Hedenstad og Tettey inn i landslagsvarmen

Landslagssjef Egil Olsen tar med hele seks U21-spillere til landskampen mot Ungarn.

Egil "Drillo" Olsen har tatt ut følgende spillere til privatlandskampen mot Ungarn.

Se Drillo presentere landslagstroppen mot Ungarn.

«Drillo» trakk frem nykommeren Vegar Eggen Hedenstad og de fem andre U21-spillerne som har fått plass på A-landslaget da han offentliggjorde troppen tirsdag.

Landslagssjefen begrunner valget av Hedenstad slik:

– Han har vært veldig god på U21-landslaget. I tillegg har han tatt et klart steg defensivt noe som han slet litt med før. Offensivt har han vært god veldig lenge. Tar han noen steg til defensivt, kan han bli veldig spennende fremover, sa «Drillo».

Ønsker Hedenstad på backen

Han har selv ikke vært og sett Elverum-gutten i aksjon i tyske Freiburg, men forteller at han så kampen mot Borussia Dortmund da Hedenstad spilte drøye timen for rødtrøyene i helgen.

«Drillo» ønsker først og fremst å bruke Hedenstad som back på landslaget.

– Jeg betrakter han først som en sideback. Han kan spille på begge sider, men jeg har sett han også har spilt på midtbanen for Freiburg, sa Drillo.

Landslagssjefen sa på pressekonferansen at det er flere unge spillere som nærmer seg en plass på A-landslaget.

– Dette er en tydelig videreføring av generasjonskiftet som vi er i ferd med å gjennomføre, sa landslagssjefen.

Tettey inn

Alexander Tettey og Tore Reginiussen har overbevist landslagssjefen med godt spill i henholdsvis Norwich og Rosenborg. Begge får sjansen etter å ha vært ute av troppen mot Sveits og Kypros.

– Tettey får mye spilletid for Norwich i Premier League, og det er selvsagt en god søknad. Jeg ser for meg han først og fremst som indreløper, sa «Drillo», og la til:

– Men i Norwich spiller han nesten bare pasninger til siden og bakover, og det får han ikke lov til hos meg.

– Alderen ingen fordel

Tettey

Her er Alexander Tettey (t.v.) i duell med Aston Villas Brett Holman lørdag. Nordmannen spilte hele kampen som endte 1-1 på Villa Park.

Foto: CARL COURT / Afp

Kjetil Wæhler, Henning Hauger, Bjørn Helge Riise, Jonathan Parr, André Hansen, Ardian Gashi og Espen Ruud var ikke blant navnene som ble nevnt i tirsdagens uttak.

«Drillo» gikk langt i å antyde at det kan bli vanskelig for eldre spillere som Kjetil Wæhler (36) å kjempe seg tilbake i landslagstroppen.

– Vi har i tillegg en ung midtstopper i Thomas Rogne som banker på døren. Alderen er ikke en fordel for Wæhler, nei, sa «Drillo».

Ingen Huseklepp-retur

Hverken Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim og Erik Huseklepp fikk tillit i de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros.

Igjen ble Huseklepp vraket til tross for å ha vist god form for Brann den siste tiden.

«Moa» er imidlertid tilbake på landslaget etter at en ryggskade satte ham ut i kvalifiseringskampene.

Norge møter Ungarn i en privatlandskamp i Budapest 14. november.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP