Hopp til innhold

Heggem: – Jeg var skeptisk til Gerrard

En spinkel og tynn spiller som ikke holder nivået. Dette tenkte Vegard Heggem etter å ha spilt med Steven Gerrard første gang. Så feil kan man ta ...

Gerrard

Steven Gerrard og Vegard Heggem spilte sammen i flere sesonger. Nordmannen var først skeptisk til lagkompisen, men ble fort overbevist.

Foto: NTB scanpix

Vegard Heggem

Vegard Heggem spilte 65 kamper for Liverpool. Mange av dem var sammen med Steven Gerrard.

Foto: DAN CHUNG / REUTERS

29. november 1998: Steven Gerrard fikler nervøst med Liverpool-drakten mens han kikker fra side til side. Det unge ansiktet er ukjent for mange av tilskuerne på Anfield denne kvelden – og det hjelper heller ikke at navnet hans er glemt i kampprogrammet.

Norske Vegard Heggem kommer løpende, hilser kjapt på unggutten og ser Steven Gerrard sprinte ivrig inn på gressteppet.

Vegard Heggem blir ofte minnet på spillerbyttet som skjedde for 16 år siden. Tenåringen som ble byttet inn er ikke lenger ukjent for Anfield-publikummet. Han kom senere til å bli en levende Liverpool-legende.

Men fredag røpet Gerrard at han forlater klubben etter sesongen.

– Han har vært utrolig viktig for klubben. Gerrard er kanskje den beste Liverpool-spilleren gjennom tidene. Det er et viktig ansikt som nå forsvinner fra klubben, sier Heggem.

Heggem ble ikke overbevist

Nordmannen spilte med Gerrard i flere sesonger på Anfield og husker godt lagkompisens kampdebut og første trening.

Heggem var langt ifra overbevist da han så midtbanespilleren for første gang.

– Han var veldig spinkel og tynn da han kom til klubben. Jeg var skeptisk til om han holdt nivået, sier han og legger til:

– Men han markerte seg etter hvert ved å være utrolig fryktløs og tøff. Han hev seg inn i alle dueller, og jeg ble overrasket over hvor fort han tok nivået. Han var utrolig hurtig og eksplosiv, og etter hvert kom alle de andre egenskapene som gjorde han til en komplett fotballspiller.

(Artikkelen fortsetter under bildegalleriet)

BRITAIN LIVERPOOL GERRARD
Foto: DUSAN VRANIC / AP

En annen nordmann som var i klubben da Gerrard debuterte, Stig Inge Bjørnebye, sier til NRK at han forstår Gerrards avgjørelse om å gi seg nå.

– Alt tar slutt en gang. Det har vært en fantastisk karriere for en lokal spiller. Jeg tror det er god timing, selv om skuffelsen sikkert er stor over manglende ligagull, og særlig avslutningen av fjoråret, sier Bjørnebye.

Da var nemlig Liverpool nærmere ligagull enn noen gang tidligere under Gerrards tid i klubben, men da snublet laget på slutten av sesongen.

– Liverpool er en by med stort press over lang tid for en som «bærer» mye av ansvaret. Han har ikke hatt mye privatliv de siste 20 årene. Mitt tips er at han drar til Los Angeles eller New York, sier Bjørnebye.

– Dediktert vinnerskalle

Liverpool-kapteinen sier selv at beslutningen om å forlate klubben er den tøffeste han har tatt i sitt liv. Han er en ekte klubbspiller. Og navnet Steven Gerrard er for mange med hjertet i Liverpool synonymt med lojalitet.

– Jeg så på Gerrard da jeg vokste opp. Han er den største legenden for meg og alle mine venner. For meg å spille ved siden av han, både på England og klubb, er ganske surrealistisk, sier Liverpool-stjernen Adam Lallana til klubbens nettsider.

Der har klubben i dag publisert en lang uttalelse fra spilleren som følges opp med en hyllest fra lagkompisene (se faktaboks).

– Han har vært briljant for meg. Han har alltid passet på meg og alltid sjekket om jeg har det bra. Han er en inspirasjon og en stor kaptein, sier Raheem Sterling.

Vegard Heggem beskriver Gerrard som en «vinnerskalle» og «dedikert spiller».

– Jeg er utrolig stolt over å ha spilt sammen med han i så mange år som jeg fikk, sier Heggem.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten