NRK Meny
Normal

Hellas hjalp Norge

Hellas vant toppkampen i gruppe C borte mot Tyrkia, og ga Norge en hjelpende EM-hånd.

Tuncay Sanli og Georgios Seitaridis
Foto: MURAD SEZER / AP

Grekerne vant fortjent 1-0, og sikret seg samtidig plass i neste års EM-sluttspill.

Målløst til pause

Tyrkia presset for det meste i første omgang, og hadde et par halvsjanser i løpet av de første 45 minuttene. Men det var bortelaget som hadde de absolutt største sjansene i løpet av omgangen. To ganger på et minutt var grekerne frempå. På den første sjansen kom aldri ballen inn til de to grekerne som stod umarkert inne i feltet, og på den andre bommet de alene med keeper. Dermed var det 0-0 til pause.

Hellas best

Hellas var best i starten av den andre omgangen, og hadde tidlig et par farlige sjanser. Tyrkia hadde også en god sjanse, men Tuncay klarte ikke å sette ballen i mål. Hellas fulgte på med mange, mange gode sjanser etter pent spill, men avslutningene var rett og slett elendige.

Men etter 78 minutter lyktes endelig grekerne. Joannis Amanatidis lurte den tyrkiske offsidefella, og kunne sette inn 1-0 alene med keeper. Tyrkia hadde en i stanga, men det var det nærmeste de kom.

Norge kan avgjøre selv

Dermed er Hellas klare for EM, mens Tyrkia sliter etter de to siste kampene. 1-1 mot Moldova og 0-1 for Hellas har bare gitt dem et poeng på de to siste kampene, og gitt Norge et langt større håp før de tar imot Tyrkia 17.november.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.