Hopp til innhold

Her er årets største keepertabber

Eliteserien 2012 er ved veis ende, og det er på tide å more seg med årets beste keeper-blundere. Hvilken tabbe er størst? Se video og døm selv!

NRKs kandidater til årets keepertabber.

Se alle kandidatene: Hva er årets verste keepertabbe?

672 mål har blitt sluppet inn i løpet av sesongen, og flere skal det bli når eliteseriens siste serierunde sparkes i gang kl 18.00 i kveld.

Ulempen ved å være keeper

Mens utespillerne som regel slipper unna med enkle ballmist, feilpasninger eller slurv, blir keeperne ubønnhørlig straffet når uhellet først er ute.

Stabæk-keeper Mandé Sayouba og AaFKs Sten Grytebust er begge glitrende målvakter på sitt beste, men de to keeperne har også måttet plukke flere baller ut av nettet denne sesongen der de bare kan skylde på seg selv.

Begge to stiller sterkt i kampen om årets største keepertabbe med to kandidater hver på vår høyst uoffisielle topp 10-liste.

  • Hvilken keepertabbe er den verste? Har vi glemt din favoritt? Si din mening nederst i artikkelen!

Her er NRKs 10 kandidater:

2. runde: Jon Knudsen, FFK (mot Stabæk)

Tidligere landslagskeeper Jon Knudsen fikk ingen god start på karrieren i Fredrikstad-målet. Allerede i andre serierunde, mot sin gamle arbeidsgiver Stabæk, klønet han det til for seg selv. Et skudd som han bare skulle plukke ned skapte uforutsette problemer for keeperveteranen. I stedet for å dytte ballen over mål, slo han ballen ut rett foran mål, der Franck Boli kom stormende til og satte ballen i mål. Stabæk fikk altså en tidlig 1-0-ledelse, men FFK kom sterkt tilbake og vant 5-1.

8. runde: Stefan Logi Magnusson, LSK (mot Brann)

Årets merkeligste mål, og en sterk kandidat til årets tabbe. Lillestrøm spilte ballen ut over sidelinja etter en skade, og på sedvanlig Fair Play-vis skulle Brann-spiller Erik Mjelde bare lempe ballen tilbake til LSK-keeper Stefan Logi Magnusson. Men Mjeldes tilbakespill fikk en vanskelig sprett like foran Magnusson, og keeperen greide ikke å forhindre at tilbakespillet gikk rett i mål.

På grunn av den merkelig scoringen, fikk LSK spasere gjennom Brann-laget og score et trøstemål like etterpå. Den høyst merkelige kampen endte til slutt 4-3 til Brann.

13. runde: Mandé Sayouba, Stabæk (mot Brann)

Stabæk har sluppet inn desidert flest mål denne sesongen, og lagets ivorianske sisteskanse må nok påta seg skylden for noen av dem. Borte mot Brann gjorde unggutten en diger blemme på et enkelt tilbakespill. Keeperen skulle bare fange ballen, men greide på uforklarlig vis å miste ballen rett i beina på Kim Ojo, som satte ballen i mål.

Tabben gjorde at Brann vant kampen 2-1.

Grytebust tabbemål

Sten Grytebust fomler ballen i eget mål mot Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

16. runde: Sten Grytebust, AaFK (mot Brann)

AaFK-keeper Sten Grytebust er vanligvis en sikker sisteskanse, men borte mot Brann havnet han i ordentlig trøbbel. Etter 35 minutters spill fikk han tak i ballen, og forsøkte å starte en kontring ved å ta et raskt utspark. I stedet for å finne en medspiller, sleivet han ballen rett i beina på Branns Rudolph Austin, som smalt til fra 35 meters hold. Grytebust rakk tilbake i tide til å stoppe ballen fra å gå i mål, men nok en gang rotet Grytebust det til for seg selv. Keeperen fikk en hånd på ballen, men greide likevel å fomle ballen over streken. Brann vant kampen 2-1.

19. runde: Adam Larsen Kwarasey, Strømsgodset (mot Tromsø)

Adam Larsen Kwarasey har spilt seg til fast plass på det ghanesiske landslaget, men i sluttminuttene borte mot Tromsø viste han langt fra landslagsklasse. Tromsø ledet 3-0 i det 90. minutt da keeperen klønet det til. Kwarasey kom ut for å klarere et langt fremspill, men klareringen havnet rett i beina på Tromsø-spiss Zdenek Ondrásek. Spissen trillet ballen i det åpnet målet, og fastsatte sluttresultatet til 4-0.

20. runde: Daniel Örlund, Rosenborg (mot Viking)

Muligens hadde Daniel Örlund solen i øynene da Vidar Nisja fyrte av, men uansett så Vikings 1-0-mål meget klønete ut fra Rosenborg-målvakten. Nisja sendte i vei et skudd fra godt over 30 meter, som hadde retning rett på Örlund. Keeperen virket imidlertid ikke å lese ballbanen riktig, for det enkle skuddet skled over fingertuppene på keeperen, og i mål. Kampen endte 1-1.

Mande Sayouba og Kim Ojo

Mande Sayouba har hatt en vanskelig sesong i Stabæk-målet. Her fra tabben mot Brann i den 13. serierunden.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

23. runde: Mandé Sayouba, Stabæk (mot FFK)

Stabæk har hatt en marerittsesong, men supporterne øynet nok en etterlengtet seier da nedrykkstruede Fredrikstad kom på besøk i den 23. runden. Kampen så ut til å ende 0-0 inntil Stabæks uheldige keeper Sayouba rotet det til i sluttminuttene. Sayouba og Stabæk-forsvarerne klarte ikke å bli enige om hvem som skulle ta ansvar for et svakt innlegg fra høyre, og ballen trillet forbi både Sayouba og Stabæk-forsvaret. På bakerste stolpe fikk Martin Pusic en enkel jobb med å trille ballen i åpent mål. Kampen endte 1-0 til Fredrikstad.

26. runde: Sten Grytebust, AaFK (mot Vålerenga)

Dette var kampen for de store keepertabber. Først ut var AaFK-keeper Grytebust. Keeperen kom ut for å fange et innlegg fra venstre, men ballen glapp på mystisk vis ut av keeperens hansker. Mohamed Fellah stod parat da Grytebust forærte ham ballen, og banket inn 1-0. Men...

26. runde: Lars Hirschfield, Vålerenga (mot AaFK)

...i andre omgang var det Lars Hirschfield sin tur til å rote det til i bakerste rekke. Et Michael Barrantes-skudd gikk rett på Vålerenga-keeperen, men med en merkelig manøver greide ikke Hirschfield å forhindre utlikning, og slo ballen i eget mål. Kampen endte til slutt 3-1 til AaFK.

28. runde: Benny Lekström, Tromsø (mot Molde)

Tromsø-keeperens tabbe kan ha vært avgjørende for at Molde vant årets seriegull. Molde kom til Alfheim for årets vanskeligste bortkamp, men allerede etter fire minutters spill ga Lekström en gavepakke til Solskjær og hans menn. Keeperens utspark havnet rett i beina på Daniel Chima Chukwu, som triller ballen i åpent mål. Tromsø slo tilbake og kampen endte til slutt 1-1.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland