RBK-legen: – Han husker ingenting av kampen

Både Markus Henriksen og Daniel Fredheim Holm måtte tas av banen etter kraftige smell i tinningen da Rosenborg slo Stabæk på Lerkendal.

henriksen

Markus Henriksen var tydelig medtatt da han ble sendt av banen med båre.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fyldig kampreferat: Rosenborg - Stabæk 3-1

– Det var skremmende og guffent, sier RBK-trener Jan Jönsson.

Mest dramatisk var det da Markus Henriksen ble liggende på bakken etter å ha krasjet med en motspiller halvveis ut i annenomgang.

Husket ingenting av kampen

Henriksen ble truffet i tinningen, og var tydelig medtatt da han ble hentet med båre og sendt av banen. Han skal ha vært bevisstløs i et halvt minutt.

– Han husket ingenting av kampen, men klarte å fortelle oss adressen sin og fødselsdatoen. Han får ikke lov å trene før vi er helt sirke på at han er frisk, sannsynligvis vil det ta flere uker, sier RBK-lege Torbjørn Grøntvedt.

Henriksen er nå til observasjon på sykehus i Trondheim med hjernerystelse. Han skal etter forholdene ha det bra.

To hodeskader

Kampen var ikke preget av stygt spill, men også Daniel Fredheim Holm fikk seg en smell i hodet og måtte byttes ut.

Angriperen var fremme med mål for å jage en ball da Stabæk-målvakt Jan Kjell Larsen gikk ut for å bokse. I stedet traff han Fredheim Holm som gikk rett i bakken av slaget.

26-åringen prøvde å spille videre, men signaliserte etter hvert at han måtte bytte fordi han hadde flimringer på øynene.

– Daniel mistet sidesynet en stund, men har ikke hjernerystelse. Han er nok kjapt tilbake i trening, sier Grøntvedt.

Fredheim Holm var på bena og møtte pressen etter kampen.

Det som skjedde var et uhell. Det var ikke Jan Kjells feil. Jeg er mer bekymret for Markus, sier Fredheim Holm.

Artikkelen fortsetter under bildet.

dfh

Daniel Fredheim Holm mistet sidesynet en stund etter denne duellen med målvakt Jan Kjell Larsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tre mål på ti minutter

rbk

Jonas Svensson gratuleres etter sin 3-0-scoring.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg scoret tre mål på ti minutter i annenomgang. Det var mer enn nok til å sikre seier over tabelljumbo Stabæk, som på de syv første kampene bare har tatt ett poeng. Rosenborg topper tabellen før resten av lagene spiller i helgen.

– I førsteomgang har vi flaksen vi trenger. Men i anneomgang mister vi ballen for lett og slipper inn for enkle mål, sier Stabæk-kaptein Christer Kleiven til MAX.

RBK-innbytter Fredrik Midtsjø scoret det første målet for Rosenborg. Etter 70 minutter satte han ballen sikkert i motsatt hjørne etter å ha passert en mann på pasning fra Borek Dockal.

Så inntok Midtsjø servitørrollen. Fem minutter etter målet serverte han til tsjekkiske Dockal, som scoret fra langt hold. Etter 80 minutter var han igjen nest sist på ballen før Jonas Svensson scoret via tverrliggeren.

Vant i fjor

Stabæk kom til Trondheim med en god statistikk fra tidligere møter med Rosenborg. Forrige sesong vant bærumslaget begge oppgjørene mot trønderne. Men med bare ett poeng på årets seks første seriekamper, var det ventet at gjestene skulle få det tøft fredag kveld.

Og tøft ble det for bunnlaget. Dockal burde ha gitt RBK ledelsen med tre store sjanser før pause. Stabæk kom til få sjanser før Franck Boli reduserte til 1-3 fra kort hold fire minutter før slutt.

Fotballnyheter