Hopp til innhold

Heldige Godset vant i Haugesund

Strømgodset henger fortsatt med i gullkampen etter 3-2 over Haugesund fredag. Det kan de takke Peter Kovacs og en linjedommer for.

Peter Kovacs

Peter Kovacs jubler etter sitt seiersmål med kampens siste spark. Dermed er Strømsgodset fortsatt en heit gullkandidat

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kampen ble etterhvert nokså hendelsesrik, og avslutningen ble høydramatisk.

Seiersmålet kom fra toppscorer Peter Kovacs noen sekunder på overtid av overtiden. Han ble spilt gjennom, og kald som alltid satte han ballen lavt til side for keeper. Viktigere mål er det nok lenge siden han har scoret, og Godset vant borte for første gang siden tidlig i juli.

– Dette er jeg nesten ekstatisk fornøyd med. Gjennomføringen er jeg veldig fornøyd med. Vi gir dem bare fire målsjanser, slik jeg ser det, og vi er veldig effektive selv. Det var godt vi endelig hadde marginene med oss, sa Strømsgodsets trener Ronny Deila til NRK.

– Altfor stor tro på gull

– Hvor viktig vurderer du det siste målet?

– I forhold til gullet, betydde det alt. Nå er vi virkelig med, og vi skal slåss som løver.

– Hvor stor tro har du på gull nå?

– Altfor stor. Nå må vi roe litt ned.

For nå ligger Godset likt med Molde og Rosenborg i teten, og de to møtes søndag kveld. Gullkampen er like åpen som noensinne. Og neste helg tar Strømsgodset imot Rosenborg hjemme i Drammen.

Fratatt mål som hadde gitt 3-2

Men Godset må også sende noen svært varme tanker til den ene linjedommeren. Han annullerte feilaktig et Haugesund-mål som hadde gitt hjemmelaget 3-2 noen minutter tidligere.

Ti minutter før slutt stakk Michael Enge Haukås fram på et framspill. De andre spillerne var på vei ut, og linjemannen markerte for offside etter at Haukås hadde headet ballen i nettet.

TV-bildene viste at Haukås var klart onside, men det fikk altså ikke linjedommeren emd seg. Han vinket, og målet ble ikke godkjent.

Hjemmelaget i pauseledelse

Haugesund avsluttet en jevn førsteomgang med at Pontus Engblom omsatte et flott framspill fra Aleksander Søderlund med scoring. Dermed ledet hjemmelaget 1-0 etter en noe rotete omgang der feilpasningene var det mest framtredende.

Men Godset kunne ikke tåle å reise hjem med tap. De satte opp tempoet, og før det var gått ti minutter av andre omgang hadde de snudd kampen.

Først utnyttet Peter Kovac en misforståelse i Haugesund-forsvaret. Deretter satte Jarl Andre Storbæk inn Strømsgodsets ledermål da han fikk hodet på et frispark fra Øyvind Storflor.

Da var det plutselig Strømsgodset som hadde god tid til det meste. Men de klarte ikke å ta brodden av Haugesund. Og et kvarter før slutt smelte innbytter Michael Enge Haukås i utlikningen etter et praktfullt innlegg fra Engblom. 2-2.

Det var nesten så man kunne høre jubelen fra Molde og Trondheim. Og mer jubel derfra burde det blitt noen få minutter seinere da haukås på nytt satte ballen inn. Men den ble annullert for offside - en avblåsning tv-bildene viste var veldig feil.

Og så scoret Kovacs. Da ble det stille i Romsdal og Trøndelag.

Fotball

 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund