Heldige Godset vant i Haugesund

Strømgodset henger fortsatt med i gullkampen etter 3-2 over Haugesund fredag. Det kan de takke Peter Kovacs og en linjedommer for.

Peter Kovacs

Peter Kovacs jubler etter sitt seiersmål med kampens siste spark. Dermed er Strømsgodset fortsatt en heit gullkandidat

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kampen ble etterhvert nokså hendelsesrik, og avslutningen ble høydramatisk.

Seiersmålet kom fra toppscorer Peter Kovacs noen sekunder på overtid av overtiden. Han ble spilt gjennom, og kald som alltid satte han ballen lavt til side for keeper. Viktigere mål er det nok lenge siden han har scoret, og Godset vant borte for første gang siden tidlig i juli.

– Dette er jeg nesten ekstatisk fornøyd med. Gjennomføringen er jeg veldig fornøyd med. Vi gir dem bare fire målsjanser, slik jeg ser det, og vi er veldig effektive selv. Det var godt vi endelig hadde marginene med oss, sa Strømsgodsets trener Ronny Deila til NRK.

– Altfor stor tro på gull

– Hvor viktig vurderer du det siste målet?

– I forhold til gullet, betydde det alt. Nå er vi virkelig med, og vi skal slåss som løver.

– Hvor stor tro har du på gull nå?

– Altfor stor. Nå må vi roe litt ned.

For nå ligger Godset likt med Molde og Rosenborg i teten, og de to møtes søndag kveld. Gullkampen er like åpen som noensinne. Og neste helg tar Strømsgodset imot Rosenborg hjemme i Drammen.

Fratatt mål som hadde gitt 3-2

Men Godset må også sende noen svært varme tanker til den ene linjedommeren. Han annullerte feilaktig et Haugesund-mål som hadde gitt hjemmelaget 3-2 noen minutter tidligere.

Ti minutter før slutt stakk Michael Enge Haukås fram på et framspill. De andre spillerne var på vei ut, og linjemannen markerte for offside etter at Haukås hadde headet ballen i nettet.

TV-bildene viste at Haukås var klart onside, men det fikk altså ikke linjedommeren emd seg. Han vinket, og målet ble ikke godkjent.

Hjemmelaget i pauseledelse

Haugesund avsluttet en jevn førsteomgang med at Pontus Engblom omsatte et flott framspill fra Aleksander Søderlund med scoring. Dermed ledet hjemmelaget 1-0 etter en noe rotete omgang der feilpasningene var det mest framtredende.

Men Godset kunne ikke tåle å reise hjem med tap. De satte opp tempoet, og før det var gått ti minutter av andre omgang hadde de snudd kampen.

Først utnyttet Peter Kovac en misforståelse i Haugesund-forsvaret. Deretter satte Jarl Andre Storbæk inn Strømsgodsets ledermål da han fikk hodet på et frispark fra Øyvind Storflor.

Da var det plutselig Strømsgodset som hadde god tid til det meste. Men de klarte ikke å ta brodden av Haugesund. Og et kvarter før slutt smelte innbytter Michael Enge Haukås i utlikningen etter et praktfullt innlegg fra Engblom. 2-2.

Det var nesten så man kunne høre jubelen fra Molde og Trondheim. Og mer jubel derfra burde det blitt noen få minutter seinere da haukås på nytt satte ballen inn. Men den ble annullert for offside - en avblåsning tv-bildene viste var veldig feil.

Og så scoret Kovacs. Da ble det stille i Romsdal og Trøndelag.

Fotballnyheter