Normal

Helstads hat trick berget Brann

Brann overtok ledelsen i eliteserien etter at de slo Stabæk 3-0 på Brann stadion søndag. Thorstein Helstad ble matchvinner og scoret hat trick.

 

Thorstein Helstad
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Helstad var den store forskjellen på Brann og Stabæk i toppoppgjøret på Brann Stadion og er toppscorer i Tippeligaen etter hat tricket mot Stabæk.

Tabellen Eliteserien

Var ubeseiret

Stabæk var ubeseiret 12 kamper på rad. Laget hadde faktisk ikke tapt siden de møtte Brann hjemme i den første serierunden. Da var det også Thorstein Helstad som sørget for at Brann tok alle poengene.

Samtidig har Brann vært det beste hjemmelaget i serien. Det hadde laget bestemt seg for å vise helt fra starten i kampen.

Bedre?

Inge Andrè Olsen uttalte før kampen at Brann var et bedre lag nå som Bengt Sæternes hadde forsvunnet til Odense. Det var mye som tydet på at han hadde rett.

Robbie Winters og Helstad viste seg fram som et bevegelig spiss-par som skapte mye bry for Stabæk-forsvaret. Etter bare åtte minutter ga samarbeidet resultater da Winters spilte fram Helstad som sikkert scoret fra en relativt vanskelig posisjon.

Brann - Stabæk
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Høy temperatur

Kampen hadde høy temperatur helt fra starten av. Ved flere tilfeller måtte dommer Per Ivar Stadberg skille spillere som gikk i tottene på hverandre. Det var tydelig at dette var en kamp begge lagene ville vinne. Det var ingen tegn på at det interne bråket i Brann-leiren på noen måte hadde gått utover prestasjonene til laget.

Brann dominerte, men Stabæk begynte å komme inn i kampen igjen mot slutten av den første omgangen. I den andre omgangen dominerte Stabæk, og Brann-spillerne virket tunge.

De hadde mer enn nok med å forsvare seg mot kvikke Stabæk-bein. Men det ville seg ikke helt for Stabæk i kveld. Både Alanzinho og Daniel Nannskog hadde muligheter til å score, men begge traff treverket.

Hat trick til Helstad

Eirik Huseklepp har blitt linket til Stabæk og kom innpå for å vise seg fram for både den gamle og den nye arbeidsgiveren. Fem minutter før slutt gjør han høyresiden til Stabæk svimle før han legger et ferdigscoret innlegg til Helstad. Helstad hadde ingen problemer med å styre ballen inn i nettet.

Da gikk lufta ut av Stabæk-spillerne. Noe Martin Andresen visste å utnytte. To minutter før slutt trædde Andresen ballen nydelig gjennom til Helstad som viste hvorfor han nå er toppscoreren i Tippeligaen. Etter 3-0 og hat trick var Helstad selvfølgelig fornøyd.

- Stabæk er sånn sett spillemessig bedre enn oss, men det er vi som scorer tre mål og da er det fortjent. Sa Helstad til TV2 etter kampen.

Stabæk var ikke svake, og leverer de tolv kamper uten tap igjen, blir de absolutt å regne med framover.

Fotballnyheter