Hopp til innhold

Heldig seier til Fredrikstad

Tromsø har slitt med å score mål så langt i årets Tippeliga og heller ikke i dagens hjemmekamp mot Fredrikstad klarte laget å sette sjansene sine i mål.

TROMSØ 20080608: To ganger gult ble rødt for Fredrikstads Abgar Barsom i eliteseriekampen i fotball.

Fredrikstads Abgar Barsom fikk to gule kort og ble utvist.

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Tromsø styrte mesteparten av kampen, men det var Fredrikstad som noe heldig vant oppgjøret 1-0 til slutt.

Før kampen sa Steinar Nilsen at Tromsø skulle presse Fredrikstad høyt i banen og ta kontroll over kampen.

Nilsen hadde tydeligvis klarte å formidle dette til egne spillere for Tromsø styrte store deler av kampen.

I første omgang klarte de ikke å skape de helt store sjansene, med unnak av Tommy Knarviks skudd fra drøye 10 meter, som keeper Lasse Staw reddet mesterlig.

Utover i kampen begynte også sjansene å komme for Tromsø. I andre omgang hadde laget flere store muligheter, men dårlige avslutninger og en god Lasse Staw gjorde at Tromsø måtte gå målløse av banen.

Tromsø har nå kun scoret seks mål på ni kamper så langt i år og hvis de skal klare en plassering på øvre del av tabellen må de begynne å sette sjansene sine i mål.

Trener Steinar Nilsen var ikke fornøyd med alle de brente sjansene, men han har heller ingen god forklaring på hvorfor målene uteblir.

-Jeg er utrolig skuffet. Det at vi ikke scorer mål i dagens oppgjør skjønner jeg bare ikke. Hvorfor vi ikke scorer vet jeg ikke. Sånt får ekspertene ta seg av. Vi brenner alt for mange sjanser og det er tungt å se på, sa en ordknapp Nilsen til TV2 etter kampen.

Gashi avgjorde

Selv om Tromsø skapte de fleste sjansene, var også Fredrikstad farlig frempå ved et par anledninger. Det avgjørende målet kom ca fem minutter før pause.

Pål Andre Czwartek hadde nettopp kommet inn for Raio Piiroja og høyrebacken fant Gashi med et fint innlegg.

Gashi møtte ballen på første stolpe og satte den sikkert forbi Sead Ramovic i Tromsø-målet.

Barsom utvist

Det var til tider høyt tempo i kampen og innsatsen var stor hos begge lag. Kampen var ikke preget av stygt spill, men allrede før halvtimen var gått hadde dommer Per Ivar Stadberg delt ut tre gule kort.

Midt ut i andre omgang fikk Abgar Barsom sitt andre gule kort for dagen og han mått dermed forlate banen. Dette var Barsoms andre røde kort i år. Han ble også utvist i hjemmekampen mot Molde i andre serierunde.

Fredrikstads første poeng på Alfheim

Fredrikstad hadde statistikken mot seg før dagens oppgjør. Østfoldingene hadde til gode å ta et eneste poeng på Alfehim. Laget har møtt Tromsø fire ganger på bortebane før og Tromsø har vunnet alle fire.

Lasse Staw var tydelig fornøyd med seieren og han ser nå fram til å ta ferie.

-Det er deilig å ta ferie med en seier. Vi har hatt et par tap nå, så det var viktig å få en seier igjen i dag, sa han til TV2.

Med seier i dag og Bodø/Glimt-tap mot Lillestrøm klatret Fredrikstad opp på andre plass i Tippeligaen og kuttet litt ned på luken opp til Stabæk.

Fotball

 • Flaskekaster utestengt fra Nadderud stadion ut året

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med den mindreårige tilskueren og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tilskueren en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Haavis Roma tapte cupfinalen 0–1 – Juventus avgjorde tre minutter på overtid

  Emilie Haavi og Sophie Roman Haugs Roma måtte se håpet om cupgull ryke da Barbara Bonansea sikret 1-0-seier for Juventus tre minutter på overtid.

  Roma klarte seg imidlertid langt bedre enn da de tapte 2–5 i sesongens siste seriekamp forrige uke. Lagene møttes også i fjorårets cupfinale, da Juventus også gikk seirende ut.

  Hovedstadsklubben holdt lenge unna for Juventus angrepsfotball, og så ut til å klare seg hele veien til ekstraomganger, men i det 93. spilleminutt fikk Bonansea endelig hull på byllen og sikret med det cupgullet.

  Roma vant imidlertid sin første Serie A-tittel denne sesongen etter de slo Fiorentina 2–1 i slutten av april.

  (©NTB)

  Emilie Haavi
  Foto: NTB
 • Barmen snakket på seg rødt kort – da slo Brann tilbake

  AaFK tok en uventet ledelse, mot spillets gang, i første omgang i Eliteserierunden mot Brann søndag.

  For gjestene dominerte spillet de første 45 minuttene. Like etter hvilen fikk de lønn for strevet da Aalesunds Alexander Munksgaard forårsaket straffespark ved å felle bortelagets Frederik Børsting. Sivert Heltne Nilsen satte ballen sikkert i venstre hjørne.

  Få minutter senere pådro hjemmelagets Kristoffer Barmen seg sitt første gule kort da han kom sent og hardt inn i en takling.

  Flere sjanser bød seg for begge lag, før Barmen reagerte verbalt på en dommeravgjørelse som nesten sendte Brann i ledelsen.

  Dommeren ga den tidligere Brann-spilleren hans andre gule kort for dagen, denne gangen for munnbruk. Med det var hjemmelaget en mann mindre på banen.

  Det utnyttet Brann og tidligere Aafk-spiller Niklas Castro, som sendte bortelaget i ledelsen etter 80 minutter.

  10 minutter senere satte Ulrik Mathisen punktum for kampen med Branns tredje mål.

  Det endte 3–1 i Ålesund, og hjemmelaget beholder plassen som tabelljumbo.

  Kristoffer Barmen får rødt kort av dommer Marius Hansen Grøtta under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Brann på Color Line Stadion.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Tilskuer siktet for Hillsborough-harselering

  En tilskuer er siktet etter å ha hatt på seg en støtende drakt som refererte til Hillsborough-tragedien i 1989 under FA-cupfinalen mellom Manchester United og Manchester City lørdag. Det melder NTB.

  På drakten sto tallet 97 og teksten «ikke nok». 97 er antall mennesker som døde som følge av tragedien under semifinalen i FA-cupen mellom Nottingham Forest og Liverpool for 34 år siden.

  Bildet av drakten har blitt flittig delt i sosiale medier, og lørdag kveld opplyste London-politiet at mannen var anholdt for å ha «forstyrret den offentlige orden».

  Søndag er mannen siktet for å «vise truende eller fornærmende skrift som kan oppfattes som trakassering», ifølge BBC. Han må møte i retten mandag

  FA cup finalen juni 2023
  Foto: AP