Haugesund til finalen

Cupeventyret fortsetter for Haugesund, som er klare for sin første finale etter seier mot Odd Grenland.

Haugesundspillere jubler etter scoring.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

FK Haugesund – Odd: 1-0.

Sensasjonslaget fra Haugesund har tatt seg helt til Ullevål i cupen etter at Odd ble slått på Haugesund Stadion i dagens semifinale.

- Det føles utrolig tungt

Laget kan dermed belage seg på å reise til Oslo den 11. desember for å møte vinneren av den andre semifinalen mellom Lillestrøm eller Stabæk, som møtes senere i kveld.

Haugesunds første cupfinale

Vestlandsklubben, som ble dannet i 1993 etter en sammenslåing av klubbene Djerv 1919 og Haugar, har aldri tidligere vært i en cupfinale. Bortsett fra en kort visitt i Tippeligaen har heller ikke laget noen store resultater å vise til de siste årene. I årets 1. divisjon ligger laget for øyeblikket på en 8. plass og det må dermed kunne regnes som en liten sensasjon at de har nådd helt frem til årets cupfinale.

Tidlig scoring avgjorde

Allerede etter ti minutter satte hjemmelaget inn det som skulle bli kampens eneste scoring. En strålende opplagt Dag Roar Ørsal slo et perfekt frispark fra spissen av 16-meteren og inn i Odd-feltet. Der stod Rodolfo Rodrigues som med en forsiktig touch endret retning på ballen, som fortsatte forbi en utspilt Rune Jarstein og i mål.

Nervøst og sjansefattig oppgjør

Resten av kampen ble slett ingen god fotballkamp, men et klassisk cupoppgjør med stor nerve og kjempende spillere. Bortsett fra målet ble det knapt produsert noe som kan kalles for en målsjanse i første omgang, men da lagene gikk til pause hadde bortelaget tatt over initiativet i kampen.

 

Enorme Odd-sjanser

I andre omgang tok Odd over spillet og initivativet i kampen. Haugesund, som hadde lagt seg i forsvar allerede i første omgang, ble presset voldsomt av Skiens-laget i hele omgangen. Allikevel klarte ikke Espen Ruud og hans kolleger å skape virkelig store sjanser før helt mot slutten. Hjemmelaget lå kompakt i forsvar og ryddet unna for stormløpet utover i omgangen.

Haugesund-jubel og Odd-krise

Til slutt klarte FKH å ri av stormen og kunne slippe jubelen løs da dommer Brage Sandmoen blåste av kampen tre minutter på overtid. Et Odd-lag som manglet både en skadet Tommy Svindal Larsen og Morten Fevang ute med karantene, fikk ikke den sårt tiltrengte oppturen en finale i cupen ville ha vært. Mens Haugesund forbereder seg på tur til Ullevål, må Skiens-laget kjempe resten av sesongen med ryggen mot veggen i nedrykksstriden i Eliteserien.

Fotball

Oppsummert

  • Her får du alt av fotballnyheter.