Hopp til innhold

Haugesund til finalen

Cupeventyret fortsetter for Haugesund, som er klare for sin første finale etter seier mot Odd Grenland.

Haugesundspillere jubler etter scoring.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

FK Haugesund – Odd: 1-0.

Sensasjonslaget fra Haugesund har tatt seg helt til Ullevål i cupen etter at Odd ble slått på Haugesund Stadion i dagens semifinale.

- Det føles utrolig tungt

Laget kan dermed belage seg på å reise til Oslo den 11. desember for å møte vinneren av den andre semifinalen mellom Lillestrøm eller Stabæk, som møtes senere i kveld.

Haugesunds første cupfinale

Vestlandsklubben, som ble dannet i 1993 etter en sammenslåing av klubbene Djerv 1919 og Haugar, har aldri tidligere vært i en cupfinale. Bortsett fra en kort visitt i Tippeligaen har heller ikke laget noen store resultater å vise til de siste årene. I årets 1. divisjon ligger laget for øyeblikket på en 8. plass og det må dermed kunne regnes som en liten sensasjon at de har nådd helt frem til årets cupfinale.

Tidlig scoring avgjorde

Allerede etter ti minutter satte hjemmelaget inn det som skulle bli kampens eneste scoring. En strålende opplagt Dag Roar Ørsal slo et perfekt frispark fra spissen av 16-meteren og inn i Odd-feltet. Der stod Rodolfo Rodrigues som med en forsiktig touch endret retning på ballen, som fortsatte forbi en utspilt Rune Jarstein og i mål.

Nervøst og sjansefattig oppgjør

Resten av kampen ble slett ingen god fotballkamp, men et klassisk cupoppgjør med stor nerve og kjempende spillere. Bortsett fra målet ble det knapt produsert noe som kan kalles for en målsjanse i første omgang, men da lagene gikk til pause hadde bortelaget tatt over initiativet i kampen.

 

Enorme Odd-sjanser

I andre omgang tok Odd over spillet og initivativet i kampen. Haugesund, som hadde lagt seg i forsvar allerede i første omgang, ble presset voldsomt av Skiens-laget i hele omgangen. Allikevel klarte ikke Espen Ruud og hans kolleger å skape virkelig store sjanser før helt mot slutten. Hjemmelaget lå kompakt i forsvar og ryddet unna for stormløpet utover i omgangen.

Haugesund-jubel og Odd-krise

Til slutt klarte FKH å ri av stormen og kunne slippe jubelen løs da dommer Brage Sandmoen blåste av kampen tre minutter på overtid. Et Odd-lag som manglet både en skadet Tommy Svindal Larsen og Morten Fevang ute med karantene, fikk ikke den sårt tiltrengte oppturen en finale i cupen ville ha vært. Mens Haugesund forbereder seg på tur til Ullevål, må Skiens-laget kjempe resten av sesongen med ryggen mot veggen i nedrykksstriden i Eliteserien.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Norge finaleklare i EM: – Utrolig spennende generasjon

  Norges jenter 19 tar seg hele veien til finalen i fotball-EM i Tsjekkia. I semifinalen slår de regjerende mester Frankrike 1-0. Norge er finaleklar i fotballturneringen for første gang siden 2011.

  Lyn-spiller Cathinka Tandbergs innlegg avgjorde kampen. Etter 52 minutter endte avleveringen i mål etter en klønete styring fra Frankrikes midtstopper Éloïse Sévenne.

  NRKs fotballekspert Carl Erik Torp er imponert over den store prestasjonen Norge har levert så langt i Tsjekkia.

  –Dette er et lag med spillere hvor alle spiller i Toppserien og noen er ganske toneangivende. Det er garantert noen som vil spille på den største scenen på landslaget om ikke så lenge. Utrolig spennende generasjon med spillere som vil prege toppserien i mange år og vil også ta steget ut på den internasjonale arenaen.

  –Det er helt fantastisk snuoperasjon de har gjort etter tapet mot Island i vinter der de blir knust, til å nesten ha vært ute av mesterskapet etter tapet mot England. Det vitner om en utrolig sterk mentalitet og god coaching. Det er litt sånn at du ikke skjønner det. Ser vi på de landene som er der og at vi går hele veien er helt fantastisk. Det hadde jeg aldri trodd. Det er veldig imponerende, fortsetter Torp.

  –Det er alltid enkeltspillere som viser seg frem, men fundamentet her er en spirit og en tro internt i gruppa som har vært helt avgjørende. Kampplanen de legger og inngangen til de siste tre kampene har vært helt perfekt.

  Lørdag venter Spania til kamp om EM-tittelen. Tidligere onsdag vant spanjolene 1-0 over Sverige. Finalen blir Norges femte i et europamesterskap på J19-nivå.

 • Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø utsettes

  Oppgjøret mellom Kristiansund og Tromsø i Eliteserien torsdag utsettes grunnet reisetrøbbel for Tromsø.

  Det opplyser Tromsø selv på sine nettsider onsdag.

  Det ble tidligere i uken klart at Tromsø opprinnelig skulle reise med SAS, men i og med at flystreiken ble et faktum sto de plutselig uten reiseløsning. De har ikke lyktes å ordne en erstatning, opplyser de.

  – TIL har de siste dagene jobbet intenst med å finne løsninger slik at vi kunne reise til Kristiansund for å spille morgendagens planlagte eliteseriekamp. Det har ikke lyktes, skriver de i en uttalelse.

  Videre opplyses det at kampen er utsatt på ubestemt tid. Oppgjøret mellom lagene har vært utsatt én gang tidligere etter et influensautbrudd i KBK-troppen.

  Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, har tidligere uttalt at de har bedt klubber om å ha busser tilgjengelige. Den løsningen gjelder imidlertid ikke for Tromsø, som overstiger maksgrensen på ni timer til de fleste av sine kamper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Sandefjord - Tromsø (2-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • RBK anker Henriksens karantene

  Rosenborg har sendt inn en anke på Markus Henriksens karantene for det røde kortet han fikk mot Viking i Eliteserien i helgen.

  Søndag fikk Vikings Zlatko Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring.

  Tirsdag kom dommen fra Norges Fotballforbund om at Tripic må sone to kamper, mens Henriksen må stå over en RBK-kamp. På Twitter opplyser trønderklubben at en anke er sendt inn. (NTB)

  Eliteserien 2022: Viking - Rosenborg (1-1)
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Berisha mister toppkampen mot Lillestrøm

  Veton Berisha må trolig stå over de to neste seriekampene for Viking grunnet en skade i leggen, melder Stavanger Aftenblad.

  Det betyr at både toppoppgjøret mot Lillestrøm søndag og hjemmekampen mot Kristiansund neste helg høyst trolig går uten lagets toppscorer.

  Trolig spares Berisha til Viking skal møte Sparta Praha på bortebane i den første av to kvalikkamper til conferenceligaen, skriver Stavanger Aftenblad.

  Første oppgjør spilles i Praha 21. juli. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Strømsgodset - Viking (3-2)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Malacia ble ten Hags første United-signering

  Den nederlandske venstrebacken Tyrell Malacia (22) er klar for Manchester United. Han kommer fra spill i barndomsklubben Feyenoord.

  Det opplyser United på sine nettsider tirsdag.

  Malacia har lagt bak seg en flott sesong med klubben fra hjembyen Rotterdam. Feyenoord havnet på tredjeplass i ligaen og kom til finalen i conferenceligaen.

  22-åringen forlater nå laget til Marcus Holmgren Pedersen og Fredrik Aursnes for å slutte seg til Premier League og Manchester United.

  Han blir dermed landsmann Erik ten Hags første signering som manager for de røde djevlene. (NTB)

  Albania Soccer Europa Conference League Final
  Foto: Franc Zhurda / AP