Helstad krever fem millioner

Brann har tilbudt Thorstein Helstad (31) pene 3,5 millioner kroner i årslønn, men det var ikke nok.

Brann - SIF
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Spissen avslo. Han vil ha 5 millioner.

- Tilbudet vi fikk trengte vi ikke så veldig lang tid på å takke nei til, sier Stig Lillejord, Thorstein Helstads agent, til Bergens Tidende.

Kontrakten går snart ut

Totalpakken skal ha vært på 11 millioner kroner. 3,5 mill. i året pluss et pent signeringsbeløp og solide bonuser.

Helstads kontrakt med bergenserne går ut etter 2009-sesongen. Den gir landslagsspissen 2 millioner årlig. Ifølge den meget velinformerte regionavisen krever Helstad 5 millioner i årslønn for å forlenge med rødtrøyene.

Presset situasjon

Det er liten tvil om at Brann-ledelsen forsøker å strekke seg etter spissens krav, men en slik lønnspakke som er antydet vil presse lønningsutgiftene i klubben ytterligere opp.

Spørsmålet er om Bergens stolthet ser seg råd til det.

- Vi er ikke kommet til enighet, og vi er ikke interessert i å formidle til omverdenen hva vi snakker om, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen til BT.

Bergens Tidende skriver at spørsmålet om markedsrettigheter også skal ha vært en del av forhandlingene.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Mener lønnstilbud er et PR-stønt

  Tilbudet om lik lønn for USAs herre- og kvinnelandslagsspillere i fotball, er et PR-stønt, mener kvinnenes spillerorganisasjon USWNTPA.

  Uttalelsen kommer etter at USAs fotballforbund (USSF) sa at det i framtiden skal være like lønnsvilkår for begge seniorlandslagene.

  De kvinnelige landslagsspillerne saksøkte USSF i mars 2019 med påstand om at de ikke fikk rettferdige lønnsbetingelser sammenlignet med landslaget for menn. Men lønnskravet på 66 millioner dollar ble i mai avvist av en føderal dommer.

  Kvinnene er regjerende verdensmester og tok bronse i OL i Tokyo, mens mennene ikke greide å kvalifisere seg til VM i 2018.

  USAs kvinnelandslag i fotball
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo