Normal

Helstad dagens mann

Det ble Helstads og Branns kveld mot Lillestrøm i Bergen.

Brann
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

Brann vant toppkampen etter at effektivitet foran målene ble den avgjørende forskjellen mellom lagene.

Brann vant toppkampen etter at effektivitet foran målene ble den avgjørende forskjellen mellom lagene.

Lillestrøm var best i den første omgangen. Etter bare fem minutter hadde laget sin første store mulighet. Khaled Mouelhi slo et vakkert innlegg fra den høyre kanten. Olivier Occean gikk opp i sin favorittposisjon noen få meter fra målet og stanget ballen i tverrliggeren.

Eide kampen

Lillestrøm eide kampen i den første omgangen. Laget var solid defensivt og dominerte midtbanen. Brann-spillerne fikk aldri tak i Magnus Myklebust, Simen Brenne og Bjørn Helge Riise og ga dem til tider enorme rom å boltre seg i. Det eneste som forhindret den varme kvelden å bli en riktig festaften for Lillestrøm var effektiviteten på topp.

Dominerte uten å score

Occean hadde en kjempesjanse bare noen få minutter etter den første, men det ville seg ikke. Etter en halv time av omgangen fikk Lillestrøm en dobbeltsjanse etter en god overgang. Arild Sundgot klemte til fra ti meter, men en god Håkon Opdal var raskt nede og reddet flott. Myklebust fikk en ny mulighet fra omtrent samme posisjon, men skuddet hans ble reddet på streken av Ármann Björnsson.

Fire gule kort

Brann var skuffende og fikk til lite, bortsett fra å kanskje sette seg i respekt hos enkelte av Lillestrøm-spillerne etter at Frode Kippe dyttet Opdal i stolpen etter en frisparkssituasjon. I tumultene etterpå var det vanskelig å si hvem som sa hva og hvem som dyttet hvem, men det endte med gule kort til Martin Andresen, Bengt Sæternes, Kippe og Occean.

Brann overtok og scoret

Den andre omgangen hadde en helt annen karakter. Brann gikk ut i et helt annet tempo og med en helt annen aggressivitet. Laget tok tilbake kontrollen over midtbanen og fikk i gang kantene, Petter Vaagan Moen og Jan Gunnar Solli. Spesielt Solli var god og dominerte på den høyre kanten sin.

Noen få minutter ut i omgangen fikk Brann en straffe etter en duell mellom Pål Steffen Andresen og Thorstein Helstad. Det var strengt dømt av dommeren, Svein Oddvar Moen, men straffe til Brann har ikke vært ensbetydende med scoring. Andresen satte likevel ballen sikkert i mål.

Vakkert mål

Det andre målet var vakkert. Solli slo et godt innlegg til Sæternes som hang i luften lenge nok til at han kunne styre ballen mot den andre stopen. Der var Helstad som sikkert styrte inn ballen med hodet.

Lillestrøm virket helt sjanseløse i den andre omgangen, og bare ti minutter etter sin første scoring var Helstad sist på ballen igjen før den havnet i nettet. Denne gangen etter en fin pasing fra Andresen.

Effektiv Helstad

Helstad var meget effektiv i denne kampen, og det ble også den avgjørende forskjellen mellom lagene. Lillestrøm burde hatt minst to mål etter den første omgangen, men var ikke skjerpet foran mål. Occean fikk riktignok et trøstemål like før slutt, men det var etter at et innlegg spratt opp i beina hans før ballen gikk videre i mål.

Lagene eide en omgang hver, men det var rettferdig at hjemmelaget tok tre poeng og dermed gikk opp i toppen av eliteserien. Det skal som kjent scores på mulighetene, og det gjorde Brann.

Fotballnyheter