Normal

Hegerberg lover bedring etter «tidenes miss»

Ada Hegerberg (19) scoret to mål og ble kåret til banens beste spiller i mandagens VM-kamp mot Elfenbenskysten, men lot seg irritere over egen kjempebom på åpent mål.

Ada Hegerberg

– Jeg mener det er en del av jobben til en spiss å tenke fremover etter forspilte sjanser, og det var åpenbart en stor sjanse! sier Hegerberg på pressekonferansen etter 3-1-seieren i den siste gruppespillskampen i Canada.

19-åringen viser til sin elendige avslutning etter 35 minutter av oppgjøret mot Elfenbenskysten. Norge utnyttet det enorme rommet bak afrikanernes alt for høye forsvarslinje og Kristine Minde (22) ble spilt alene gjennom på venstrekanten.

Elfenbenskysten-keeper Cynthia Djohore stormet ut av målet i et forsøk på å stoppe Minde, som enkelt slo inn i feltet til Hegerberg.

Lyon-stjernen hadde allerede sendt Norge i føringen, men misbrukte den eventyrlige muligheten til å doble ledelsen - på blankt mål.

– Nei! Der vet jeg om ei som er forbannet på seg selv. For det der er slurv, Ada! Se på ballen og plasser den enkelt i mål... Tidenes målsjanse! lød dommen fra NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie.

  • Se kjempesjansen i videovinduet øverst i artikkelen!

– Kan mye bedre

Hegerberg gjorde riktignok opp for den utrolige missen ved å sette inn 2-0 til Even Pelleruds lag etter en times spill, men da hun ble intervjuet etter 3-1-seieren, la hun ikke skjul på skuffelsen over missen.

– Jeg har spilt mye bedre kamper enn det her. Individuelt mener jeg at jeg kan prestere mye bedre enn jeg gjør i dag. Jeg er fornøyd med tre poeng, men det er blandete følelser i dag, sier Hegerberg til NRK.

Hun står med tre scoringer etter tre VM-kamper. Antallet burde vært minst fire. Men aller viktigst: Nå som VM går inn i utslagsrunder må effektiviteten bedres.

– Man må score på de sjansene i et VM, men man må også se fremover og sørge for å gjøre det bedre neste gang, sier Norges unge spisstjerne.

LES SAKEN: Irritert på Elfenbenskysten-spillerne

– Irriterer seg grønn

Hun benytter Tom Nordlie som mental trener og rådgiver og har jevnlig kontakt med den kjente trenerprofilen.

Nordlie selv er sikker på at Hegerberg legger «tidenes miss» bak seg og at hun blir viktig for Norge i den kommende åttedelsfinalen.

– Jeg har jobbet med henne siden desember, så jeg vet at hun irriterer seg grønn over at hun ikke er mer presis i avslutningsøyeblikket. Men hun må bare fokusere på at hun er i kjempeform og at hun gjør en veldig solid jobb for Norge.

Ada Hegerberg scorer Norges første mål mot Elfenbenskysten.
Ada Hegerberg scorer sitt andre for dagen

Fotballnyheter