Riise får tøff konkurranse

Gabriel Heinze vil trolig utfordre John Arne Riise i Liverpool.

John Arne Riise
Foto: OLIVIER MORIN / AFP

Men Riise har danket ut harde konkurrenter før. Dersom Heinzes overgang fra Manchester United går i orden, blir det en hard kamp om plassen på venstrebacken.

Forstår spekulasjonene

I verste fall kan Heinzes ankomst bety at Riise må vinke farvel til Anfield eller belage seg på benkesliting. 26-åringen forstår at det har vært spekulasjoner rundt hans framtid i klubben i sommer.

- Jeg skjønner det. Navnet mitt ble ikke nevnt da det var snakk om nye kontrakter etter sesongen, og i tillegg er det Heinze-saken. Da trenger en ikke være noe geni for å tenke at noen må gå. Men det gjør at jeg spiller enda bedre, sier Riise til NTB.

Tror det blir tøft

Riise tror ikke Rafael Benitez henter argentineren for å sette ham på benken.

- Hvis Heinze kommer, blir det tøff konkurranse. De betaler ikke over 6 millioner pund for en spiller de ikke skal bruke, mener Riise som har to år igjen av kontrakten sin med Merseyside-klubben.

Tidligere har Riise danket ut Djimi Traore, Stephen Warnock og Gregory Vignal på venstrebacken. Utfordrerne Fabio Aurelio og Alvaro Arbeloa har heller ikke klart å stjele rødluggens plass i startelleveren.

Vil ikke selge

Premier League-styret skal avgjøre om Heinze har rett til å gå til Liverpool. Heinze har bedt advokatene sine jobbe for å få overgangen i orden. Manchester United ønsker ikke å selge ham til erkerivalene selv om Liverpool er villig til å gi prisen som er satt.

- Vi venter på en avgjørelse. Situasjonen med Heinze ser grei ut, og jeg har stor tro på utløpet. Jeg er ikke på jakt etter noen annen venstreback, sa Benitez torsdag.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp