NRK Meny
Normal

Henriksen avgjorde for Rosenborg

Rosenborg er på god vei mot gruppespill i mesterliga eller europaliga utover høsten. Onsdag slo de svenske AIK 1-0 borte.

Rosenborg-scoring mot AIK
Foto: Lundahl, Pontus / SCANPIX

18 år gamle Markus Henriksen satte inn kampens eneste mål etter en drøy halvtime i første omgang.

- Vi har god kontroll, og kunne fått et mål til. Menv i har iallfall god kontroll. Da må vi angripe og spille vårt spill. Vi kommer ikke til å legge oss bakpå for å sikre. Vi visste det kom til å bli vanskelig, og er fornøyd, sa kveldens målscorer.

Mellomfornøyd Eggen

Nils Arne Eggen var ikke helt fornøyd.

- Vi kan ikke være fornøyd med prestasjonen, sier Eggen. Vi fører kampen, skaper muligheter, men har noen feilvalg i avslutningsøyeblikket. Vi skulle hatt både to og tre, sier Eggen.

- Vi må styre kamper på bortebane, og det gjorde vi. Men vi ha mer løpskraft i Steffen og Rade, for å få mer uttelling, sier Eggen.

Henriksen fikk ballen fra Per Ciljan Skjelbred, fintet av en forsvarsspiller og satte ballen hardt i mål fra 18-20 meter forbi en sjanseløs svensk keeper.

- Jeg synes vi er det beste laget og fotjener seieren, sier kaptein Micahel Dorsin til Viasat 4.

God kontroll

Og Rosenborg hadde god kontroll på svenskene både før og etter scoringen, og har tilsvarende god kontroll på oppgjøret i mesterligaens tredje kvalifiseringsomgang ettersom de har hjemmekampen på Lerkendal til gode. Den spilles neste onsdag.

Hjemmelaget, som sliter i hjemlig serie, skuffet. De hadde en god sjanse helt i starten, og en gigantsjanse til utlikning 20 minutter før slutt.

Rosenborg var offensive i første omgang og skapte de fleste sjansene. Etter pause trakk de litt tilbake og forsøkte - og klarte - kontrollere inn til en meget verdifull borteseier. I sluttminuttene var de flere ganger nære på å kontre inn 2-0.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.