Her scorer Shinji Kagawa sitt tredje og blir historisk

Som første asiater noensinne noterte Shinji Kagawa seg for hat-trick i Premier League lørdag. Hans Manchester United slo Norwich 4-0 på Old Trafford.

Kagawa

Her fullfører Shinji Kagawa hat-tricket som gjør ham historisk.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Kagawa

Kagawa har ikke overbevist i United-drakta tidligere i sesongen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Japaneren ble hentet til Manchester fra Borussia Dortmund før denne sesongen, og har foreløpig slitt med å leve opp til de store forventningene.

Lørdag viste han hvorfor Alex Ferguson bladde opp rundt 17 millioner pund for å få ham til Old Trafford:

  • 46 minutter: Robin van Persie får lagt ned et innlegg fra Antonio Valencia. Kagawa er både god og heldig, og setter ballen i nærmeste hjørne til 1-0.
  • 76 minutter: Wayne Rooney drar seg gjennom, og spiller uselvisk til Kagawa foran mål. 23-åringen viser stoisk ro og sender keeper Mark Bunn feil vei, og ballen i mål til 2-0.
  • 87 minutter: Nok en gang er det Rooney som serverer Kagawa, som fosser forbi forsvarerne og lobber ballen i nettet til 3-0.

Dermed var den historiske hendelsen et faktum: Skal vi tro statistikktjenesten Opta var dette første gang en asiater scorer tre mål i én og samme Premier League-kamp.

Også Wayne Rooney spilte en stor kamp lørdag. I tillegg til de to målgivende pasninene til sin japanske lagkamerat, fastsatte han sluttresultatet til 4-0 med et vakkert langsskudd opp i venstre hjørne.

Den overbevisende seieren gjør at United nå har en luke på 15 poeng ned til byrival CIty, som riktignok har én kamp til gode.

Norwich, som har norske Alexander Tettey i stallen, ligger på 13.-plass. Nordmannen var ikke med i troppen til Old Trafford.

Rooney og Kagawa

Rooney og Kagawa viste tendenser til strålende samspill mot Norwich.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Fotballnyheter