NRK Meny
Normal

Dette blir «Drillo»s store utfordring mot Kypros

NICOSIA (NRK.no) Både landslagssjefen og spillere frykter at det blir vanskelig å ha den samme gløden mot Kypros som mot Sveits.

Søderlund

Her har Alexander Søderlund nettopp kjempet til seg ballen fra Valon Behrami.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hangeland

Her tar landslagskaptein Brede Hangeland seg drikke under treningen i Nicosia søndag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det blir en stor utfordring for oss å gjenskape den vinnerviljen. Før Sveits-kampen var det mye negativitet og pessimisme. Da hadde vi ingenting å tape, men nå er situasjonen snudd opp-ned, sier Joshua King til NRK.no.

  • Tror du Norge klarer å vise den samme innstillingen mot Kypros? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

– En mangelvare

For etter 1-1-kampen mot Sveits har Norge nå en gylden mulighet til å skaffe seg et godt utgangspunkt for resten av VM-kvalifiseringen.

I en kamp hvor mange på forhånd hadde avskrevet Norge, svarte spillerne med en innbitt vinnermentalitet over hele banen. Det har vært en mangelvare tidligere, mener toppfotballsjef Nils Johan Semb.

– Vi skjønte før Sveits-kampen at vi må opp noen hakk i forhold til det nivået vi hadde vært på en periode. Skal vi klare å hevde oss, er vi nødt til å gjenskape den samme vinnerviljen hver eneste gang, sier Semb til NRK.no.

Det er trolig landslagssjef Egil «Drillo» Olsen fullt klar over. Før søndagens trening i Nicosia, trakk han frem hvor vanskeligere det er å lade opp til en kamp hvor forventingene er mye høyere.

– I Bern snakket vi om at den situasjonen passer oss best, en kamp mot et lag som ble regnet som favoritt og sikkert også regnet seg selv som favoritt, sa «Drillo».

Ikke rukket å se Kypros

Drillo

Her snakker landslagssjef Egil Olsen (t.v.) med toppfotballsjef Nils Johan Semb før avreise til Kypros.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Forventingspresset kommer ikke bare av den sterke prestasjonen i Sveits. Kypros har også flere sentrale spillere ute med skade, og kypriotisk presse legger ikke skjul på at «Drillos» møter dem på et gunstig tidspunkt.

Selv har han ikke rukket å studere det kypriotiske laget.

– Jeg vet ikke om de er svekket eller ikke. Jeg håper vi tak i DVD-en med Slovenia-kampen før spillermøtet i morgen, men jeg har registrert at de har endret forholdsvis mye på laget siden de slo Island i september.

Landslagskaptein Brede Hangeland var blant de beste da Norge tok med seg ett poeng fra Bern.

Han sier at laget er helt avhengig av å brette opp ermene mot et ballbesittende Kypros.

– Vi må prøve å ha den samme innstillingen på tirsdag. Har vi det, har jeg stor tro på seier, sier Hangeland, som kriget inn utligningsmålet mot sveitserne.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.