NRK Meny
Normal

Hellas videre på overtid etter straffemål

Hellas tok ledelsen med sitt første mål i VM, men Elfenbenskysten utlignet. Da alt håp virket ute, fikk grekerne straffe på overtid. Gergios Samaras satte den i mål, og Hellas er videre i VM.

Se høydepunkter fra kampen Hellas - Elfenbenskysten her. Kommentator: Andreas Toft.

Se alle målene fra Hellas-Elfenbenskysten.

Laster innhold, vennligst vent..

Hellas måtte slå Elfenbenskysten for å gå videre fra gruppe D, men hadde ikke scoret et eneste mål i VM før kveldens kamp.

Det klarte de i første omgang mot Elfenbenskysten, men det så ikke ut til å være nok etter en ivoriansk utligning. Men tre minutter på overtid ble Georgios Samaris den store helten.

Samaras gikk ned i feltet etter en uvøren takling av Giovanni Sio, og dommeren pekte på straffemerket. Samaras satte straffen selv sikkert i mål, og grekerne kunne feire avansement.

– Jeg tenkte ingenting. Jeg forsøkte bare å skyte ballen i nettet og gi folket vårt noe å glede seg over, sa matchvinneren etter kampen.

De slår følge med Colombia til åttedelsfinalene, der de møter Costa Rica. Colombia skal møte Uruguay. Det er dermed garantert at et søramerikansk lag kommer til semifinalene. Vinneren av Colombia-Uruguay møter vinneren av Brasil-Chile i kvartfinalen.

Treneren sa opp

Elfenbenskysten er på sin side ute i det som må sies å være et veldig skuffende mesterskap. Ivorianerne var klare favoritter bak Colombia i gruppe D.

– Dette er vår egen skyld. Vi kom aldri inn i kampen, sa Gervinho etter kampen.

Sabri Lamouchi, Elfenkystens trener, sa opp få minutter etter tapet.

– Kontrakten min går ut etter VM, og det vil ikke bli noen epilog. Det er naturlig etter at vi har gjort det så dårlig i VM og i Afrikamesterskapet, sa Lamouchi etter kampen.

Forsvarstabbe ga 1-0

Tempoet i kampen var lenge svært lavt, uten de store sjansene. Men etter 33 minutter smalt det fra Hellas.

Cholevas ble spilt fri på høyresiden, og skjøt fra 20 meter. Avslutningen var meget hard, og keeper Barry hadde ingen mulighet til å ta den. Uheldigvis for grekerne smalt skuddet i tverrliggeren.

Og like etter satt den for Hellas. Et forfedelig mottak av Cheick Tioté ble snappet opp av innbytter Andreas Samaris. Han spilte vegg med Samaras, fikk ballen tilbake og hamret den i mål bak en utrusende Barry.

Det var Hellas' første mål i VM, og det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Målet sendte Hellas opp til andreplass i gruppe D, og foreløpig avansement.

Utligning

Elfenbenskysten slet med å skape sjanser, men et kvarter før slutt satt den endelig for ivorianerne.

Wilfried Bony ble spilt fri av Gervinho, og gjorde ingen feil alene med keeper. Det var Elfenbenskystens eneste sjanse i kampen, men det var der og da nok til avansement.

Høydramatikk på overtid

Men Hellas ville det annerledes. De presset på for et vinnermål, og fikk betalt. På overtid gikk Samaras ned i feltet, og fikk straffe. Svært klønete forsvarsspill, og korrekt dømt.

Samaras satte straffen i mål, og denne gangen holdt det helt inn for Hellas.

Fotballnyheter