NRK Meny
Normal

Her avdukes Sir Alex Ferguson

Sir Alex Fergusons suksessrike managerkarriere i Manchester United ble markert med avdukingen av en statue av manageren fredag.

 Alex Ferguson-statue

Statuen av Sir Alex Ferguson ble avduket utenfor Old Trafford fredag.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Alex Ferguson på sokkel

Slik ser statuen av Alex Ferguson ut.

Foto: Martin Rickett / Ap
Alex Ferguson og kona Catherine

Alex Ferguson sammen med kona Catherine på seremonien der statuen ble avduket. Ferguson skal være fornøyd med resultatet.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Manchester-klubben har tidligere bestemt at de vil markere Fergusons 26 år som manager i klubben med en staute.

Fredag ettermiddag var tiden kommet for nettopp det. Fergusons kone Catherine fikk æren av å avduke bronsestatuen.

– Normalt dør mennesker før de får en statue. Jeg overlever døden, sa en munter Ferguson ifølge Reuters under seremonien der statuen ble avduket.

United-manageren rapporters å være fornøyd med likheten mellom ham og statuen.

Smil på lur

Den 2,7 meter høye statuen av Ferguson har selvfølgelig fått plass utenfor Manchester Uniteds hjemmearena Old Trafford.

Det er kunstneren Philip Jackson som har laget statuen.

– Jeg prøvde å portrettere ham som en tenkende mann med sterk besluttsomhet, men også en mann med humor, så det er et lite smil i munnviken hans. Det er det jeg ønsket å portrettere, sier Jackson ifølge Reuters.

Tidligere spillere deltok

Mange av de nåværende United-spillerne var til stede på seremonien. Det var også flere tidligere United-spillere. Blant dem var Eric Cantona, Ruud van Nistelrooy og Peter Schmeichel.

Ferguson har mottatt hyllest fra mange kanter før avdukingen. David Beckham er blant dem som har uttalt seg varmt om managerlegenden.

– Han har vært så suksessfull rett og slett fordi han er lidenskapelig opptatt av Manchester United. I tillegg er han den fødte vinner. Han vet hvordan han skal vinne kamper, takle press og hvordan han skal ta vare på spillerne sine, sier han ifølge United.no.

Ryan Giggs henter også frem store ord om United-manageren.

– Han er en fantastisk mann. Han tar seg tid til alle spillere selv om han er manager for verdens største klubb. Han bryr seg om spillerne på og utenfor banen, og er den som har hatt størst innflytelse på karrieren min. Jeg kan ikke få sagt det pent nok om ham, sier Giggs ifølge samme nettsted.

Fotballnyheter