Her prøver de desperat å bygge ferdig – 24 timer før VM-start

SAO PAULO (NRK.no): Deler av Arena Corinthians ser ut som en byggeplass onsdag kveld.

Neymar

Neymar og de andre stjernespillerne kjørte en rolig økt på Arena Corinthians onsdag ettermiddag. Det var nesten så det var mer svette bak kulissene.

Foto: IVAN ALVARADO / Reuters

Det gnistrer i sveisemaskinene på VMs åpningsarena. Klokken er 17.00 brasiliansk tid, altså er det nøyaktig ett døgn til avspark i Brasils store prestisjeprosjekt.

Men det er ikke ferdig.

For det meste er det kosmetiske ting som gjenstår. Selve banen, med både gressmatte og 61.600 seter, ser strålende ut. TV-seerne kommer ikke til å merke noe som helst.

Men i gangene bak tribunene er det frenetisk aktivitet.

Ikea-skruing i siste liten

Allerede for flere dager siden kom varslene om at stadion ikke var klar. Nå står det paller overalt. Flere hundre arbeidere hamrer og fester opp duker.

De triller inn kjøleskap, dekke over stygge gjerder og skrur sammen Ikea-møbler (!). Den eneste som tar det helt med ro er den middelaldrende kvinnen som står i heisen og roper ut hvilken etasje man er i til enhver tid.

– Jeg ville vært ekstremt nervøs hvis jeg arrangerte dette, sier John Beattie, president i foreningen for trygge stadionanlegg i Europa, til AP.

Den eneste kommentaren fra arrangørene dagen før dagen var én setning: «Vi kommer til å bli ferdige i tide.»

Fikk ikke testet med full stadion

Det skal sies at det meste som står uferdig er helt harmløst - mest av alt er det uryddig. Men noen av de løse ledningene og lemfeldige rekkverkene kan bli problematiske når det kommer 61.600 tilskuere på torsdag.

Den alvorligste blemmen for arrangøren er at de ikke har rukket å teste om stadion tåler full kapasitet.

Ingen av de planlagte generalprøvene har gått for fullt hus, rett og slett fordi den ene tribunen ikke har vært godkjent.

Nå krysser arrangøren fingrene for at ikke det samme skjer som forrige Brasil-VM. Da måtte jugoslaven Rajko Mitiv gå av banen mot Brasil etter å ha fått en stang i hodet på halvferdige Maracana.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp