Hopp til innhold

Haugesund til finalen

Cupeventyret fortsetter for Haugesund, som er klare for sin første finale etter seier mot Odd Grenland.

Haugesundspillere jubler etter scoring.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

FK Haugesund – Odd: 1-0.

Sensasjonslaget fra Haugesund har tatt seg helt til Ullevål i cupen etter at Odd ble slått på Haugesund Stadion i dagens semifinale.

- Det føles utrolig tungt

Laget kan dermed belage seg på å reise til Oslo den 11. desember for å møte vinneren av den andre semifinalen mellom Lillestrøm eller Stabæk, som møtes senere i kveld.

Haugesunds første cupfinale

Vestlandsklubben, som ble dannet i 1993 etter en sammenslåing av klubbene Djerv 1919 og Haugar, har aldri tidligere vært i en cupfinale. Bortsett fra en kort visitt i Tippeligaen har heller ikke laget noen store resultater å vise til de siste årene. I årets 1. divisjon ligger laget for øyeblikket på en 8. plass og det må dermed kunne regnes som en liten sensasjon at de har nådd helt frem til årets cupfinale.

Tidlig scoring avgjorde

Allerede etter ti minutter satte hjemmelaget inn det som skulle bli kampens eneste scoring. En strålende opplagt Dag Roar Ørsal slo et perfekt frispark fra spissen av 16-meteren og inn i Odd-feltet. Der stod Rodolfo Rodrigues som med en forsiktig touch endret retning på ballen, som fortsatte forbi en utspilt Rune Jarstein og i mål.

Nervøst og sjansefattig oppgjør

Resten av kampen ble slett ingen god fotballkamp, men et klassisk cupoppgjør med stor nerve og kjempende spillere. Bortsett fra målet ble det knapt produsert noe som kan kalles for en målsjanse i første omgang, men da lagene gikk til pause hadde bortelaget tatt over initiativet i kampen.

 

Enorme Odd-sjanser

I andre omgang tok Odd over spillet og initivativet i kampen. Haugesund, som hadde lagt seg i forsvar allerede i første omgang, ble presset voldsomt av Skiens-laget i hele omgangen. Allikevel klarte ikke Espen Ruud og hans kolleger å skape virkelig store sjanser før helt mot slutten. Hjemmelaget lå kompakt i forsvar og ryddet unna for stormløpet utover i omgangen.

Haugesund-jubel og Odd-krise

Til slutt klarte FKH å ri av stormen og kunne slippe jubelen løs da dommer Brage Sandmoen blåste av kampen tre minutter på overtid. Et Odd-lag som manglet både en skadet Tommy Svindal Larsen og Morten Fevang ute med karantene, fikk ikke den sårt tiltrengte oppturen en finale i cupen ville ha vært. Mens Haugesund forbereder seg på tur til Ullevål, må Skiens-laget kjempe resten av sesongen med ryggen mot veggen i nedrykksstriden i Eliteserien.

Fotball

 • EM-gruppene klare - tøff trekning for de regjerende mesterne

  Norge klarte ikke å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Tyskland neste sommer, hverken gjennom kvalifiseringen eller nasjonsligaen, men lørdag kveld ble EM-gruppene trukket i Hamburg.

  Slik er gruppene:

  Gruppe A: Tyskland, Skottland, Ungarn, Sveits

  Gruppe B: Spania, Kroatia, Italia, Albania

  Gruppe C: Slovenia, Danmark, Serbia, England

  Gruppe D: Polen/Wales/Finland/Estland, Nederland, Østerrike, Frankrike

  Gruppe E: Belgia, Slovakia, Romania, Israel/Bosnia/Ukraina/Island

  Gruppe F: Tyrkia, Georgia/Hellas/Kasakhstan/Luxembourg, Portugal, Tsjekkia

  Det er 24 nasjoner fordelt på seks grupper med fire lag i hver gruppe. De to beste fra hver gruppe, i tillegg til de fire beste gruppetreerne vil avansere til åttendelsfinalene.

  Vertsnasjon Tyskland spiller åpningskampen lørdag 14.juni mot Skottland i München.

  Gianluigi Donnarumma
  Foto: LEON KUEGELER / AFP
 • Lyn rykket opp til 1. divisjon

  Etter to strake opprykk, er Lyn klare for 1. divisjon for første gang på 13 år.

  Med 3-0 å gå på fra «hjemmekampen »på Nadderud tidligere i uken, hadde Lyn lagt et strålende utgangspunkt før «bortekampen »mot Hødd i Ålesund.

  Der endte det 2-1 til Lyn, som med det rykker opp etter 5-1-seier sammenlagt. Da tok det fullstendig av i Ålesund, der de tilreisende supporterne stormet banen og feiret med Lyn-spillerne.

  For Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ble dette hans åttende opprykk i karrieren. Den tidligere Bodø/Glimt-, Fredrikstad- og Bryne-treneren tok over Lyn før forrige sesong, og har ført klubben til to strake opprykk.

  Forrige gang hovedstadsklubben var så høyt i seriesystemet som 1. divisjon, var da de ble slått konkurs i 2010. Sesongen før rykket de ned fra Eliteserien.

  I lørdagens kamp sendte Ole Breistøl Lyn i ledelsen før ti minutter var spilt, før Syver Skeide utlignet drøye fem minutter før pause. Tre minutter før slutt fjernet Henrik Elvevold all tvil om opprykket med sin 2-1-scoring.

  Lyn-spillerne jubler mot Hødd
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Guro Reiten fikk ny Chelsea-kontrakt

  Fotballprofilen Guro Reiten har signert ny kontrakt med Chelsea. Den nye avtalen inneholder en opsjon om forlengelse fram til sommeren 2026.

  Det opplyser London-klubben på sine nettsider lørdag formiddag.

  – Jeg har vært her i fire år og elsket hvert sekund. Det føles som min andre familie og jeg har veldig gode venner her. Det er ingen andre steder jeg ville være, sier Reiten, ifølge NTB.

  Women's Super League - Manchester City v Chelsea
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Enighet mellom Michelsen og KBK

  Kristiansund Ballklubb og Christian Michelsen er blitt enige om vilkårene for en fratredelsesavtale.

  – Avtalen går ut på at Michelsen løses fra sin lojalitetsplikt fra dags dato. Han ble fritatt for arbeidsplikt fra og med 25. august. De øvrige betingelsene i avtalen vil ikke bli kommentert av partene eller mekler, står det.

  Michelsen måtte i august gå etter nesten ti år som KBK-trener. Han hyret inn Mette Yvonne Larsen som advokat og truet med å trekke klubben inn for retten.

  – Om ikke Kristiansund betaler Michelsen ut av kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sa Larsen da til VG i september.

  Kristiansund deltar i opprykkskvalifiseringen og spiller søndag borte mot Kongsvinger om retten til å møte laget som ender tredje sist i Eliteserien.

  (©NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool lekte seg videre i Europaligaen

  Liverpool stilte sterkt offensivt og fikk tidlig uttelling i 4-0-seieren over LASK. Den tok klubben til Europaligaens åttedelsfinale som gruppevinnere.

  Luis Diaz stanget rødtrøyene i føringen etter tolv minutter, og like etter doblet Cody Gakpo. Han bredsidet ballen enkelt i nettet fra tre meter etter å ha fått en fin pasning fra Mohamed Salah.

  Tidlig i andreomgangen scoret Salah sikkert fra straffemerket, og to minutter på overtid økte Gakpo til 4-0.

  Liverpool står med tolv poeng fra fem kamper i pulje E. Det er nok til å ta førsteplassen og være klar for åttedelsfinale på nyåret.

  Toulouse er nummer to med åtte poeng etter 0-0 hjemme mot Union Saint-Gilloise.

  Aron Dønnum spilte fra start for de franske vertene, mens Warren Kamanzi slapp til helt på tampen. Mathias Rasmussen fikk en drøy time for gjestene fra Belgia. (NTB/NRK)

  Liverpool-spillerne jubler for scoring mot LASK i Europaligaen
  Foto: Jon Super / AP
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.