– Moyes går glipp av 200 millioner i fallskjerm

En hemmelig klausul i David Moyes' kontrakt sikrer Manchester United å «bare» måtte betale skotten én årslønn etter tirsdagens oppsigelse – selv om Moyes hadde fem år igjen av kontrakten sin.

David Moyes

KOSTER HAM DYRT: David Moyes fikk tirsdag sparken som manager i Manchester United. Det ble neppe en like lukrativ affære som skotten hadde håpet på.

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Da David Moyes signerte en seksårskontrakt med Manchester United i fjor sommer, godtok han en helt spesiell klausul i kontrakten, skriver London Evening Standard.

«Ejector seat»-klausul

Moyes mot Everton

EVERTON-TAP UTLØSTE KLAUSUL: David Moyes tapte 2-0 mot Everton søndag. Det ble skottens siste kamp som United-manager.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Klausulen, kalt en «ejector seat»-klausul, sa at dersom Manchester United ikke lyktes med å bli topp fire i Premier League i en av de seks sesongene, kunne klubben sparke manageren med kun én årslønn i erstatning.

Denne klausulen ble utløst da United tapte 0-2 borte mot Everton på søndag.

Trolig var det dette som fikk United-eierne til å ta affære med å fjerne manageren allerede to dager senere, og fire serierunder før sesongslutt.

Les om da nyheten sprakk: Bekreftet: Moyes har fått sparken

Blir uansett dårligere enn fire

Tapet sørget nemlig for at United, selv om de skulle vinne de resterende fire seriekampene denne sesongen, ikke kan oppnå mer enn 69 poeng denne sesongen.

Arsenal ligger i skrivende stund på den omtalte 4.-plassen med 70 poeng. To dager etter tapet er David Moyes' tid på Old Trafford historie.

Ifølge Sky Sports sitter Moyes i forhandlinger om erstatningssummen med Uniteds styreleder Ed Woodward tirsdag ettermiddag.

Går glipp av rundt 200 mill.

Seksårskontrakten Moyes skrev med United var i utgangspunktet verdt rundt 300 millioner kroner, skriver London-avisen.

Nå som klausulen er utløst, sitter Moyes igjen med «bare» 50 millioner kroner i erstatning.

Med tanke på at han allerede har hevet en årslønn, sitter han igjen med rundt 100 millioner kroner etter tiden i United. Klausulen har altså trolig kostet den skotske 50-åringen 200 millioner kroner.

Moyes har ennå ikke uttalt seg etter at han tirsdag fikk beskjeden om at han er sparket fra jobben som Manchester Uniteds manager.

Ryan Giggs vil overta manageransvaret på midlertidig basis ut sesongen. Den nederlandske landslagstreneren Louis van Gaal er storfavoritt til å bli Uniteds neste manager.

United møter Norwich, Sunderland, Hull og Southampton i de fire siste kampene av årets sesong.

Les også: Scheie: – Tidenes trenernedtur i engelsk fotball

Les også: Tallene bak avskjeden: Derfor fikk han sparken

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp