NRK Meny
Normal

Riise får tøff konkurranse

Gabriel Heinze vil trolig utfordre John Arne Riise i Liverpool.

John Arne Riise
Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Men Riise har danket ut harde konkurrenter før. Dersom Heinzes overgang fra Manchester United går i orden, blir det en hard kamp om plassen på venstrebacken.

Forstår spekulasjonene

I verste fall kan Heinzes ankomst bety at Riise må vinke farvel til Anfield eller belage seg på benkesliting. 26-åringen forstår at det har vært spekulasjoner rundt hans framtid i klubben i sommer.

- Jeg skjønner det. Navnet mitt ble ikke nevnt da det var snakk om nye kontrakter etter sesongen, og i tillegg er det Heinze-saken. Da trenger en ikke være noe geni for å tenke at noen må gå. Men det gjør at jeg spiller enda bedre, sier Riise til NTB.

Tror det blir tøft

Riise tror ikke Rafael Benitez henter argentineren for å sette ham på benken.

- Hvis Heinze kommer, blir det tøff konkurranse. De betaler ikke over 6 millioner pund for en spiller de ikke skal bruke, mener Riise som har to år igjen av kontrakten sin med Merseyside-klubben.

Tidligere har Riise danket ut Djimi Traore, Stephen Warnock og Gregory Vignal på venstrebacken. Utfordrerne Fabio Aurelio og Alvaro Arbeloa har heller ikke klart å stjele rødluggens plass i startelleveren.

Vil ikke selge

Premier League-styret skal avgjøre om Heinze har rett til å gå til Liverpool. Heinze har bedt advokatene sine jobbe for å få overgangen i orden. Manchester United ønsker ikke å selge ham til erkerivalene selv om Liverpool er villig til å gi prisen som er satt.

- Vi venter på en avgjørelse. Situasjonen med Heinze ser grei ut, og jeg har stor tro på utløpet. Jeg er ikke på jakt etter noen annen venstreback, sa Benitez torsdag.

Fotballnyheter