstrebacken har vært innblandet i for Norge.

Det er ingen tvil om at John Arne Riise er en av de beste landslagsspillerne gjennom tidene, men det har også vært mye støy rundt rundt Riises landslagskarriere.

Riises konflikter på og utenfor landslaget

Drillo

Egil Drillo Olsen møtte et stort pressekorps da det ble klart at John Arne Riise gir seg på landslaget.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Onsdag formiddag sprakk nyheten om at John Arne Riise gir seg på landslaget. Ikke bare mister landslaget en erfaren spiller, landslaget mister også en fargeklatt.

På godt og vondt.

For det er ikke sjeldent at det har stormet rundt Riise som person – noe landslagssjef Egil «Drillo» Olsen også påpekte under mandagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Som type er han utadvendt. Full av entusiasme. Og det stormer mye rundt han. Han er veldig impulsiv, og det er bra for sånne som dere, sa han til pressekorpset på Ullevaal.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb uttalte til NRK at han husker John Arne Riises tid på landslaget best for de 110 kampene han spilte, men også han innrømte at Riise er en spiller som gjerne havner på avisforsidene.

– Det har vært noen episoder som ikke har vært direkte knyttet opp mot fotballen. Det er litt sånn fordi John Arne byr på seg selv og er en omgjengelig fyr. Og noen ganger har det blitt noen overskrifter av det, sa Semb.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Riise

John Arne Riise (f.v.) og John Carew, sammen med tidligere landslagstrener Åge Hareide som møtte pressen på Marakana stadion i Beograd. Temaet for pressemøtet var «Slagene i Drammen».

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

«Slagene i Drammen»

Den kanskje aller største skandalen Riise har vært innblandet i, fant sted på en landslagstrening på Marienlyst 8. september 2003.

John Arne Riise og John Carew havnet i en krangel på treningsfeltet og Steffen Iversen måtte gå imellom de to spillerne.

Da spillerne satte seg på bussen etter treningen var krangelen fortsatt ikke ferdig. Ifølge selvbiografien til både Henning Berg og Steffen Iversen skal Riise ha hisset seg på Carew i bussen slik at sistnevnte slo han hardt i ansiktet.

Carew, som på det tidspunktet spilte i Roma, ble utestengt fra landslaget etter hendelsen.

Rettssak mot eksagent

I 2009 ble Riises tidligere agent Einar Baardsen tiltalt for å ha bedratt Riise for 12 millioner kroner. Rettssaken fikk massiv medieoppmerksomhet.

Baardsen ble til slutt frikjent.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JOHN ARNE RIISE JOHN ARNE RIISE

John Arne Riise ankom sammen med Jan Kvalheim da rettssaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger tingrett i 2009.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Twitter-bråk

Mange fotballspillere har laget skandaler etter å ha vært litt for ivrige på Twitter – Riise er en av dem.

Fotballspilleren brukte kvelden før landskampen mot Island i 2012 på å fyre løs mot hjembyen sin Ålesund på Twitter. Han mente at Ålesund med sine «arrogante folk» burde hyllet ham mer, og at hans navn burde stått på statuen utenfor Aalesunds hjemmebane.

VGs kommentator Truls Dæhli svarte med å kalle Riise for en «selvforherligende tufs» i en kommentar dagen etter.

Raste mot kapteinsbytte

Fulham-spilleren fikk også kritikk oktober 2012 fordi han skal ha prøvd å overtale Elyounoussi to ganger til å la ham ta straffesparket mot Kypros.

Også i forrige uke ble Elyounoussi ufrivillig blitt innbladet i en av Riises utspill.

Riise gikk da ut i TV 2 og sa at han var forbannet over manglende kaptein-tillit på landslaget. Han ble mektig irritert da Elyounoussi (24) ble foretrukket som landslagskaptein foran han.

Riise uttalte i tillegg at han mente det var bare han og Brede Hangeland som pratet på banen.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp