Berg: – Det forventes at vi vinner ligaen og gjør det bra i Europa

Henning Berg vet han vil få et enormt press på seg når han begynner jobben som trener for Legia Warszawa.

Henning Berg ble i dag presentert som ny trener for den polske storklubben Legia Warzawa. Fra dag èn forventes det at han leder laget til seier - ikke bare i den hjemlige serien, men resultatene skal også komme i Europa. Reporter: Patrick Sten Rowlands, foto/redigering: Gunnar Bratthammer

- Det fabtastiske supportere i denne klubben, og de forventer at vi vinner, sier Henning Berg

– Det forventes at vi vinner ligaen og at vi kommer oss ut og gjør det bra i Europa, sa Berg til pressen da han ble presentert fredag .

Han kommer til en klubb der tilhengerne er kjent for å være krevende. Men det skremmer ham ikke.

– Det er fantastiske supportere. De støtter laget hundre prosent og lager en fantastisk atmosfære på hjemmekampene. Det er noe vi alle er glade for. Vi ønsker også at laget skal vinne ligaen og gjøre det bra i Europa. At fansen også har det, er kjempebra.

– Jeg gleder meg

– Det er det potensial til i denne klubben. Vi skal gjøre vårt for å få det til, og jeg gleder meg, sier Berg.

– Klubben er i en god posisjon. Vi leder ligaen, vi var ikke så gode i Europaligaen. Målet er å etablere oss i serien som det topplaget Legia bør være over tid, sier Berg om framtida til klubben han nå skal lede.

Legia Warszawa vant ligaen i Polen i fjor og leder den nå også. Men før det hadde de ikke vunnet på seks år.

Tidlig toppkamp

Legias første ligakamp under Henning Bergs ledelse blir hjemmekampen mot Korona Kielce fredag 14. februar. Korona er nummer 12 av de 16 klubbene i ligaen Ekstraklasa.

Uka etter følger bortekamp mot Gornik Zabze – laget som er nummer to, fem poeng bak Legia.

– Vi vil vinne jevnlig, og samtidig ønsker vi å gjøre det godt i Europa. Og det er godt å kunne jobbe med talenter med gode ferdigheter, skape et lag av det og nå våre mål.

– Man bør vinne serien for å kunne gjøre det bra ute i Europa, sier Henning Berg, som ønsker å ta Legia til gode plasseringer i Europaligaen og etter hvert også til mesterligaen.

– Det er fotballtrener jeg er

Han er glad for å være tilbake som trener.

– Det er fotballtrener jeg er. At jeg har vært ute nå i et snaut år, betyr at jeg har fått reist rundt og snakket med folk og sett på spillere og lag og hentet impulser i en grad jeg ikke hadde kunnet om jeg hadde hatt en trenerjobb, sier Henning Berg, som har vært arbeidsløs siden han fikk sparken etter 57 dager i Blackburn i fjor.

PS: Legia Warszawa var Rosenborgs aller første gruppespill-motstander da trønderne begynte sitt mesterliga-eventyr i 1995. Da vant Legia 3–1 og gikk etter hvert videre til kvartfinalen. Men returoppgjøret i Trondheim vant Rosenborg 4–0.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United