Hedenstad og Tettey inn i landslagsvarmen

Landslagssjef Egil Olsen tar med hele seks U21-spillere til landskampen mot Ungarn.

Egil "Drillo" Olsen har tatt ut følgende spillere til privatlandskampen mot Ungarn.

Se Drillo presentere landslagstroppen mot Ungarn.

«Drillo» trakk frem nykommeren Vegar Eggen Hedenstad og de fem andre U21-spillerne som har fått plass på A-landslaget da han offentliggjorde troppen tirsdag.

Landslagssjefen begrunner valget av Hedenstad slik:

– Han har vært veldig god på U21-landslaget. I tillegg har han tatt et klart steg defensivt noe som han slet litt med før. Offensivt har han vært god veldig lenge. Tar han noen steg til defensivt, kan han bli veldig spennende fremover, sa «Drillo».

Ønsker Hedenstad på backen

Han har selv ikke vært og sett Elverum-gutten i aksjon i tyske Freiburg, men forteller at han så kampen mot Borussia Dortmund da Hedenstad spilte drøye timen for rødtrøyene i helgen.

«Drillo» ønsker først og fremst å bruke Hedenstad som back på landslaget.

– Jeg betrakter han først som en sideback. Han kan spille på begge sider, men jeg har sett han også har spilt på midtbanen for Freiburg, sa Drillo.

Landslagssjefen sa på pressekonferansen at det er flere unge spillere som nærmer seg en plass på A-landslaget.

– Dette er en tydelig videreføring av generasjonskiftet som vi er i ferd med å gjennomføre, sa landslagssjefen.

Tettey inn

Alexander Tettey og Tore Reginiussen har overbevist landslagssjefen med godt spill i henholdsvis Norwich og Rosenborg. Begge får sjansen etter å ha vært ute av troppen mot Sveits og Kypros.

– Tettey får mye spilletid for Norwich i Premier League, og det er selvsagt en god søknad. Jeg ser for meg han først og fremst som indreløper, sa «Drillo», og la til:

– Men i Norwich spiller han nesten bare pasninger til siden og bakover, og det får han ikke lov til hos meg.

– Alderen ingen fordel

Tettey

Her er Alexander Tettey (t.v.) i duell med Aston Villas Brett Holman lørdag. Nordmannen spilte hele kampen som endte 1-1 på Villa Park.

Foto: CARL COURT / Afp

Kjetil Wæhler, Henning Hauger, Bjørn Helge Riise, Jonathan Parr, André Hansen, Ardian Gashi og Espen Ruud var ikke blant navnene som ble nevnt i tirsdagens uttak.

«Drillo» gikk langt i å antyde at det kan bli vanskelig for eldre spillere som Kjetil Wæhler (36) å kjempe seg tilbake i landslagstroppen.

– Vi har i tillegg en ung midtstopper i Thomas Rogne som banker på døren. Alderen er ikke en fordel for Wæhler, nei, sa «Drillo».

Ingen Huseklepp-retur

Hverken Morten Gamst Pedersen, Christian Grindheim og Erik Huseklepp fikk tillit i de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros.

Igjen ble Huseklepp vraket til tross for å ha vist god form for Brann den siste tiden.

«Moa» er imidlertid tilbake på landslaget etter at en ryggskade satte ham ut i kvalifiseringskampene.

Norge møter Ungarn i en privatlandskamp i Budapest 14. november.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press