NRK Meny
Normal

Håvard Nordtveit til Arsenal

Håvard Nordtveit er klar for  Arsenal og agenten hans tror at han kommer til å spille på A-laget kommende sesong.

Håvard Nordtveit
Foto: NRK

Totalpakken innebærer at Haugesund kan tjene 24 millioner kroner på overgangen, opplyste klubben på en pressekonferanse i ettermiddag.

Arsenal-manager Arsene Wenger var i Haugesund forrige helg, men klarte ikke å bli enig med ledelsen i FKH. Likevel kom det et skriftlig bud på unggutten, og klubbene har nå blitt enige om en overgang.

FK Haugesund får utbetalt 6 000 000 kr med en gang, i tillegg får 360 000 kr per kamp til Nordtveit har spilt 40 kamper for The Gunners.

- Han var veldig glad da jeg ringte han og gav han beskjed. Det var hyggelig , men forsåvidt ventet etter at Arsenal kom med et ordentlig bud på søndag da Wenger var her. Gutten er selvfølgelig glad for at han har kommet så langt, sier Nordtveits agent, Jim Solbakken, til NRK Sport.

Rett inn på A-laget

Solbakken tror at Arsenal-manager Arsene Wenger har store planer for nordmannen og at han kommer til å spille på A-laget allerede kommende sesong.

- Han går i alle fall rett inn i A-stallen til Arsenal når han begynner der 2.juli. Han er i alle fall klar for å bite ifra seg, så får vi se, sier Solbakken videre.

- Arsenal viser jo at de virkelig vil ha ham når de sender Wenger for å se på ham. De har fulgt han i over et år og han ønsker han virkelig.  De har nok store planer for han ettersom de betaler så mye for han. Vi får stole på Wenger. Han har gjort dette før og kan å behandle unge gutter med å matche dem forsiktig, sier Solbakken.

Hvor mye vil en 16-åring når han kommer til Arsenal ?

- Han vil tjene bra. Som jeg sa til faren hans i stad, vil han tjene så bra at han er uavhengig av foreldrene sine nå. Det er hyggelig, men noen summer vil jeg ikke ut med, sier agenten.

Når tror du at vi kan se Håvard Nordtveit på Emirates Stadium ?

- Det kommer vi å se allerede i sesongen som kommer. Han er allerede i A-lagsstallen og Wenger pleier å bruke unge spillere i cuper. Så jeg tror at han kommer til å spiller mellom fem og ti kamper for Arsenal neste sesong, avslutter Jim Solbakken.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.