Berg: – Det forventes at vi vinner ligaen og gjør det bra i Europa

Henning Berg vet han vil få et enormt press på seg når han begynner jobben som trener for Legia Warszawa.

Henning Berg ble i dag presentert som ny trener for den polske storklubben Legia Warzawa. Fra dag èn forventes det at han leder laget til seier - ikke bare i den hjemlige serien, men resultatene skal også komme i Europa. Reporter: Patrick Sten Rowlands, foto/redigering: Gunnar Bratthammer

- Det fabtastiske supportere i denne klubben, og de forventer at vi vinner, sier Henning Berg

– Det forventes at vi vinner ligaen og at vi kommer oss ut og gjør det bra i Europa, sa Berg til pressen da han ble presentert fredag .

Han kommer til en klubb der tilhengerne er kjent for å være krevende. Men det skremmer ham ikke.

– Det er fantastiske supportere. De støtter laget hundre prosent og lager en fantastisk atmosfære på hjemmekampene. Det er noe vi alle er glade for. Vi ønsker også at laget skal vinne ligaen og gjøre det bra i Europa. At fansen også har det, er kjempebra.

– Jeg gleder meg

– Det er det potensial til i denne klubben. Vi skal gjøre vårt for å få det til, og jeg gleder meg, sier Berg.

– Klubben er i en god posisjon. Vi leder ligaen, vi var ikke så gode i Europaligaen. Målet er å etablere oss i serien som det topplaget Legia bør være over tid, sier Berg om framtida til klubben han nå skal lede.

Legia Warszawa vant ligaen i Polen i fjor og leder den nå også. Men før det hadde de ikke vunnet på seks år.

Tidlig toppkamp

Legias første ligakamp under Henning Bergs ledelse blir hjemmekampen mot Korona Kielce fredag 14. februar. Korona er nummer 12 av de 16 klubbene i ligaen Ekstraklasa.

Uka etter følger bortekamp mot Gornik Zabze – laget som er nummer to, fem poeng bak Legia.

– Vi vil vinne jevnlig, og samtidig ønsker vi å gjøre det godt i Europa. Og det er godt å kunne jobbe med talenter med gode ferdigheter, skape et lag av det og nå våre mål.

– Man bør vinne serien for å kunne gjøre det bra ute i Europa, sier Henning Berg, som ønsker å ta Legia til gode plasseringer i Europaligaen og etter hvert også til mesterligaen.

– Det er fotballtrener jeg er

Han er glad for å være tilbake som trener.

– Det er fotballtrener jeg er. At jeg har vært ute nå i et snaut år, betyr at jeg har fått reist rundt og snakket med folk og sett på spillere og lag og hentet impulser i en grad jeg ikke hadde kunnet om jeg hadde hatt en trenerjobb, sier Henning Berg, som har vært arbeidsløs siden han fikk sparken etter 57 dager i Blackburn i fjor.

PS: Legia Warszawa var Rosenborgs aller første gruppespill-motstander da trønderne begynte sitt mesterliga-eventyr i 1995. Da vant Legia 3–1 og gikk etter hvert videre til kvartfinalen. Men returoppgjøret i Trondheim vant Rosenborg 4–0.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.