NRK Meny
Normal

Heldig seier til Fredrikstad

Tromsø har slitt med å score mål så langt i årets Tippeliga og heller ikke i dagens hjemmekamp mot Fredrikstad klarte laget å sette sjansene sine i mål.

TROMSØ 20080608: To ganger gult ble rødt for Fredrikstads Abgar Barsom i eliteseriekampen i fotball.

Fredrikstads Abgar Barsom fikk to gule kort og ble utvist.

Foto: Bertiniussen, Rune S. / SCANPIX

Tromsø styrte mesteparten av kampen, men det var Fredrikstad som noe heldig vant oppgjøret 1-0 til slutt.

Før kampen sa Steinar Nilsen at Tromsø skulle presse Fredrikstad høyt i banen og ta kontroll over kampen.

Nilsen hadde tydeligvis klarte å formidle dette til egne spillere for Tromsø styrte store deler av kampen.

I første omgang klarte de ikke å skape de helt store sjansene, med unnak av Tommy Knarviks skudd fra drøye 10 meter, som keeper Lasse Staw reddet mesterlig.

Utover i kampen begynte også sjansene å komme for Tromsø. I andre omgang hadde laget flere store muligheter, men dårlige avslutninger og en god Lasse Staw gjorde at Tromsø måtte gå målløse av banen.

Tromsø har nå kun scoret seks mål på ni kamper så langt i år og hvis de skal klare en plassering på øvre del av tabellen må de begynne å sette sjansene sine i mål.

Trener Steinar Nilsen var ikke fornøyd med alle de brente sjansene, men han har heller ingen god forklaring på hvorfor målene uteblir.

-Jeg er utrolig skuffet. Det at vi ikke scorer mål i dagens oppgjør skjønner jeg bare ikke. Hvorfor vi ikke scorer vet jeg ikke. Sånt får ekspertene ta seg av. Vi brenner alt for mange sjanser og det er tungt å se på, sa en ordknapp Nilsen til TV2 etter kampen.

Gashi avgjorde

Selv om Tromsø skapte de fleste sjansene, var også Fredrikstad farlig frempå ved et par anledninger. Det avgjørende målet kom ca fem minutter før pause.

Pål Andre Czwartek hadde nettopp kommet inn for Raio Piiroja og høyrebacken fant Gashi med et fint innlegg.

Gashi møtte ballen på første stolpe og satte den sikkert forbi Sead Ramovic i Tromsø-målet.

Barsom utvist

Det var til tider høyt tempo i kampen og innsatsen var stor hos begge lag. Kampen var ikke preget av stygt spill, men allrede før halvtimen var gått hadde dommer Per Ivar Stadberg delt ut tre gule kort.

Midt ut i andre omgang fikk Abgar Barsom sitt andre gule kort for dagen og han mått dermed forlate banen. Dette var Barsoms andre røde kort i år. Han ble også utvist i hjemmekampen mot Molde i andre serierunde.

Fredrikstads første poeng på Alfheim

Fredrikstad hadde statistikken mot seg før dagens oppgjør. Østfoldingene hadde til gode å ta et eneste poeng på Alfehim. Laget har møtt Tromsø fire ganger på bortebane før og Tromsø har vunnet alle fire.

Lasse Staw var tydelig fornøyd med seieren og han ser nå fram til å ta ferie.

-Det er deilig å ta ferie med en seier. Vi har hatt et par tap nå, så det var viktig å få en seier igjen i dag, sa han til TV2.

Med seier i dag og Bodø/Glimt-tap mot Lillestrøm klatret Fredrikstad opp på andre plass i Tippeligaen og kuttet litt ned på luken opp til Stabæk.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.