Her blir Klose historisk

– 20 VM-kamper og 15 mål er ikke så verst.

Klose scorer for Tyskland

Se Klose sette sitt 15. mål i VM-sammenheng.

Laster innhold, vennligst vent..

Han trengte bare ett minutt og en touch, Miroslav Klose. Ett minutt etter å ha blitt byttet inn i sin første kamp i dette VM, så satte han sitt 15. mål i VM-sammenheng. Med det tangerte han den brasilianske legenden Ronaldos rekord. Skulle Klose score igjen i VM, vil han toppe toppscorerlisten i ensom majestet.

Laster Twitter-innhold

Klose prøvde seg på en salto som feiring etter målet, men landet ikke på beina, uten at det satte en stopper for gleden.

– Jeg vet ikke hvor lenge det er siden sist jeg slo salto. Jeg lyktes ikke helt med den i dag, men 20 VM-kamper og 15 mål er ikke verst, sa en ydmyk Klose etter kampen.

Det er Kloses fjerde VM for Tyskland, men den tyske måltyven har åpenbart ikke mistet teften.

– Et målgeni! ropte NRK-kommentator Christian Nilssen da Klose satte inn 2-2 for Tyskland.

Den perfekte goalgetter

– Han trenger ikke å være verdens mest tekniske, så lenge han er god i boksen. Det er jo en av de viktigste egenskapene for en angriper. Å være på rett plass, og vite hvordan du skal bevege deg, sa Kjetil Wæhler om Klose før VM.

Og det var på klassisk goalgetter-vis Klose scoret sitt 15. mål. I gjennomsnitt trengte han 1.2 touch på å score sine første 14 VM-mål, og med kveldens scoring bringer han snittet enda lenger ned. Klose ble den tredje spilleren i VM-historien som har scoret i fire forskjellige VM-sluttspill, sammen med Pele og tyske Uwe Seeler.

Trengte det sårt

Klose ble satt inn da Tyskland trengte det som mest. Etter en tidlig ledelse ved Götze, snudde Ghana kampen og Tyskland så plutselig an til å ryke på et overraskende tap.

Klose ble satt inn, og gjorde det han gjør best: Lurte i boksen og pirket inn utligningen.

Ronaldo er tidenes toppskårer i VM, men Miroslav Klose er rett bak med 14. Se alle VM-målene deres her.

Se alle målene Ronaldo og Klose hadde scoret før dette VM.

Fotballnyheter