Her får Eden Hazard rødt kort for å ha sparket ballgutten

Det ble en dramatisk avslutning på semifinalen i ligacupen mellom Swansea og Chelsea onsdag. Eden Hazard sparket en ballgutt og ble sendt rett i garderoben et kvarter før slutt.

Hazard fikk rødt kort

Dommer Chris Foy viser Eden Hazard det røde kortet ettter handlingene mot ballgutten.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Eden Hazard og Leon Britton

Her er Eden Hazard (t.v) i en duell med Leon Britton tidligere i kampen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Da det gjensto et kvarter av kampen ble ballen spilt ut over dølinjen. En ballgutt la seg over ballen og Eden Hazard sparket gutten da han forsøkte å få tak i ballen.

Etter en kort samtale med assistentdommeren dro dommer Chris Foy opp det røde kortet og viste ut Hazard for handlingen.

Dette ødela alt for Chelsea, og kampen endte til slutt 0-0. Swansea er dermed klare for ligacupfinale mot Bradford etter 2-0 sammelagt.

Swansea-trener Michael Laudrup er klar på hva han syntes om hendelsen eter kampen.

– Det er enkelte ting man aldri kan gjøre. Hazard er en stor spiller, men han vil angre på dette, sier dansken.

Blir skjelt ut

Ballgutt blir sparket

Ballgutten ble liggende etterpå, og måtte til slutt bæres ut på båre.

Foto: ANDREW YATES / Afp

TV2s kommentator sa etter episoden at gutten fort kunne få problemer i etterkant.

– Han skaffer seg litt trøbbel selv. Hva i all verden er det han ligger på ballen for?, lurte Kasper Wikestad på.

Nå skjelles gutten ut på nettsamfunnet Twitter. Før kampen antydet han nemlig selv at han ville bli trengt for å drøye tiden, noe han nå får gjennomgå for. På under tre kvarter fikk gutten over 25 000 følgere.

Tett kamp

Det åpnet imidlertid rolig på The Liberty Stadium onsdag kveld.

Etter seks minutter forsøkte Demba Ba å filme seg til straffe for Chelsea, men Foy tok den korrekte avgjørelsen og vinket Ba på beina igjen.

Kampen ble siden jevnere, men Chelsea hadde det meste av presset. Londonlaget fikk allikevel ikke satt ballen i nettet før pause, og måtte dermed presse på for scoring de siste 45 minuttene.

Chelsea hadde presset

I den andre omgangen presset Chelsea på fra start. De første 25 minuttene av omgangen var Swansea så vidt over midtbanen, men etter 70 minutter fikk waliserne vist at de også kan angripe forover.

Rett etterpå skapte Chelsea to store sjanser, men en meget god Gerhard Tremmel i Swansea-målet avverget begge skuddene.

Swansea holdt til slutt unna og er dermed klare for ligacupfinale mot Bradford etter 2-0 sammelagt.

– Tar ingenting på forhånd

Swansea-kaptein Ashley Williams var strålende fornøyd med innsatsen i kampen.

– Vi holdt unna på grunn av en god laginnsats, sier Williams.

Han tror allikevel ikke at det blir et enkelt oppgjør når Bradford er neste motstander.

– Vi skal ikke ta seieren på forhånd. De har allerede slått ut tre lag fra øverste nivå.

Kampen spilles på Wembley 24. februar.


Fotball

 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Smitteøkning i Montenegro før kamp

  I slutten av mars skal fotballandslaget til Montenegro for å spille VM-kvalifiseringskamp.

  Ifølge Worldometers.com er det loggført 76.000 koronatilfeller i landet som bare har vel 600.000 innbyggere. Landets vaksineplaner fungerer dårlig og er kraftig forsinket, ifølge BalkanInsight.

  – Vi er klar over situasjonen i Montenegro, og den er krevende. Vi har hatt to personer på befaring. Vi har diskutert smittesituasjonen i landet. Vi reiser som kjent som en lukket kohort og er skjermet fra omgivelsene under hele oppholdet, men samtidig må vi være veldig forsiktige, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.

  Norges herrelandslag
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Politirazzia i Barcelonas lokaler

  Katalansk politi gjennomfører mandag formiddag omfattende søk i fotballklubben Barcelonas lokaler i tilknytning til såkalte «Barcagate», melder spanske medier.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder.

  Avisen AS skriver at deler av klubbkontorene er stengt av mens politiet gjennomfører sitt søk. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om at Barcelona-ansatte er pågrepet.

  «Barcagate» er avsløringen av at daværende klubbpresident Josep Maria Bartomeu angivelig brukte et PR-selskap for å styrke hans eget rykte og samtidig sverte klubbens stjernespillere, blant dem Lionel Messi og Gerard Pique. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse.

  Marca er blant flere medier som hevder at Bartomeu skal være en av de arresterte.

  Mandag ettermiddag bekreftet klubben selv at det hadde vært politirazzia. De har ikke bekreftet at Bartomeu er arrestert.

  Camp Nou
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP